Hős6os - Big Hero 6 [2014] - Visszatért a Disney!
2015. január 05. írta: redbandita

Hős6os - Big Hero 6 [2014] - Visszatért a Disney!

A 2013 végén bemutatott, azóta a legsikeresebb animációvá vált Jégvarázs óta a Walt Disney Amimation csak két folytatással jelentkezett (Csingiling és a kalóztündér illetve Repcsik: Mentőalakulat), így tehát elképesztő várakozás előzte meg ezt a mozit. A filmet az európai országokban, így hazánkban is 2015 januárjában tűzik műsorra, de már az amerikai bevételek is rendkívül kecsegtetőek. Látok esélyt a Hős6os folytatására!

Hat éven aluliak számára nem ajánlott

10448596_533310746813940_7947224426024658647_o.jpg@fórum hungary

 Mivel ma láttam, ezért még nagyon friss élménnyel tudok beszámolni róla, és szerencsére(!) csak jót tudok mondani. Nagyon féltem, hogy megint egy éneklős musical-szerű filmet kapok, hiszen a Hős6os-t a Jégvarázs alkotói jegyzik. Bár az bizakodásra adott okot, hogy a Rontó Ralph kifejezetten tetszett annak idején! Ez még annál is jobban. Az biztos, hogy ez sem annyira a legkisebb korosztály kedvence lesz, de 8-10 éves kortól felfelé mindenki talál majd benne fantáziát, izgalmat, mondanivalót.

A Disney filmeknél már talán megszokhattuk, hogy szomorúak, rengeteg főhősük vagy elveszti a szüleit, vagy eleve nem is ismerte őket. Nincs ez másképp most sem... Sajnos. Az éppen kamaszodó Hirot és egyetemista bátyját, Tadashit nagynénjük neveli. Aki persze imádnivaló, bár kicsit szétszórt, de mindent megtenne a két fiúért, és nagyon szereti is őket. Így sem tudja azonban mindentől megóvni őket.

big-hero-6-left_fullcomp_0025.jpg@fórum hungary

Főleg, hogy Hiro egyenesen keresi a bajt, sokszor bátyja menti meg szorult helyzetéből. Mindkét fiú elképesztő tehetséggel, ésszel van megáldva, nem túlzás, ha zseninek nevezem őket. Tadashi egy különleges csapat tagja, a "kockáké", akik között két lányt is találunk: Go-go a sebesség, míg Mézvirág (eredetileg Honey Lemon) a kémia szerelmese. De ott van még Wasabi is, aki csak rendben és fegyelemben tud dolgozni, és lézeres plazmat fejleszt. A kelekótya, bolondos Fred pedig inkább csak a kabalájuk. A csapat Callaghan professzor keze alá dolgozik.

big-hero-6-09_0_001_00_0022.jpg@fórum hungary

Amikor Hiro Hamada szembesül milyen elképesztő találmányok készülnek, és bátyja egészségügyi ellátásra fejlesztett robotját, Baymax-et megismeri, elhatározza, hogy neki is ide kell járnia. Felhagy korábbi csélcsap életével, és csak a felvételire összpontosít. Aki ugyanis, a legjobb, legkreatívabb ötletet bemutatja, az egyenesen az egyetemen találja magát. A helyszín egyébként egy kitalált város, San Fransokyo.

big-hero-6-20_5_005_00_0025.jpg@fórum hungary

Hiro e kis idő alatt is egy elképesztő találmányt hoz létre, amivel forradalmasíthatja az építészetet, a közlekedést, és még ki tudja mi mindent. Felvételt azt nyer, de elveszít valami nagyon fontosat.

Amikor minden a legrosszabbnak tűnik, szinte kilátástalanná válik a kissrác helyzete, akkor előkerül egy régi ismerős, aki próbálja őt mindenben segíteni. A feladat nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Hironak már csak azért is össze kell kapnia magát, mert az élete, a barátai, és a városa is nagy veszélyben van. Létrehozza tehát saját "szuperhőscsapatát".

@fórum hungary

A filmet Chris Williams és Don Hall jegyzi, a projekt a Marvel 1998-as hatrészes regénysorozata alapján készült, amelyet Duncan Rouleau és Steven T. Seagle álmodott meg a japán animék hatására. A Hős6os látványvilága káprázatos, megéri 3D-ben megnézni, a költségvetés is ennek megfelelő, hiszen 165 millió dollárból készült (annyiból, mint a Csillagok között). De a Disneynek nincs nagyon min izgulnia, ugyanis már a premier hetében, csak Amerikában a bevétel meghaladta az 56 millió dollárt. Január elsejére pedig az amerikai bevételek meghaladták a 200 millió dollárt. A Hős6os Golden Globe-ra is jelölték, a legjobb animáció kategóriában!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr547044627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása