Quantico 1X01-1X04
2016. szeptember 14. írta: redbandita

Quantico 1X01-1X04

A hazai csatornák idén ősszel nagyon belehúztak, és szinte egymásra licitálva indítottak el egészen jónak tűnő, sőt viszonylag "friss" sorozatokat. A következő napokban ezekről szeretnék írni Nektek, hátha ti is kedvet kaptok néhányhoz, mert tényleg vannak köztük jók. Elsőként az AXN kedd esti sorozatával indítok, a Quantico-val.

quantico.jpg

Rögtön meg is kell cáfoljam magam, mert ez nem annyira friss sorozat, az amerikai ABC már 2015 őszén sugározni kezdte, ott már lement az első évad és 2016 szeptember 25-én már elstartol a második. Ám ez hazai viszonylatban így is egész gyors, hiszen vannak olyan sorozatok, melyek csak évekkel később kerülnek a hazai közönség elé, vagy sosem.

Már a címből gyanítható, hogy az FBI kiképzőközpontja lesz a helyszín, hiszen tudjuk számos más sorozatból, hogy ők is itt tanultak. De ez nem lesz ilyen egyszerű, ne egy modern "Rendőrakadémia" sztorit várjatok. Sőt kifejezetten annak ajánlom a sorozatot, aki kedveli az összefüggő, kacskaringós, bonyolult sztorikat. Ugyanis az elejétől fogva a végéig minden perc, minden momentum sokat segít a puzzle összerakásában. Nagyon kell figyelni, mert folyton változnak az idősíkok is, egyszerre látjuk a kiképzés folyamatát, és a jelen eseményeit, amikor is az egyik Quantico-ban kiképzett ügynököt, terrorcselekmény elkövetésével vádolják meg, sőt hajtóvadászat indul ellene.

quantico01.jpg

SPOILERVESZÉLY!!!

1X01 Run

Rögtön a pilot részben fejest ugrunk a sztoriba, ugyanis főhősünk, Alex Parrish (Priyanka Chopra) egy hatalmas robbanás helyszínétől pár méterre tér magához. Ez szeptember 11 óta a legsúlyosabb terrorcselekmény, és az FBI Alexet veszi őrizetbe. Annakellenére, hogy ő maga is frissen végzett ügynök. Elkezdik kihallgatni, azt állítják, hogy biztos forrásból tudják, a robbantást az egyik Alex-el együtt tanuló FBI ügynök követte el. Így elkezdődik a visszaemlékezés...

A főbb szerpelőkről máris kapunk egy kis ízelítőt, Alex már útban az iskola felé, összefut Ryan Booth (Jack McLaughin) egykori tengerésszel, sőt össze is gabalyodnak picit...

quantico-saison-1-abc-episode-1-spoilers_1.jpg

Néhány képkocka erejéig láthatjuk a szőke szépséget, Shelby Wyatt-et (Johanna Brady), a mormon vallású, Eric Pakert (Brian J. Smith), a meleg(?) Simon Ashert (Tate Ellington), az arab származású Nimah Amint (Yasmine Al Massri) és a szépfiút, Caleb Haas-t (Graham Rogers). Mindenki kap egy szobatársat, és megkezdődik a kiképzés.

quantico_1.jpg

Alex senkit nem gyanúsít, hiszen ő a képzés alatt együtt élt velük, úgy gondolja feltűnt volna neki, ha valaki titkol valamit. Pedig nem. Szép lassan tudjuk meg, hogy majdnem mindenkinek vannak kisebb, nagyobb titkai, ami elég fura, hiszen akkor, hogyan kerültek be a képzésbe egyáltalán. 

quantico-1x01-02-500x281.jpg

Az iskolát Miranda Shaw vezeti (Aunjanue Ellis), persze nem meglepő módon ő is számos dolgot titkol, részben a diákok, részben tanár társai elől. Az újoncok egyik vezető tanára, a lecsúszott, de egykor nagyon menő Liam O'Connor ügynök (Josh Hopkins). 

A tanoncok első feladata, hogy kiderítsék egy társuk titkát, amikor ezzel végeznek mindenki hazugságvizsgálóra kötnek, hogy kiderüljön tényleg igazat mondd-e. Így tudjuk meg, hogy egyikük szülei 9/11-nél haltak meg, hogy Alex apja nem volt egyszerű eset, sőt valaki az életét veszti. Arra is fény derül, hogy Nimah-nak is van egy titka, nevezetesen, hogy nem egyedül érkezett az akadémiára...

Maga O'Connor ügynök is Alex-et gyanúsítja, főleg azért, mert Booth ügynököt félholtan találják a nő lakásában, ami annak fényében különösen érdekes, hogy milyen közel álltak egymáshoz, Alex elsőként O'Connornak meséli el élete legsötétebb és egyben legnagyobb titkát, az apjáról, Michael Parrish különleges ügynökről. Alexet letartóztatják, de Mirandától kap egy utolsó esélyt.

1X02 America

Alex elmegy a lakására, hogy megnézze milyen bizonyítékokat találtak ellene. Nyilván erre az FBI is számít, így a lány szorult helyzetbe kerül. Főleg, hogy az ügyben egykori iskolai ellenfele, Natalie Vasquez (Annabelle Acosta) is nyomoz, aki gyűlöli Alex-et, nagyon szívesen kapná el élve vagy halva.

A visszaemlékezésekből megtudjuk ki miért jelentkezett az akadémiára. Kiderül, hogy O'Connor parancsára, Booth akkor kezdte megfigyelni a lányt, ezért épült be a képzésbe. Most pedig azt a feladatot kapja, hogy szerezze vissza a lány bizalmát. Ezt segíti, hogy csoportos feladatot kapnak. Megérkeznek az elemzők is, akik segítik a leendő ügynökök munkáját. A szemünk előtt párok kezdenek alakulni, ott van például a két szöszke, Shelby és Caleb, akik folyton egymást szívatják, valamint Nimah és Simon, bár itt az érdeklődés egyoldalú, eközben a fiú szerez egy ellenséget is, Elias Harper (Rick Cosnett) személyében. 

Booth és Alex összefognak... De a srác figyelmezteti, hogy ne bízzon senkiben.

1X03 Cover

Az FBI nem aprózza el lerohanják Alex anyjának (Anna Khaja) lakását, miközben mi visszaemlékezésekből megismerjük a modern víz tesztet, ahol a párokat összekötve dobják a medencébe, és ebből kell kiszabadulniuk, elsőként Alex-nek és Shelbynek sikerül, de Alex megsérül. Shelby-nek is van valami titka, rejtélyes telefonhívásokat bonyolít, furcsa időpontokban. Alex kap egy aktát az apjáról O'Connor ügynöktől, először nem akar belenézni, aztán átolvassa. Az új feladat profilt készíteni egymásról, ezek jól sikerülnek, mégis Miranda arra kéri őket válasszanak ki maguk közül három tanulót, akinek el kell hagynia a képzést. Nimah és Raina eközben elég csúnyán összevesznek, Simon pedig fegyelmit kap.

O'Connort szorongatja az FBI igazgatóhelyettese, Clayton Haas (Mark Pellegrino), nem érti hogyan lehetséges, hogy egy FBI tanonc terrorcselekményt követ el. O'Connor Mirandára mutogat.

Booth tanácsára Alex Simon-hoz fordul segítségért, de vajon bízhat benne?! Kiderül, hogy Simont valamikor és valamiért a képzés során elbocsájtották, most egy számítógépes cégnél dolgozik, így az Alex által talált bizonyítékokat megtudja vizsgálni, amin tényleg rajta van Alex ujjlenyomata, de közben mégsem...

Amikor O'Connor kihallgatja Alex anyját kiderül, hogy ismeri őt már régebbről, sőt ennél jóval többről van szó... Miranda arra kéri Alex anyját ne tanúskodjon a lánya ellen, de az végül feladja. Megismerjük Miranda börtönben lévő fiát.

1X04 Kill

Ahogy sejthető volt Simon sem az, akinek mondja magát. Elviszi Alexet egy izraeli exkatonához, hogy az megmondja honnan származhat a bombából talált darabka, ám eközben összedolgozik Clayton Haas-al. 

Booth kap egy utolsó(?) feladatot O'Connortól, konkrétan azt, hogy vegye rá a lányt, adja fel a képzést. Pedig Alex osztályelső, ezer százalékosan próbál megcsinálni minden feladatot, Shelby már kicsit aggódik is érte. Az újoncok most a túszmentést, tárgyalást tanulják. Megismerjük mi Miranda a terve az ikrekkel, valamint, hogy a fia miért került börtönbe. Miranda és Booth megakadályozza Alex távozását a képzésről, ez persze O'Connornak nem tetszik.

Kiderül, hogy Booth-nak és Vasquez-nek viszonya volt/van. Booth rájön, hogy Simon Clayton embere,ám az szerencsére jó döntést hoz és megszökteti Alex-et, így megtudjuk, hogy az egyik újonc cége szállította az összetevőket a bombához, így felkeresik annak lakását. Ugyan véletlenül, de Alex ejt egy túszt magának.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr4711705021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása