Boardwalk Empire - Gengszterkorzó
2011. január 09. írta: Szilvásgombóc

Boardwalk Empire - Gengszterkorzó

Hölgyeim és Uraim, Lányok és Fiúk! Megérkezett, itt van és már csak egyet kell aludni, hogy az első epizódot láthassuk a HBO-n. De addig is itt egy kis kedvcsináló, hogy ráhangolódjatok a holnap estére.
1920. január 16. az amerikai történelemben még sokáig emlékezetes marad, hiszen ezen a napon vezették be az alkoholtilalmat. 

 


1920. az első világháború befejeződött és a Wall Street fellendülésének lehetünk tanúi, a nők szavazati joghoz jutnak, elindul az első rádiós közvetítés és törvényen kívül helyezik az alkoholt.

És ma majd 91 év távlatában a HBO bepillantást enged Nekünk az 1920-as évek Amerikájába. megismerhetjük a törvényen kívüliek életét a korabeli nők mindennapjait és minden mást a mi ezt a korszakot jellemzi. Szervezett bűnözés, nagystílú politikai játszmák, éjszakai klubok és illegális szerencsejáték.

A sorozatot ihlette Nelson Johnson könyve mely a „Boardwalk Empire: The Birth, High Times and Corruptin of Atlantic City” címet viseli. A forgatókönyvben közreműködött az Emmy-díjas Terence Winter, aki a Maffiózók című sorozattal örvendeztetett meg Minket. A pilot epizódot pedig nem más, mint maga az Oscar-díjas Martin Scorsese rendezte, ami sokak szerint egyfajta garancia.

A történet Atlantic Cityben játszódik, ami a szeszcsempészet központja ebben az időben, hiszen „közel” van Philadelphia, New York és Chicago is. Mindez könnyű pénz ígéretével mágnesként vonzza a gengsztervilág nagyjait.

A sorozat főszereplője Steve Buscemi alakítja Enoch „Nucky” Thompsont, aki Atlantic City kincstárnoka, elismert politikus és mindemellett gengszter. Buscemitől nem is áll olyan messze a gengszter szerepe, hiszen a Maffiózók ötödik évadában szerepelt, melyért a legjobb epizódszereplőnek járó Emmy-díjra is jelölték.
 
 

 
Én személy szerint már nagyon várom. Január 10. este HBO!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr682571662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása