Beépített szépség - Miss Congeniality [2000]
2014. július 05. írta: redbandita

Beépített szépség - Miss Congeniality [2000]

Az a jó ebben az ABC projektben, hogy feleleveníthetem olyan régi kedvenceimet (értsd legálisan megnézhetem százötvenhatodszor is), mint Sandra Bullock egyik legjobb vígjátéka! Már amikor kezdtem gondolkodni, hogy milyen B betűs filmekről fogok írni beugrott ez a tizennégy(!) évvel ezelőtti akcióvígjáték, mert akárhányszor belefutok a TV-ben mindig képes vagyok végigröhögni az egészet. Amúgy is nagyon kedvelem a színésznőt, de ez az egyik kedvencem tőle! A szerepért egyébként 2001-ben Golden Globera is jelölték, ám azt akkor Renée Zellweger kapta a Betty nővér főszerepéért. Nektek melyik a kedvenc Sandra Bullock filmetek?

beepitett_szepseg_2000_poster.jpg

Sandra Bullocknak szerintem nagyon jól állnak a vígjátékok, de a romantikus, sőt a drámai vagy akció(dúsabb) mozikban is megállja a helyét. Nem igazán tudnám őt beskatulyázni, mint mondjuk Jennifer Anistont. akinek a vicces karakterek a legtesthezállóbbak vagy Keira Knightleynak meg a drámák állnak jól. Sandra Bullocknak nagyon passzolnak a romkom-ok (mint a Két hét múlva örökké, vagy A nászajánlat), de a Féktelenül című akciófilmben is hiteles maradt. De az évek során rengeteg különböző arcát ismertük meg olyan alkotásokban, mint az Aludj csak én álmodom, A hálózat csapdájában, a 28 nap, a Ház a tónál, a Szív bajnokai, vagy legutóbb a Gravitáció. Ezekben a mozikban mind mind más karakterek bőrébe bújt, és mégis hiteles tudott maradni. Gondolom, hogy ettől jó színésznő valaki... 

mcsc18.jpg

Na de megint kicsit elkalandoztam, maradjunk most ennél a 2000-es amerikai akcióvígjáték, ahol Sandra egy férfias, a külsejével nem törődő, magányos, karrierista FBI ügynököt alakít. Gracie Hart új megbízatást kap, egy szépségverseny jelöltjei közé kell beépülnie. Higgyétek el az alapból nem lehet könnyű feladat, de különösen nehéz ez a nőies dolgokat egyáltalán nem használó, de talán nem ismerő Hart ügynöknek. Felnőtt fejjel kell megismerkednie a tűsarkúval, sőt megtanulni járni benne... Aztán ott van a pedikűr, manikűr, intim gyanta, fenékbe csúszó bugyi, szemöldökszedés, melírozás stbstb.

MissCongenialityfall.gif

Valaki fenyegető leveleket küldözget a verseny szervezőinek, és merénylettel, gyilkossággal fenyegetőzik. Mivel komolynak tűnik a dolog az FBI egész nagy erővel vonul a helyszínre, persze titokban. Hart-ot New Jersey "színeiben" indítják a versenyen, segítségül kapja maga mellé a királynők körül évek óta dolgozó, Victort (Michael Kane). Finoman szólva Hart és Victor nagyon nehezen jönnek ki egymással, szinte mindenben különböző véleményen vannak. De kettőjük civódása, egymás fricskázása adja a velejét ennek a vígjátéknak. 

tumblr_lljuh8sDiE1qc2jaxo1_500.gif

Miss New Jersey egyre előrébb jut a versenyben, és a lányok között is talál egy két egészen szimpatikus versenyzőt, amin maga is meglepődik. Közeledik a nagy döntő, a finálé, ám ekkor úgy tűnik, hogy megvan az elkövető. Hart-nak azonban előjön a női megérzése, és valami azt súgja neki, hogy a lányok továbbra is nagy veszélyben vannak, mert esetleg nem a tettest sikerült elkapni.

Persze van szerelmi szál is, valószínűleg nem annyira meglepő módon Gracie és a kisfőnöke között, akit Benjamin Bratt alakít.

 59154__beepitett_szepseg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr886470361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.07. 13:07:36

kábé az egyetlen értékelhető filmje.
De benne van a 3ban.

LyDy 2016.09.27. 19:04:34

linket mert nem ir senki
süti beállítások módosítása