Csapdában - Trapped [2002] - Dakota Fanning első elrablása
2014. április 05. írta: redbandita

Csapdában - Trapped [2002] - Dakota Fanning első elrablása

Nemrégiben töltötte be az a szőke kislány a huszadik életévét, aki ebben a 2002-es moziban még Charlize Theron kislányát alakítja, akit emberrablók visznek magukkal. Perszehogy Dakota Fanningre gondolok.  Csakúgy ahogyan a 2001-es Nevem Samben, ebben a filmben is egy nagyon okos, életrevaló kislány karakterét kapta a bájos színésznő.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

MPW-40422.jpg

A thriller története annyiban nem mondd újat, hogy számtalanszor láttunk már emberrablást, akár gyerkőcökét is. Itt azonban annyiban más a helyzet, mint a hasonló témájú filmekben (Elrabolva, Fogságban), hogy végig "együtt vagyunk" a rablókkal és a szülőkkel is, és szép lassan ara is rá kell döbbenni, hogy jó és rossz között elképesztően vékony a fal... De ne szaladjunk ennyire előre előbb egy picit ismerkedjünk az apatörténettel.

A Jennings házaspár viszonylag jómódban él, de nem kirívóak. Az apuka, Will (Stuart Townsend - A kárhozottak királynője, A szövetség) orvos, így sokat dolgozik. Most is éppen egy konferenciára megy, ahol ő maga is előadó, de sajnos a dolgok máshogy alakulnak. A felesége (Charlize Theron - Az olasz meló, Hófehér és a vadász, Hancock, A rém, Édes november) otthon marad kislányukkal (Dakota), de szörnyű tragédia történik. 

002TRP_Charlize_Theron_005.jpg

A kislányt elrabolják, és egy férfi, Marvin (Pruitt Taylor Vince) egy vidéki kis faházban rejtegeti, miközben egyik társa, Hickey (Kevin Bacon - Gyilkos hajsza, Őrült dilis szerelem) a lány anyját, míg  felesége (Courtney Love azaz Kurt Cobain özvegye) az apukát háááát szórakoztatja. Értem ezalatt, hogy különböző módon kínozzák, terrorizálják a szülőket, miközben pénzt akarnak kicsikarni a lányért cserébe.

002TRP_Dakota_Fanning_016.jpg

De a dolgok nem mennek olyan zökkenőmentesen, mint a korábbi gyerekrablásoknál. Először is kiderül, hogy Abby asztmás és szüksége van a gyógyszerére. A szülők sem olyanok, mint akikkel eddig dolguk volt a rablóknak, Will és Karen ugyanis mindent megpróbálnak, hogy túljárjanak a rablók eszén és visszakapják kislányukat.

charlize-theron-trapped-2002--large-msg-130991813192.jpg

Az édesanyát, Karent a gyerekrablók főnöke (Bacon) a Jennings házban tartja fogva, különböző lelki és szexuális, majd később fizikai bántalmazásnak teszi ki, de a nő nem adja könnyen magát. Az apukát Willt pedig egy szállodai szobában veszi "őrizetbe" a tettestárs, Cheryl (Love). A férfi könnyedén letudná nyomni a nőt, és ezzel meg is próbálkozik, míg végül a nő be is adja a derekát és infomorzsákat kezd szórni, vagy mondhatnánk úgy is, hogy elárulja férjét.

002TRP_Courtney_Love_008.jpg

A rendező, Luis Mandoki, aki magyar felmenőkkel rendelkezik, korábban olyan filmeket készített, mint A gyönyör rabjai, Üzenet a palackban, vagy az Angyali szemek.

Nagyon izgalmas film, a thriller műfaj minden jellegzetességét magán hordozza. Külön kíemelném a színészek közül (persze Dakotán kívül) Charlize Theront és Kevin Bacont, akik szerintem valami elképesztően jól játszanak. Mindenkinek csak ajánlani tudom, persze gyengébb idegzetű, kisgyerekes anyukák számára lehet, hogy nem ez a legjobb választás...

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr655933162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása