Plasztik szerelem [2007]
2014. február 14. írta: lámadémon

Plasztik szerelem [2007]

larsandtherealgirlr1artp.jpgBoldog Valentin napot mindenkinek! Akit még nem öntött el a cukormázas, rózsaszirmos, plüsskutyusos rémálom és így eme szirupos ünnep közepén ülve valami groteszkre vágyik annak itt egy tökéletes film! :) Szerelem kifordítva önmagából.

A cukiságtól nem is állhatna távolabb ez a film mégis néhol meglepően bájos. a címe abszolút félrevezető  Plasztik szerelem és nagyon „meglepő” de az eredeti cím még inkább tévútra visz : Lars and the Real Girl. Ugye ez sem a tükörfordítás csimborasszója, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy mit is kapunk a 106 perc alatt.

Minden adott egy szívmelengető szerelmes sztorihoz. Egy nagyon félénk zárkózott fiú Ryan Gosling, aki helyes, de persze ennek egyáltalán nincs tudatában ( idétlen pulóverek, és borzalmas bajusz az ami néhol azért zavarba ejtően idióta külsőt kölcsönöz). És mit tesz az ember fia ha magányos? Hát rendel magának az interneten egy barátnőt. A család, persze furán néz rá,mert a lány, picit más, mint a többi.

 lars-1.jpg

Na jó, nem picit más ugyanis ő egy gumi nő-igen az a bizonyos szexkellék. Nyugalom semmi gusztustalan nincs a filmben. Nem mentek rá erre a guminő vonalra egy egyszerű élő embernek tekintik, aki hirtelen közéjük csöppent és törődni kezd vele az egész város.

-Lars-and-the-Real-Girl-Trailer-Screencaps-2007-ryan-gosling-19899495-500-281.jpg

És hogy mitől lesz groteszk-, ha ez még nem lenne elég, hogy mindenki hús vér nőként kezeli. Kérdés hogy hogyan lehet párkapcsolatban élni egy élettelen tárggyal? És hogy mennyire és meddig vagyunk képesek tolerálni mások viselkedését?

lars_and_the_real_girl01.jpg

De persze mindenféle spoiler nélkül jóra fordul minden. Nézze meg az, aki szereti Ryan Gosling-ot úgyis most parkoló pályára tette magát. Rajta kívül is remek színészek játszanak benne remekül. Vagy aki csak egy kellemes filmet akar látni és nem rajong a túlzott szirupért, de kiemelném hogy ez nem az a sírva röhögős vígjáték hanem dráma.

A trailer nagyon félrevezető, mert egy drámából vígjátékot csinál. Konkrétan rossz! 

Trailer: 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr525813435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása