A magyar rendező sikere Cannes-ban
2014. május 19. írta: redbandita

A magyar rendező sikere Cannes-ban

Sokféle filmes hajolt már meg a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál tengerparti fesztiválpalotájának nagytermében, de kutya még nem köszönte meg a tapsot. Május 17-én, Mundruczó új filmje, a Fehér Isten (12E) (hazai bemutató: június 12.) vetítése után ez is megtörtént.

FeherIsten_jelenetfoto (2).jpg@intercom

Persze, nem véletlenül: a film ugyanis arról szól, hogy az egy rendelet miatt utcára dobott korcs kutyák összefognak, és fellázadnak az ember ellen. A történet középpontjában egy kislány és az ő négylábú kedvence áll: ők keresik egymást az egyre ijesztőbb forgatagban.

A különlegesen igényes cannes-i közönség egyöntetűen lelkesedett a filmért.

Az egyik legfontosabb filmes szaklap, a Variety szerint: „Mundruczó hatodik és legjobb filmje érzelmileg felemelő, technikailag pedig mesteri” „Ennek a filmnek jó a szimata, és harapós” – teszi hozzá a Guardian tudósítója. A Cineuropa egyenesen „virtuóznak” nevezi Mundruczót, aki „megdöbbentő és kemény” filmet készített.

Az Un Certain Regard szekció vetítése után hosszú taps köszöntötte az alkotókat, és nemcsak a rendező, hanem a 14 éves Psotta Zsófia is sok autogramot adhatott. A kutya addig büszkén tűrte, hogy fotózzák.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr446182635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása