Tavaszváró könyvek a Dream Válogatásból
2019. március 12. írta: redbandita

Tavaszváró könyvek a Dream Válogatásból

Hamarosan itt a Könyvfesztivál, amire idén is rengeteg újdonsággal készül a kiadó, és ha a sok új cím nem lenne elég, jön filmes borítóval a Dumplin' - Így kerek az élet, hiszen a könyv alapján készült film április 4-től érkezik a mozikba.

unnamed_1_12.jpg

Julie Murphy - Dumplin' - Így kerek az élet

cbc95c5256463e3839bb37c137cfc863aa3a9338_product-large_2x.jpegWillowdean Dickson, azaz Dundika, ahogy exszépségkirálynő anyukája hívja, mindig jól érezte magát a bőrében. Hogy mit gondol a tökéletes bikinialakról? Azt, hogy vegyél egy csini darabot, és vedd fel, akárhogy nézel is ki. Barátnője, Ellen – a tökéletes amerikai lány – mindig mellette állt, és semmi problémájuk nem volt… egészen addig, amíg Will el nem vállalt egy munkát a helyi gyorsétkezdénél. Ott találkozott a szexi magániskolás exsportolóval, Bóval. Willt nem is lepi meg, hogy vonzódik a fiúhoz, de az már igen, hogy a dolog kölcsönös. Ahelyett, hogy Will ettől még magabiztosabbá válna, kételkedni kezd magában. Végül úgy dönt, úgy szerzi vissza régi önmagát, hogy megteszi a legrémisztőbb dolgot, amit csak el tud képzelni: jelentkezik a Miss Clover City szépségversenyre, hogy megmutassa, pontosan annyira megérdemli azt, hogy ott álljon, mint a sok vékony lány. Ezzel egész Clover Cityt megdöbbenti – talán a legjobban épp saját magát.

A könyv filmváltozata Jennifer Aniston és Danielle MacDonald főszereplésével a mozikban.

Chloe Benjamin - Halhatatlanok

916228fdd41c6994b0846b15b8c1c43c6f74adba_product-large_2x.jpegAz EW és a Washington Post 2018-ban az év könyvének választotta Chloe Benjamin második regényét.

Hogyan élnéd az életedet, ha előre tudnád a halálod dátumát?
1969-ben járunk, és a New York-i Alsó-East Side-on híre terjedt, hogy egy titokzatos nő érkezett a városnegyedbe, egy vándormédium, aki azt állítja, bárkinek képes megjósolni a halála napját. A Gold család öntudatra ébredéssel birkózó kisebb-nagyobb gyermekei el is osonnak hozzá, hogy megtudják a jövőjüket. A jóslatok befolyást gyakorolnak következő négy évtizedükre. A kis Simon, a család szeme fénye az ország túlsó végébe, Kaliforniába szökik, a nyolcvanas évek San Franciscójában keresi a szerelmet; az ábrándos Klara megszállottan összemossa a valóságot a képzelettel, végül Las Vegas-i bűvésznek csap föl; Daniel, a nagyobbik fiú a szeptember 11. utáni érában katonaorvosként igyekszik biztonságra lelni; a könyvmoly Varya pedig az élettartam-meghosszabbítás kutatásába veti bele magát, a természettudomány és a halhatatlanság közötti határt feszegeti.

A halhatatlanok sodró lendületű, figyelemre méltó igényű és mélységű regény, sorsszerűség és önálló döntés, valóság és illúzió, földi és túlvilági lét választóvonalát vizsgálja. Valóban megrendítő vallomás a mese hatalmáról, a hit természetéről és a családi kötelékek kikezdhetetlen erejéről.

Várható megjelenés: 2019. április 25.

Kate Quinn - A vadász

Az Alice hálózata szerzőjének újabb izgalmas regénye, történelemmel, izgalommal és szerelemmel fűszerezve. 1b3c9254779c078a41117eb6b6e7b69bff231e34_2x.jpeg

A bátor és vakmerő Nyina Markova mindig is a repülésről álmodozott. Amikor a nácik megtámadják a Szovjeuniót, mindent kockára téve csatlakozik a legendás Éjszakai Boszorkákhoz, a csak nőkből álló éjszakai bombázóalakulathoz, akik pusztító csapást terveznek a megszálló német csapatok ellen. Miután kényszerleszállást hajt végre az ellenség vonalai mögött, Nyina a Vadásznő néven ismert náci gyilkos célpontjává válik, és csakis a saját bátorságának és eszének köszönheti, hogy életben marad.

Ian Graham brit haditudósító azután lett nácivadász, hogy személyesen megtapasztalta a háború borzalmait. De egyvalakit nem sikerült kézre kerítenie: a Vadásznő néven ismert gonosz ragadozót. A siker érdekében az ádáz és fegyelmezett nyomozó szövetségre lép az egyetlen emberrel, aki élve megúszta a Vadásznővel való találkozást: a vakmerőségig magabiztos Nyinával. Egy közös titok azonban meghiúsíthatja a céljuk elérését, hacsak Ian és Nyina nem kényszerítik magukat, hogy szembenézzenek vele.A tizenhét éves Jordan McBride-nak, aki a háború utáni Bostonban ér a felnőttkor küszöbére, feltett szándéka, hogy fotós legyen. Nagyon fellelkesül, amikor a régen megözvegyült apja váratlanul egy új menyasszonyt hoz a házhoz. Van azonban a halkszavú német özvegyben valami nyugtalanító.  Jordan kutatni kezd az új mostohaanyja múltjában és ráébred, hogy mélyen eltemetett rejtélyek lappanganak a családjában… titkok, amelyek veszélyeztetnek mindent, ami Jordannek drága.

Várható megjelenés: 2019. április 25.

Szabó Tamás - Holdvíz

541e578b41a51ccdfab70578b2a635c06082f169_product-large.jpegZolit, a milliomos egyetemista ficsúrt, aki eddig burokban nevelkedett, sokkolja a hír: „örökölt” egy 17 éves lánytestvért apja, a néhai KGB-tiszt után. A két tinédzser kapcsolatát nagyban befolyásolja, hogy külön nőttek fel, nem is tudva egymásról. A báty tanácstalan, hogyan viszonyuljon a hányatott sorsú, öntörvényű kis vadóchoz, aki egyből felforgatja az ő nyugodt életét. És ha ez nem lenne elég, olyan érzelmek kezdenek fellángolni benne, amelyek őt is meglepik.

Mikor a lány minden addiginál nagyobb zűrbe keveredik és eltűnik Brazíliában, a fiú kénytelen otthagyni mindent; Noémi után ered, majd a Polícia korruptságát látva maga kutatja fel a húgát. Vajon képes felnőni a feladathoz, és egyedül megmenteni őt? Túlélik a testvérek könyörtelen megpróbáltatásaikat távol az otthonuktól, vagy elbuknak az alvilággal, a természeti erőkkel, illetve az önmagukkal vívott harcban, hogy beteljesedjék a családi karma?  

Várható megjelenés: 2019. április 25.

Jamie McGuire - From Here To You - Perzselő menedék

A Gyönyörű sorscsapás szerzőjének új, lebilincselő története! 

67ffd3a96fbaa1e7c11a651ebeb834955acf5c06_product-large_2x.jpegAhogyan Darby Dixon a menyasszonyi ruhájában ül egy texasi templom fürdőszobájában, a kezében egy pozitív terhességi tesztet tartva, rájön, hogy hozzámenni a vőlegényéhez élete legrosszabb döntése lenne. Végül úgy dönt, elindul, hogy egy új városban, új névvel kezdje elölről.
A coloradói Colorado Springsbe költözik, ahol recepciósként kezd dolgozni egy hotelben. Minden remekül alakul egészen addig, amíg a jóképű férfi, Trex be nem jelentkezik éppen ebbe a szállodába. 
Scott „Trex” Trexler tengerészgyalogosként bejárta a világot. Most új munkája mellett végre lehetősége van rá, hogy visszatérjen az egyetlen helyre, ahol békésen élhetett: Colorado Springsbe.
Darby rögtön vonzódik Trexhez, ami persze kölcsönös, de úgy érzi, semmi esély rá, hogy összekeveredjen egy újabb férfival, akiben nem tud teljesen megbízni – és Trex egész biztosan nem teljesen őszinte vele. És hamar rájönnek, hogy amiről nem tudnak, az nagyon is bánthatja őket.

Várható megjelenés: 2019. április 25.

Sandra Regnier - A sárkányok titka

A Sárkányok gyermeke-trilógia befejező kötete végre magyarul!

Valójában Felicitynek boldognak kellene lennie. Nemcsak az iskola összes pasija hever a lábai előtt, de a suli szívtiprója, Lee – aki nem mellesleg félig elf – szintén a kegyeit keresi.  Bár ez nem meglepő, mert a sármos félelfnek már régen megjövendölték, hogy Felicity lesz a menyasszonya. De a lánynak kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy a szerelmi életén törje a fejét. Már régebb óta tudja, hogy ő az elfek megjövendölt megmentője, ami egyre súlyosabb teherként nyomja a vállát. Kiderül, hogy fontos szerepet játszik az elfek és sárkányok végső összecsapásában. De miközben próbálja megteremteni az egyensúlyt, megdöbbentő titkok látnak napvilágot, ami nemcsak abban ingatja meg Felicityt, hogy valóban jó oldalon áll-e, ha az elfek mellett harcol, hanem saját szármázásának körülményeire is fény derül, ami minden eddigi tettét megkérdőjelezi.

a9fecbdaec466e106f5d46a017e43d411bca6cd3_product-large.jpeg

Várható megjelenés: 2019. április 25.

Jesse Andrews - Manmon - Az álmokon túl

Az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni című sikerkönyv szerzőjének új könyve, A Manmon - Az álmokon túl egy teljesen új világba kalauzol el bennünket. 

Egy – a miénkhez ugyancsak hasonló – alternatív világban az emberek magassága egyenesen arányos vagyonuk nagyságával. A legeslegszegényebbek akkorák, mint egy patkány, a milliárdosok magassága a felhőkarcolókéval vetekszik.unnamed_38.jpg

Warner, és nővére Prayer nincstelen nyomorban élnek, tehát egészen aprók. Ez a méret nemcsak megalázó, hanem sok veszélyt is rejteget magában: a testvéreknek éjjel-nappal olyan halálos veszedelmekkel kell szembenézniük, amelyeket a gazdagok elképzelni sem tudnak, kezdve attól, hogy egy macska bármikor szétmarcangolhatja őket, egészen odáig, hogy valaki eltapossa az otthonukat. Számukra nem készítenek megfelelően apró kocsikat, vagy telefonokat. Nem lenne értelme, hiszen aki ennyire apró, annak nincs vásárlóereje, sőt iskolákat és kórházakat sem építenek nekik, mert a szakképzett, fizetett orvosok, tanárok be sem férnének az apró épületekbe. Warner és Prayer tudják, hogy egyetlen reményük, ha valahogy felnagyíttatják magukat. De vajon hogyan maradhat két aprószegény életben egy olyan világban, ahol minden összeesküdött ellenük? Kitűnő, szeretettel és humorral teli új hang szólal meg ebben a korunknak címzett, különleges, társadalmi regényben, amely méltó arra, hogy az 1984 és A láthatatlan mellé soroljuk. A társadalmi egyenlőtlenségek következményei egészen a zsigerekig hatnak ebben a szórakoztató, ám mégis szívszorongatóan tragikus kalandtörténetben.

Várható megjelenés: 2019. április 25.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr8414699838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása