Horton - Horton Hears A Who [2008]
2014. október 27. írta: redbandita

Horton - Horton Hears A Who [2008]

Valószínűleg nem írnék róla, ha anno nem kezdtem volna bele egy animációs filmeket feldolgozó projektbe. Ugyanis a BlueSky és a Fox 2008-as alkotása annyira nem nyerte el a tetszésemet. Készítettek ők már ennél sokkal jobbat is. Gondolunk csak a Jégkorszak mozikra, vagy a későbbi Rio alkotásokra. Nekem maga a sztori sem nyerte el a tetszésemet, és igazából a karakterek sem annyira szerethetőek. Pedig az alkotók egy híres ifjúsági regényt vittek vászonra, és szinkronhangként is olyan nagyágyúkat vetettek be, mint Jim Carrey, Steve Carell, Jonah Hill, Seth Rogen vagy Isla Fisher.

inarticle-b-z6iw6edehu.jpg

A rendező párosnak ez volt az első közös alkotása, nem mellesleg az első nagyjátékfilmje is. Steve Martino később a Jégkorszak 4 - A vándorló kontinenst készítette el a Blueskynak, 2015-ben pedig a Peanuts-ot fogja, ami Snoppy kutya mozis feldolgozása lesz. Jimmy Hayward jegyzi a Jonah Hex-t, de az animációs világtól sem tudott elszakadni és tavaly útjára bocsájtotta a Pulykalandot, egy másik stúdió szárnyai alatt.

A Horton Dr. Seuss azonos 1954-ben megjelent képeskönyv alapján készült, ezt a készítőknek jócskán fel kellett turbózni, hogy egy másfél órás animáció születhessen belőle. Érdekesség, hogy egy másik stúdió is hozzányúlt azóta az író egy másik művéhez. 2012-ben jött Lorax. Habár bevallom nekem valahogy az a mozi sem nyerte el a tetszésemet, pedig imádom az animációs filmeket.

Na de térjünk vissza a Hortonhoz, aki amúgy egy elefánt. Az eredeti verzióban Jim Carrey kölcsönzi a hangját, míg nálunk Kerekes József. Horton hatalmas füleinek köszönhetően segélykiáltásra figyel fel, ami egy virágon lévő kis szöszről érkezik. Kiderül, hogy ezen a kis porszemen egy egész város működik. A település neve Kifalva, de lakói összekeverendők a Grincsből megismert figurákkal. Polgármesterük is van, akinek Steve Carell adja a hangot, nálunk pedig Háda János. 

14horton-600.jpg

Horton úgy gondolja segítségére lehet ezeknek a pici lényeknek, akik egyébként mit sem tudnak róla, sem az őket fenyegető veszélyről és biztonságos helyet keres nekik. Még akkor is, ha az ötletet még legjobb barátja, Morton (Seth Rogen/Besenczi Árpád) is nevetségesnek tarja. Vannak, akik még meg is fenyegetik, pl. a dzsungelt uraló kenguru (Carol Burnett/Borbás Gabi). Horton igyekszik mindenkit semmibe venni és a dzsungel legmagasabb pontján akarja elhelyezni a Kifalvát rejtő szöszt. A kenguru azonban még egy "bérgyilkost" is a nyomába küldd, Vladot Will Arnett kelti életre hangilag.

Horton-hears-a-who-pics-horton-hears-a-who-19717325-720-384.jpg

Mint mondtam Kifalva lakói erről az egészről mit sem sejtenek, ugyanis ők csak a jó dolgokban hisznek, úgy vélik semmilyen rossz dolog nem érheti őket. Még az sem érdekli különösebben a lakókat, mikor indokolatlan földmozgások, vagy a horizont teljes elferdülése bekövetkezik. Egyedül a polgármester gondolja, hogy cselekedni kell, és Horton hangját is csak ő hallja. Kezdetben...

horton2.preview.jpg

A teljes mese akár itt is megtekinthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr586836765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása