Pofázunk és végünk Miamiban - Ride Along 2 [2016]
2016. január 18. írta: redbandita

Pofázunk és végünk Miamiban - Ride Along 2 [2016]

Nálunk még meg sem volt az első rész premierje, amikor az Universal stúdió már bejelentette, hogy készül a folytatás. Amerikában ugyanis elképesztő bevételt produkált. Nekem ez a második rész még jobban tetszett, mint az első. Benjamin Bratt, mint a főgonosz nagyon jól működik.  Nem is beszélve a Másnaposokból ismert Ken Jeong-ról, aki most egy zakkant hackert alakít.

pofazunk_es_vegunk_intl_pl_m.jpguip-duna film

2014-ben az év egyik legnagyobb bevételű akcióvígjátéka volt a Pofázunk és végünk, jócskán behozta a készítési költségeket. A nyitóhétvégén 41 millió dollárt kaszáltak, később ez nagyjából 135 millió dollár lett, nyilván ezért döntöttek a folytatás mellett. A rendező most is Tim Story (Fantasztikus négyes 1-2), és a forgatókönyvírókat sem cserélték le, Phil Hay-t és Matt Manfredi-t. Ebből azért gondolható volt, hogy valami hasonló mozira számíthatunk most is.

2453_d001_00418r.JPGuip-duna film

A szigorú nyomozó, James Payton (Ice Cube) társa, Mayfield (Tyrese Gibson) viszonylag hamar kb az első tíz percben megsérül, így Ben "Feketepöröly" Barber (Kevin Hart) jelentkezik segítőnek. Csakhogy ő még nemrég végzett az akadémián, járőrként dolgozik, nem nyomozó. Habár szerintem nem ez a legfőbb indoka annak, hogy James nem akarja maga mellé fogadni. 

2453_d020_00317r.JPGuip-duna film

„Cube és Kevin tökéletesen passzoló páros – mondja Will Packer producer. – A saját személyiségüket adják a történethez, és ettől működnek olyan jól ezek a karakterek. Cube kemény, komoly, mogorva figura, és ha hozzáadjuk Kevin határtalan lököttségét meg Phil és Matt forgatókönyvét, megvan a nyerő felállás.”

„Ők ketten egymást teszik viccessé – magyarázza Story. – Cube-nál komolyabb karaktert keveset láttam, Kevin pedig az ő roppant vicces ellenpontja. Ez olyasfajta kombináció, mint Charles Grodin és Robert de Niro furcsa párosa az Éjszakai rohanásban – a Kevin és Cube által létrehozott egyensúly a humor állandó forrása.”

Ben éppen nősülni készül, így tehát Angela (Tika Sumpter) is újra feltűnik a folytatásban. Aki nem emlékszik, annak mondom, hogy Angela James kishúga. James ugyan már egy picivel jobban viseli ezt, mint az első epizódban, de még mindig nincs egyetlen kedves szava sem leendő sógorához. Angelának azonban még mindig nem tud ellenállni, így mikor a lány azt kéri, hogy vigye magával egy nyomozásra Ben-t, akkor James kénytelen belegyezni. A terv egyszerű: egy hacker-t kell rávenni, hogy segítsen feltörni egy drogdíler pendrive-ját. Persze sejthető, hogy az eset nem lesz ilyen egyszerű...

2453_d029_00037r.JPGuip-duna film

A két atlantai zsaru, miután "álruhát" húz, elmegy a helyi rendőrörsre. Na itt egyből összeütközésbe kerülnek a csinos, de nagyon kemény gyilkossági nyomozóval, Maya-val (Olivia Munn). 

2453_d008_00168r_crop.JPGuip-duna film

A feljebb említett hacker, AJ a Másnaposok sztárja, Ken Jeong. Aki itt is majdnem olyan furcsa fickót alakít, mint ott. A srácok elkapják, és kiakarják kérdezni, de az lerázza őket és innentől minden afeje tetejére áll. James autója felrobban, Ben rálő egy zsarura. Aki azt gondolná, hogy a két nevettető Kevin Hart és Ken Jeong nem fért meg egy csárdában, az téved. Én úgy láttam, hogy mindketten hagyták érvényesülni a másikat, senki sem lett elnyomva.

2453_d006_00084r_crop.JPG

„Nehéz feladat egyfelől Kevint pesztrálni, másfelől meg Kent – mondja Ice Cube. – Olyan, mintha két kisgyerekkel lenne dolga az embernek, ahol az egyik egy kilencévest játszik, a másik meg egy tízévest, de azt is idétlenül.”

Maya segíti őket a nyomozásban. Maya részben hasonlít James-re, mindketten szeretnek egyedül dolgozni és mindkettőjüket halálra idegesíti a felesleges locsogás, no meg Ben.

2453_d008_00095rv2_crop.JPGuip-duna film

„Azért volt jó Mayát eljátszani, mert miközben a nőiességét is felhasználja, hogy elérje a célját, azért ha kell, keményen odateszi magát, fut, lő verekszik, harcol a srácok oldalán. Imádtam, hogy én is benne vagyok minden akcióban és a srácokkal együtt átélhetem ezt a hajmeresztő kalandot.”

Nagyon úgy fest, hogy a város legbefolyásosabb üzletembere, Antonio Pope (Benjamin Bratt) egy drogdíler, csempész hálózatot üzemeltet egész Dél-Floridában. Már csak bizonyítékot kell szerezni, és visszaérni épségben az esküvőre. A baj csak az, hogy Pope minden jelentőséggel bíró embert a zsebében tart Miamiban, elég nehéz a közelébe férkőzni, pláne bizonyítékot szerezni ellene. Ráadásul elég kemény fickó, bárkit megöl vagy megölet, ha szükséges vagy, ha úgy tartja kedve.

2453_d040_00048r.JPGuip-duna film

„Nagyon megörültem a felkérésnek, mert még soha nem játszottam akcióvígjátékban – mondja Bratt. – Vígjátékokban imitt-amott igen, de pályafutásom során főleg drámai szerepeket kaptam. Nem kellett sokat gondolkoznom, hogy meg akarom-e nevettetni az embereket. Az első film nagyon vicces volt, Kevin humorától pedig kifekszem. Amikor mondták, hogy ő és Cube a két főszereplő, rögtön igent mondtam.”

Összességében érdemes megnézni a moziban (premier 2016 január 21.) ezt az akcióvígjátékot, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz! Kevin Hart rajongóknak pedig kötelező darab. Kíváncsi vagyok lesz-e harmadik rész?!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr828283386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása