Vadkaland - The Wild [2006]
2013. július 10. írta: redbandita

Vadkaland - The Wild [2006]

Ez a film eléggé kilóg a Disney projektünkben szereplők közül, mert ennek már aztán (grafikailag) nem sok, vagy talán semmi köze a rajzfilmekhez, az itteni szereplők egytől egyik számítógépes technológiával készültek, de mégis a Disney cég gyártotta, és így került a mi listánkra is. Egyébként egy elég jópofa és szórakoztató film, azt kell mondjam, hogy még mondanivalója is van és ami külön értékelendő, hogy nem hangzanak el benne dalok. Némelyek a Madagaszkár gyenge utánzatának tekintik, de szerintem nem érdemes a kettőt összehasonlítani, mert akkor bizony ez maradna alul, ezáltal is bizonyítandó, hogy bizony a Disney egyeduralma megszűnt...

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

0523vadposzt1.jpg

A történet főszereplői állatok, és itt is az a sztori, hogy megszöknek az állatkertből és visszakerülnek a vadonban. A különbség csak annyi, hogy ezek az állatok nem egészen önszántukból keverednek vissza a szabadba. Ryan a kis oroszlán srác apjával, Sámsonnal veszik össze, és ennek következtében kerül fel egy hajóra, ami egyenesen a vadonba viszi.

3804843411_www.kepfeltoltes.hu_.png

Apja persze hősiesen követi egy szem fiát, de nem igazán sejti mire vállalkozik, ahogyan a többiek sem, akik támogatják barátjukat a mentőakcióban. Kik is ők?

vad04.jpg

Hagy kezdjem az én személyes kedvencemmel, Bennvel a mókussal, akinek elképesztően vicces dumája van, és emellett még talpig férfi is, hősszerelmesként viselkedik, pedig a választottja, háááát jó pár fejjel magasabb, mint a kis mókus. Ugyanis a hölgy egy zsiráf, Bridget.

00000980.jpg

Bridget különben nem olyan jó fej, mint a Madagaszkárból ismert zsiráf, Melman, de az is igaz, hogy kevésbé hipochonder is. Talán mondhatjuk, hogy tipikus nő, akinek imponál, hogy Barry udvarol neki, de azért picit huzakodik is... Emellett pedig szeret parázni, folyton aggodalmaskodik, ami egy idő után kicsit idegesítő is a karakterében.

Aztán ott van még Larry, a kígyó, aki egy kicsit mindig le van maradva a többiektől, már nem azért mert nincsen lába, hanem mert egy kicsit gyagya, de én pl. pont ezért kedveltem. Végül pedig ott van Nigel a koala, akit mindenki cuki macinak tart, amitől ő kb. a falnak tudna menni, de legalábbis nagyon ideges ettől a párhuzamtól.

vad07.jpg

A sztorihoz visszatérve egy kicsit, bár igyekszem nem lespoilerezni az egészet, a kis csapatnak nem csak azzal kell megküzdenie, hogy a vadon nem egészen olyan, mint az eddig ismert állatkert, hanem azzal is, hogy itt a bivalyok uralkodnak, leginkább persze csak egy a többi pedig fejet hajt előtte. Na most ezek a bivalyok totálisan őrültek és azt gondolják, hogy akár egy vulkán kitörést is megakadályozhatnak egy áldozat bemutatásával. Utóbbit egyébként a frissen érkezett kis csapat tagjaiból kívánják kiválasztani.

Sok kérdés merül tehát fel pl. hogy visszajutnak e Sámsonék az otthonukba? Megússzák e a vulkán kitörését, na meg a bivalyokat... Megtalálják e még időben Ryant? Továbbá, hogy mit titkol Sámson mindenki előtt?

Érdekes kis film, néhányszor megnézhető, de mint mondtam nem egy hagyományos Disney rajzfilm, semmilyen értelemben sem... Ez egyébként nem feltétlenül válik az előnyére... Inkább 10 éves kor fölött ajánlanám, talán a filmben szereplő poénok nem lennének érthetőek, élvezhetőek egy kisebb gyerkőc számára. Érdekesség, hogy a film eredeti szinkronhangjai olyan sztárok voltak, mint Kiefer Sutherland, vagy James Belushi.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr1005387960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása