Szavazz a kedvencedre - PopKult Bracket 2013
2013. november 24. írta: enbee

Szavazz a kedvencedre - PopKult Bracket 2013

Szóval kíváncsiak vagyunk, hogy kik a Ti kedvenceitek. Tartottunk hozzá egy kis előválogatást, és mivel egy meghatározott tematika mentén haladtunk, így sokan ki is maradtak, de hát tudtuk, hogy nem lehet teljes a kínálat. Daemon Salvatore miatt például majdnem kitört a palotaforradalom, pedig hát a négy kategóriát közösen jelöltük ki. Bocsi Daemon (fanok), talán majd jövőre.

Az első körös szavazatokat itt tudjátok leadni. Mivel egyenlőre még sok a jelölt, nem kötelező mindegyik párosításra szavazni, akár egyetlen pöttyel is lehet véleményt nyilvánítani. Minden szavazatot köszönünk :)

Tehát négy kategóriában szedtük össze a kedvenceinket, és hogy a fánk ne legyen túl nagy, kategóriánként 8-nál húztuk meg a határt. A sorsolást én végeztem, úgyhogy ha valakinek problémája van a párosításokkal, azért bocsánatot kérek előre is, az én saram. Na de nézzük a jelölteket:

1. kategória: Szuperhősök

Christian "Batman" Bale vs. Andrew "Pókember" Garfield

hiro_1.jpg

Nem is tudom, érdemes-e bemutató írnom Bruce Wayne (Christian Bale) és Peter Parker (Andrew Garfield) neve mögé, hiszen mindenki ismeri őket, akár szereti a szuperhősöket, akár nem. Bruce a megárvult milliomos, aki Gotham városában harcol a gonosszal, Peter pedig a nyüzüge gyerek, akit megcsípett egy radioaktív pók, és az így szerzett szuper képességeit használja fel a jó érdekében. Peter szíve foglalt, MJ-t lehetetlen kiütni, de Bruce Wayne esetében talán még érdemes lehet próbálkozni, hölgyeim.

Mark "Hulk" Ruffalo vs. Henry "Superman" Cavill

hiro_2.jpg

Na hát Bruce Banner (Mark Ruffalo) tett valamit azért, hogy előrébb jusson, nincs sem pók az ő esetében, sem vagyonokat ráhagyó szülők. Banner ugyanis elismert fizikus, a sugárzások nagy szakértője - kár hogy ő is bekapott egyet, aminek hatására ha berág, egy hatalmas, zöld, dühöngő szörnyeteggé válik, aki a Hulk névre hallgat. Clark Kent (Henry Cavill) viszont hasonlít picit Bruce Wayne-re, és Peter Parkerre is. Szuper képességeit ugyanis a szüleitől örökölte, akik egy másik bolygóról származnak. Clark nem egyszerűen az iszonyat jó pasi kategóriába tartozik, hanem a "túl jó ahhoz, hogy igaz legyen": jólelkű, gyors észjárású és olyan a teste, mint egy görög istennek. Arra mondjuk nem nagyon tudom a magyarázatot, hogy miért nem ismeri fel őt senki, amikor az arcát nem takarja semmi, csupán egy szemüveg a különbség a privát és a szuperhős kinézete között.

Hugh "Logan" Jackman vs. Chris "Thor" Hemsworth

hiro_3.jpg

Gondoltam olcsó poénnal nyitok: Logan (Hugh Jackman) egy magányos farkas, Thor (Chris Hemsworth) pedig istenien néz ki. Aztán rájöttem, hogy olcsónak mondjuk olcsó a fenti kijelentés, de poénnak semmiképpen sem poén, hiszen illik rájuk a kijelentés. Logan egy kísérletnek "köszönhetően" acélkarmokat képes növeszteni, Thor pedig hát A skandináv isten, és mint ilyen, hatalmas erejénél, csak kalapácsának ereje durvább.

Stephen "Zöld íjász" Amell vs. Robert "Vasember" Downey Jr.

hiro_4.jpg

Oliver Queen (Stephen Amell) az aranyifjak gondtalan életét éli, amíg hajószerencsétlenséget sem szenved, aminek következtében éveket tölt egy kínai szigeten. Itt pöttyet megváltozik, és mire hazatér, már fontosabb dolgok izgatják, mint a bulik és a nők: apja fekete listájának tagjait akarja megbüntetni. Ehhez álruhát ölt, és a Zöld íjászként lát munkához. Kicsit brúszvénes. Tony Stark (Robert Downey Jr.) ellenben nem az. Ő egy örök gyerek, aki hatalmas vagyonából különböző kütyüket épít(tet) - így kel életre a Vasember is. Nekem róla valahogy mindig a Két hét múlva örökké George Wade-je jut eszembe, pedig első blikkre nincsen túl sok hasonlóság közöttük.

2. kategória: Geekek

David "Ross Geller" Schwimmer vs. George "Nick Stokes" Eads

geek_1.jpg

Furcsa párosítás, hiszen szinte semmiben sem hasonlítanak egymásra. David "Ross Geller" Schwimmer a mindenki által jól ismert vígjátéksorozat, a Jóbarátok sztárja, aki leginkább dinoszauruszokkal foglakozik, azaz paleontológus, amit még saját barátai is csak nagyon nehezen tudnak megjegyezni. Talán elsőre elég felesleges foglalkozásnak tűnhet, hiszen milyen rég kihaltak már a dinók (habár a Jégkorszak 3 története szerint ez nem is annyira biztos). George "Nick Stokes" Eads ezzel szemben egy sokkal fontosabb hivatást választott, gyilkossági ügyeket segít felderíteni. A CSI sorozat oszlopos tagja, megjelenése sokat változik az évadok során. Magas, sportos testalkatú, sötétbarna/fekete haj és barna szem, valamint az elmaradhatatlan mosolya jellemzi leginkább.

David "Charlie Eppes" Krumholtz vs. John Francis "Dr. Sweets" Daley

geek_2.jpg

Lehetséges, hogy sikerült geek kategóriában olyan párosokat összehozni, akik szöges ellentétei egymásnak. Itt is így van ez, hiszen egyikük a reál tárgyakban erős, míg másikuk az elme és az érzelmek orvosa. David "Charlie Eppes" Krumholtz a Gyilkos számokban minden ügyet a számok, a matematika nyelvén old meg, míg John Francis "Dr. Sweets" Daley az FBI munkáját az emberek érzelmeinek, gondolatainak feltárásával segíti a Doktor Csont című nagysikerű sorozatban. Külsejükben némileg hasonlítanak, bár Charlie talán egy picivel lazább, nyakkendő nem igazán jellemzi, míg Sweets-t el sem lehet képzelni anélkül. Egyikőjük sem a fizikai erejével dolgozik, így nem is igazán sportosak, vagy férfiasak, habár ez a geek kategóriára amúgy sem jellemző.

Barrett "Eric Beale" Foa vs. Matthew Gray "Dr. Reid" Gubler

geek_3.jpg

Kicsit megcáfolom magam, mert ennél a párosnál felfedezek némi hasonlóságot, mondjuk a külsejüket tekintve, főleg mikor még Matthew Gray "Dr. Reid" Gubler szemüveget viselt. Munkájukat és belső tulajdonságaikat tekintve azonban mégis teljesen két különböző figuráról beszélünk. Barrett "Eric Beale" Foa az NCIS Los Angeles egyik mellékszereplője és leginkább számítógépes ismereteivel jeleskedik. Reid kevésbé érdeklődik e terület iránt, bár nincs is rá szükség, hiszen a Gyilkos elmék profilozóinak munkáját e területen Garcia segíti. Reid inkább minden más tudománynak a doktora, van vagy 4-5 diplomája, igazi okoska, és ne felejtsük el az olvasási szokásait sem, amik azt hiszem lélegzetelállítóak. Ruházkodásukat tekintve vélek felfedezni némi hasonlóságot, mindketten lazán, fiatalosan öltözködnek, bár Reid talán némileg elegánsabban.

Jim "Dr. Sheldon Cooper" Parsons vs. T.J. "Dr. Jack Hodgins" Thyne

geek_4.jpg

Nagyon nem lehet ezt a két személyt összehasonlítani, bár Jim "Dr. Sheldon Cooper" Parsons vélhetően senki máshoz sem lehetne, teljesen egyedi jelenség. Talán nem kell őt bemutatnom, hiszen itt a Popkulton is nagyon sokat foglalkozunk az Agymenők - The Big Bang Theory című sorozattal, melynek egyik főszereplője a kissé szociopata, de elképesztően okos Sheldon. T.J. "Dr. Jack Hodgins" Thyne a Doktor Csont egyik "agyasa" és abban mindenképpen hasonlít párjára, hogy zseni. De dr. Hodgins inkább csak a saját területén jeleskedik, míg Sheldon a fizikán kívül elég sok tudományterületen megállja a helyét. Talán közös bennük, hogy elég nagy egoval és önbizalommal rendelkeznek. Geek létükre mindketten rátaláltak már a szerelemre, bár ez mindkettőjük számára egészen mást jelent, és persze másképpen is mutatják ki érzéseiket.

3. kategória: Másodhegedűsök

Jude "John Watson" Law vs. David "John Diggle" Ramsey

co_1.jpg

A másodhegedűsök kategóriánk első párosítása a másodhegedűsök tökéletes mintapéldányait állítja egymást szembe. John Watson (Jude Law) a mindenki által ismert zseniális nyomozó, Sherlock Holmes szárnysegédje, egy tanult orvos ember, aki van olyan nagy elme, mint partnere, csak az őrült tudósokra jellemző elmebaj hiányzik belőle. Többnyire. Nem mindig. John Diggle (David Ramsey) pedig a milliárdos Oliver Queen sofőr/testőre hivatalosan, kevésbé hivatalosan pedig a Zöld íjásznak segít mindenben, amiben csak tud. Diggle egyébként maga is képzett harcos (oké, hiszen testőrként dolgozik...), szóval azon sem lepődhetnénk meg, ha egyszer csak álruhát öltene, és harcba szállna a gonosz ellen. Mármint alanyi jogon, és nem Zöld íjászként. Már csak valami jó név kellene neki, és egy sokat nem takaró hacuka.

Joseph "Klaus" Morgan vs. Eddie "Don Flack" Cahill

co_2.jpg

Niklaus Mikaelson (Joseph Morgan) a Vámpírnaplók (és a The Originals) legnagyobb rosszfiúja. Ezer éves vámpír, az elsők egyike. Ennek megfelelően olyan felsőbbségi érzés van benne, hogy azt már hasonlítani sem tudom semmihez, de mivel olyan kis aranyosan gonoszkodik (és tépi ki bárki szívét), hogy képtelenek vagyunk haragudni rá. Főleg, hogy utol érte őt a halandók legnagyobb kínja: a viszonzatlan szerelem. Don Flack (Eddie Cahill) a másik oldalon áll, mint Klaus: üldözi a bűnt New York városában. Flack nyomozó a lányos anyukák álma, hiszen tisztelet tudó, udvarias és rendes állása van. Flack nyomozó ugyan akkor a lányok álma is, hiszen jóképű, erős, humoros és kedves. Lehet csöpögni.

Tom "Loki" Hiddleston vs. Taylor "Jacob Black" Lautner

co_3.jpg

A skandináv istenek a gyengéim, úgyhogy a huncut kis Lokinak (Tom Hiddleston) mindenképpen itt a helye. Ennyit a pártatlanságról. Szóval Loki az istenek bandájában a rosszfiú, aki nagyon nem találja a helyét a családban. Aztán kiderül, hogy honnan is származik ő valójában, és innentől szabadjára engedi a rejtett vágyait. Ha eddig rosszfiú volt, akkor ezek után nagyon-nagyon rosszfiú lesz :) Igazi PopKultos dilemma, hogy a saját kedvencemmel RedBandita kedvencét sikerült összesorsolni, vagyis Jacob Blacket (Taylor Lautner). Az indián fiú igazi hősszerelmes, aki küzdeni is képes az imádott csajért, de arra is rájön, hogy mikor kell abba hagyni. Aztán persze a sok-sok önfeláldozás meghozza gyümölcsét, elő kerül a rózsaszín szemüveg és mindenki boldogan élhet, amíg meg nem hal. Ami elő fordulhat, hogy nagyon hosszú idő lesz. Jacob egyik legjobb tulajdonsága, hogy szeret félmeztelenül rohangálni. És hát kik vagyunk mi, hogy ezért haragudjunk rá? :D

Shemar "Derek Morgan" Moore vs. Eric "Dr. Sloan" Dane

co_4.jpg

Kicsit gonosz dolog Derek Morgant (Shemar Moore) másodhegedűsnek hívni, hiszen egyre nagyobb felelősség hárul rá a Gyilkos elmékben, de sokat erőszakoskodnunk sem kell azzal, hogy belegyurmázzuk ebbe a kategóriába. Szóval. Derek az FBI különleges ügynöke, egy szuper elit csapat tagja, akik sorozat gyilkosokat kapnak el. A mellett, hogy okos, és helyén van a szíve, olyan izmai vannak, mint egy pankrátornak, bár indokolatlanul keveset mutogatja a sorozatban. Ejnye-bejnye. Dr. Sloan (Eric Dane) is nyilván okos, hiszen a köpenyéből látszik, hogy orvos ember, azok meg túl buták nem lehetnek. Na hát Mark sem az. Az egójánál csak a megfektetett nők listája nagyobb - ő a Grace klinika McCsábítója.

4. kategória: Klasszikusok

Dan "Matthew" Stevenson vs. Rupert "Wentworth" Penry-Jones

koszt_1.jpg

Matthew Crawley (Dan Stevenson) a Downton Abbey - egyik - szépfiúja, de mivel a 'Másodhegedűsök' kategóriánk nagyon-nagyon sűrű volt, és ott voltak a legkomolyabb megszorítások, ezért Tom Branson (Allen Leech) sajnos ki kellett, hogy maradjon. A BBC siker sorozatának becsülete így Matthew kezében van, akinek egy Jane Austen karakter, a Tartózkodó érzelem (Meggyőző érvek) Wentworth kapitánya jutott ellenfélül. A fiatalemberek meglehetősen hasonlítanak egymásra: egyikük sem született gazdagságba, de mindketten vagyont szereztek, ki így, ki úgy. Mindketten meg is nősültek, és hát lássuk be, ennek bizony a vagyonhoz is köze van. Matthew a barátságos és felelősségtudó, Wentworth kapitány a távolságtartó(bb) és kitartó.

James "Trisztán" Franco vs. Johnny "Mr. Knightley" Lee Miller

koszt_2.jpg

Az előző párosításban a versenyzők nagyon hasonlítottak egymásra, na jelen esetben ez egyáltalán nincs így. Trisztán (James Franco) még fiatal és heves, akiben verseng a hűség/kötelességtudat a szerelemmel. Első körben a kötelességtudata nyer, de a végső győzelmet a szerelem aratja. Mr. Knightley (Johnny Lee Miller) már érettebb korban van, ennek köszönhetően sokkal megfontoltabb és bölcsebb is. Ő aztán mindig tudja, mi a helyes, kivéve talán, ha egy Emma nevű hölgyemény is érintett a dologban.

Colin "Mr. Darcy" Firth vs. Sean "Vronszkij gróf" Bean

koszt_3.jpg

Nincs nő a világon, aki ne ismerné Mr. Darcy-t (Colin Firth), így őt bemutatni teljesen felesleges. Vronszkij gróffal találkozhattunk tavaly a mozikban, de ez a gróf nem az a gróf!  A mi Vronszkijunk (Sean Bean) férfias, magabiztos, sokat látott és sokat megélt, kissé talán cinikus és megkeseredett, de hát az ő helyzetében ki ne volna az?

Richard "Mr. Thornthon" Armitage vs. Tom "Heathcliff" Hardy

koszt_4.jpg

John Thornton (Richard Armitage) az angol romantikában a kategóriában új férfitípus mintapéldánya: ő a kemény munkával "felkapaszkodott" iparos, aki vagyona alapján kívánatos udvarló lenne a legtöbb hölgynél, ám neveltetése nem éppen úriemberhez méltó. Mondják ezt azok, akiknek csak a pedigré számít. Mert hogy Mr. Thornton úriember a javából, helyén van nem csak az esze, de a szíve is. Na meg persze iszonyat sármos, de ezt ugye felesleges kihangsúlyozni? És itt van az ő ellenfele: Heathcliff (Tom Hardy), az árva cigányfiú, akit szó szerint megbolondított a szerelem. A fiatal és zabolátlan Heathcliff nem nyerhette el szerelme kezét, ezért elment, kikupálódott, és gazdag emberként tért vissza - sajnos túl későn. A szeretett nő elvesztésébe tulajdonképpen bele is őrült, és nincs olyan jellemző, amivel ezt ütni lehetne. Főleg, hogy a sármost ebben a bekezdésben egyszer már ellőttem.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr505651081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása