Gossip - Music For Men
2010. október 23. írta: RetRoGirL

Gossip - Music For Men

A Gossip annak ellenére, hogy a Petőfi Rádió csak tavaly nyáron mutatta be a nagy érdeműnek, már 1999 óta létezik. Kik is ők? Nehéz megmondani, egyszerre indie rock, post-punk vagy dance-punk. Mindegy is, hiszen jó az amit csinálnak.


 Tudni kell róluk, hogy sokszor kiállnak a melegek jogaiért, egy korábbi számuk, amely egyben előző albumuk címadója volt a Standing In The Way Of Control, az angoloknál a homoszexuálisok nagy kedvence lett.

Mondjuk nem véletlen, hisz az énekes hölgyemény, Beth Ditto, nem szégyenli hirdetni a lányokhoz való vonzalmát, de nem csak ebben ilyen extravagáns, hanem a megjelenésében, egyáltalán nem zavartatja magát az alakja miatt. Erről sok lány példát vehetne, no, nem az öltözködési stílusról. Hanem, hogy merjünk olyanok lenni, amilyenek szeretnénk, még ha nem is vagyunk tökéletes modell alkattal megáldva.

Lássuk akkor az új alkotásukat:
Tavaly ősszel jelent meg a Music for Men, ezen az albumon található a tavaly nyáron rengetegszer lejátszott Heavy Cross és a mostanában hallható Love Long Distence is.
Az egész ugyanolyan meghatározhatatlan, mint ők maguk. Egyik szám sem hasonlít a másikra, hol nagyon alternatívnak hat, hol pedig egy teljesen klasszikus pop számnak. Kiszámíthatatlan, és pont ez a jó benne.

A fent említett két szám,  hiába az MR2 favorizálása, nem a legnagyobb durranás az albumról. Nekem például nagy kedvencem a Love and Let Love, amelynek egyik zenei alapja nagyon ismerős lehet egy régi szintipop számból. Az első meghallgatás óta ezen gondolkozom, hogy melyik lehet az. Ha van tipp, az jöhet :)

A másik dal, amit megemlítenék az a Pop Goes The World, nagyon robbanékony és pörgős; vezetés közben kifejezetten jó ilyet hallgatni.

Beth azt nyilatkozta a korongról, hogy egy rakás szerelmes szám található rajta, ha leírjátok a track list-et, rájöhettek hogy a 14 szám közül 7-nek a címében benne van a "love" szó. Ne kérdezzétek, hogy miért, romantikus hangulatban voltam.

Mindezek ellenére, lehet, hogy számára más a romantika mint számomra, nem javaslom gyertyafényes vacsora mellé. Sokkal inkább olyan tevékenység aláfestésének felelne meg, amelyek monotonok, és szeretnénk egy kicsit felpörögni, felfrissülni.

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe, érdemes legalább egyszer végighallgatni őket, azután úgysem szabadultok tőle, mert a fületekben ragad.

Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr892393256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása