A Dal 2013 harmadik adás (haramdik elődöntő)
2013. február 18. írta: redbandita

A Dal 2013 harmadik adás (haramdik elődöntő)

Az utolsó körhöz érkeztünk, ahonnan még hatan jutnak a középdöntőbe, amit majd február 23-án és 24-én láthatunk az M1-en, szombaton és vasárnap is 9-9 énekes lép a színpadra és innen a tét már a március 2-ai döntőbe jutás. A mostani mezőny is elég erős volt, hiszen olyan sztárok léptek a zsűri elé, mint Radics Gigi, a United, Pukás Peti, Brasch Bence vagy Polyák Lilla.

a-dal-kialakult-a-kozepdonto-mezonye-02170358.jpg

1. Polyák Lilla - Valami más

Lilla ezúttal szólóban, férje nélkül érkezett, de így is jól szerepelt, bár Csiszár Jneő megjegyezte fél, hogy ez a dal nem fog majd kitűnni a többi popdal közül. Rúzsa Magdit a tavalyi győztes dalra emlékezteti a produkció, akárhogy is, de Lilla 43 pontot kap.

2. Burai Krisztián - Született szívtörő

Krisztián a Megasztárból, és a Voice-ból is ismerős lehet, de ő jegyzi (többek között) Fehér zoli és Kállay Saunders András dalát is, így Krisztián 3 dallal is a döntőben szerepel, ami egyedülálló, de énekesként elég gyengécske... Walkó csaba is azt jegyzi meg, hogy izgalmasan indul a dal, de valahogy nem jutott sehova. Rakonczai Viktor pedig azt jegyzi meg, hogy ha már átjön az énekesi oldalra, akkor jobban higgye el ő maga is. (Összesen 36 pont)

3. Hoffmann Mónika - Hullócsillag

A vörös hajú svéd hölgy a Megasztárból lehet ismerős, ahol Rúzsa Magdi lakótársa is volt. Rakonczai szerint a hangszerelés monumentális volt, de a refrénben nem jött át a katarzis. Éles vita alakul ki Magdi és Csiszár között arról, hogy vajon létezik e olyan, hogy eurovíziós dal és ez az volt e... (36 pont)

4. United - tegnap még más voltál

Pély Barna mostanában nem igazán van jelen a médiában és talán a zenei palettán se, mint az elmúlt években, de ez a dal jól sikerült. Csiszár szerint 4 felkészült jazzista volt a színpadon, akik a tőlük megszokott magas színvonalat hozták. Philipnek azért tetszik, mert végre nem olyan egyszerű dal, mint a faék. Walkó Csaba gimisként nagy United rajongó volt, így ez a produkció is nagyon tetszett neki, hiányolja Pély kezéből a gitárt. (41 pont)

5. Cserpes Laura - Élj pont úgy

Cserpes Laura neve is jó sok tehetségkutatóból ismerős lehet már, továbbá az egyik Megasztáros, Fekete Dávid exneje, továbbá a Cserpes tejtermékek atyjának kicsi lánya. Most egy lírai dallal érkezett, ami nagyon tteszett a zsűrinek, Csaba szerint angyali produkció volt, Philip európai színvonalat emleget, Magdi pedig azt mondja, hogy Laura sugárzik a színpadon. (45 pont)

6. Flash Travel feat Újvári Péter - Soha ne add fel

Rakonczai Viktor szereti hallgatni a kocsiban ezt a dalt, nem tartja trendinek, de pont ettől jó. Philipnek a Beatles és az Oasis jut eszébe a bandáról, azt mondja áradt a szeretet. Csiszárnak egy kicsit uncsi... (42 pont)

7. Mohamed Fatima - Nem baj

Fatima a tavalyi év egyik nagy visszatérője is lehetett volna, hiszen évekkel ezelőtt már ünnepelt sztár volt a Fekete Vonatban. 2012-ben a Voice-ban tűnt fel, és sokan esélyesnek tartották, de végül nem hozta meg a tőle várt sikert, és szerintem most sem, nagyon jól énekel, de ez a dal nagyon furcsa, szerintem. Walkó Csaba szerint is jól énekel Fatima, Magdi annak idején Fatiam rajongója volt, de most úgy érezte, hogy a lány nem érzi jól magát a dalban. Rakonczai Viktor is dicséri az énekhangot, de a dal neki sem jön be. (37 pont)

8. Brasch Bence - Túl egyszerű

Bence a Csillag születikben tűnt fel és ejtette rabul tini lányok ezreinek szívét. Most egy részben SP által írt dallal érkezett, Phipil szerint egy take That lemezen is nagy sláger lenne és a 40-es hölgyek szemét bepárásította. Viktor szerint könnyen a fejben marad a dal, 2. refrén után már dúdolható, de veszélyes, hogy nincs fordulat benne. (37 pont)

9. Radics Gigi - Úgy fáj

Még amikor el sem kezdődött A dal, a sajtó már tudni vélte, hogy a Megasztár győztese, Gigi fog kijutni az Eurovízióra, azt nem tudjuk, hogy így lesz e, de  a zsűrinek nagyon tetszett a produkció. Amúgy nekem is. Magdi szerint a kislány nagyon szépen énekel, és a magas C az ő asztala, de Magdi szerint Giginek van egy erősebb dala is. Philip bele se mer gondolni, hogy ha idősebb lesz, hogyan fogja majd énekelni ezeket a lírai dalokat. Csiszár szerint Gigi a mi Beyonce-nk és még vagy 50 évig színpadon lesz, de ő nem ezzel a dallal indult volna a lány helyében. (47 pont)

10. Puskás Péter - Amíg a tűz ég

Walkó Csaba szerint az egykori Megasztáros egy igazi frontember és elképesztő, amit a színpadon művel. Magdi kihangsúlyozza, hogy ilyen embereket termelt ki a Megasztár. (42 pont)

A zsűri tehát három hölgyet jutatt tovább: Polyák Lillát, Cserpes Laurát és Radics Gigit. A közönség pedig Mohamed Fatimát, Puskás Petit és a United-et.

Ezt inkább nem kommentálom, de ez volt az extra produkció, sem a dal feldolgozását, sem Gabi kinézetét nem kommentálom, rátok bízom :)

A másik extra ez volt:

A Dal február 23-án szombaton folytatódik, amikor is fellép: Cserpes Laura, Gyurcsík Tibi, Kállay-Saunders András, Keresztes Ildikó, Odett, Gáspár Laci, Polyák Lilla, Puskás Peti és Rácz Gergő. Értelemszerűen vasárnap pedig a további kilenc énekes adhatja elő újra a dalát. A végső döntőbe pedig nyolcan jutnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr865098843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása