Moonlight 1. évad 6-7. rész (106-107.)
2011. január 26. írta: Szilvásgombóc

Moonlight 1. évad 6-7. rész (106-107.)

Megint sikerült elhanyagolnom a Moonlightot. De most belehúzok. Ez az egész nem azt jelenti, hogy érdektelen a sorozat. Mert nem, egy cseppet sem! Csak annyi más sorozaton kattogok, de erről később (más írásban). Térjünk vissza Los Angelesbe, a vámpírok világába. Ezúttal egy új party drog okozza a problémát.

 

106 – Fekete kristály
Josef álmából ébreszti magánnyomozó barátját, arra kéri találjon meg neki egy nőt. Pontosítok egy vámpírnőt. Mick ismeri barátját, így hamar rájön, hogy van még valami a háttérben. Ez a valami pedig nem más, mint a pénz. Mick kideríti ki is az a vámpír, aki megrövidítette Josefet, a neve Lola.
 
Beth eközben dolgozik, bár most kicsit húzza a száját. Úgy érzi nem épp a divat az amivel riporterként foglalkozni szeretne. Hamar fordul a kocka, a modell ugyanis hamarosan holtan esik össze. A hullaházban nem igen tudnak mit mondani, csak annyit, hogy ezüst volt a vérében és valami chipet találtak a bőre alatt. Így máris adva van, ami egy szaftos riporthoz kellhet.
 
És mint ahogy lenni szokott ezúttal is összefutnak a szálak. Egy menő klub VIP szobája, és ezüst ezek a közös pontok. A klubban való szimatolás közben Beth kap egy adagot a fekete kristályból. Kíváncsi riporter lévén ki is próbálja. Ebben a bódult állapotban látogatja meg Micket.
 
 
107 – A hasonmás
Felbukkan a múlt. Ahogy az már lenni szokott, akkor kavar be az élet, amikor a dolgok kezdenek a lehetőségekhez mérten nyugodt mederben folyni. Ez történik Mick St. Johnnal is.
 
Egy cseppet sem meglepő módon itt is bonyolultak a szálak. Mick ex-feleségére (akit, halottnak hitt, hiszen ő maga ölte meg) kísértetiesen hasonlító nő fényképez egy tűzesetnél. A fotós neve Morgan, Bethtel dolgozik már hónapok óta. A „sors” furcsa fintora, hogy Coraline (Shannyn Sossamon) az, aki sok évvel ezelőtt elrabolta Betht.
 
Morgan és Beth felkérik Micket egy kisebb nyomozásra, ugyanis a tűz éjszakáján elrabolták fotós felszerelését. Micknek pedig egyre inkább az az érzése, hogy saját múltja után nyomoz. Mindemellett a helyzetet az is bonyolítja, hogy a gyújtogatásban gyanúsított férfi, akit a lopással is összefüggésbe lehet hozni három héttel a tűzeset előtt meghalt. A maradványai viszont eltűntek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr202615753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása