Szilveszter éjjel - New Year's Eve [2011] - "Több celeb lesz, mint az elvonón"
2013. február 16. írta: redbandita

Szilveszter éjjel - New Year's Eve [2011] - "Több celeb lesz, mint az elvonón"

Bár a Valentin napnak már vége, én még tartogatok egy két elmaradt filmet, köztük ezt is. De elöljáróban elmondom, ha anno nehéz volt írnom a Valentin nap című filmről, akkor most kb. lehetetlennek tűnik, hogy a Szilveszter éjjelt sorokba foglaljam. Talán most még több a szereplő, a sztár és még több szálon futnak az események. Ráadásul ott az Ashton Kutcher által játszott figura talán egy picit összefogta a dolgokat. Ashton most is szerepet kapott, de csak egy nyúlfarknyit. Ráadásul én úgy a film felétől már alig bírtam követni az eseményeket, mivel már szinte csak az foglalkoztatott, hogy ki a manóval fog összefutni Josh Duhamel. Kétszer azt hittem, hogy na ez a lány lesz az, kétszer tévedtem. Aztán végül még csalódtam is, de a film összességében nagyon jó, merem ajánlani szinte bárkinek!

Szilveszter-jjel.jpg

Garry Marshall mostanra szinte egyet jelent a romantikus vígjáték fogalmával, méghozzá a számomra jobban tetsző műfajt képviseli: a romantikus, de nem túl nyálas, viszont humorral fűszerezett verziót. Olyan klasszikusok fűződnek a nevéhez, mint A vasmacska kölykei, a Micsoda nő, a Krumplirózsa, Neveletlen hercegnő és még hosszan sorolhatnám. 2010-ben hozakodott elő egy a Valentin napot boncolgató filmmel, mely megpróbálta minden szemszögből bemutatni azt a bizonyos szerelmesek napját. Most pedig az év utolsó napjának utolsó pillanatait vette górcső alá.

Az év utolsó napját, ami legalább olyan megosztó ünnep, mint a Valentin. Sokan szeretik, sokan erőltetettnek tartják... Vannak, akik átgondolják mi is történt velük az estét megelőző 365 napon, miket sikerült (van nem) elérniük abban az évben. Egy azonban biztos, szinte kivétel nélkül mindenki vágyik arra a bizonyos éjféli csókra, vagy nem?

Talán ti és én is akkor járunk a legjobban, ha nagyjából elmondom hány fronton zajlanak az események.

Ashton Kutcher természetesen most is szerepet kapott, ezúttal az "antihős" karakter, aki szívből gyűlöli a szilvesztert. Elég gyorsan rájövünk, hogy valami szerelmi csalódás lehet az oka. A barátja (Zac Efron invitálja őt többféle partyba, de ő kimozdulni se akar) így nem is nagyon zavarja, hogy több órára a liftben reked egy ismeretlen lánnyal (Lea Michele). Akiről kiderül, hogy énekesnő és jelenleg éppen a nagy sztár, Jensen (Jon Bon Jovi) mögött kellene vokálozni

33808.w.jpg

Ha már Jensen akkor ott vagyunk a második szálnál, ahol ez a Jensen fel fog lépni. Egy hatalmas buli, persze csipetnyi jótékonysággal is, ahol Jensen exe (Katherine Heigl) szolgáltatja az ételeket, társa pedig, a nagyszájú Ava azaz a Modern család Sofia Vergara-ja.

 

A már emlegetett szilveszter utáló srác, Randy (Kutcher) barátját a leginkább a High School Musicalből ismert színész Zac Efron alakítja, aki éppen egy furcsa megbízást próbál teljesíteni. Csomagkihordóként dolgozik, de most egy egész napos programot ad neki egy hölgy, akit Michele Pfeiffer alakít. Ingrid épp ma mondott fel munkahelyén, ami az első pont volt a "bakancslistáján" és most azon van, hogy az összes többit teljesítse éjfélig.

szilveszter_ejjel_2.jpg

Mivel a film helyszíne New York, ezért több szál is a Times Square-n fut majd össze, ahol mindenki a bizonyos fénygömbnek a leeresztését várja, ám egy kis technikai malőr történik. A projekt felelőse, Clare (Hilary Swank), akit a főnöke (Matthew Boderick) kb kinyír, ha nem jön össze ez az évtizedek óta létező tradíció. Clare egyik segítője egyébként Ludacris, felismertétek? Ja és ebben a jelenetben tűnik fel a talán elmaradhatatlan színász Marshall filmjeiből, Hector Elizondo (most a szerelőt játssza).

new-years-eve-movie3.jpg

Ha már Clare-nél tartunk, akkor le kell lőnöm egy poént is, az apja (Robet de Niro) éppen a kórházban haldoklik, egyedül, magányosan és az egyetlen vele lévő segítő, egy nővér (Halle Berry). Egy másik nővért amúgy Alissa Milano alakít.images4.jpg

Ugyanebben a kórházban nagy verseny dúl két pár között (Jessica Biel- Seth Meyers illetve Sarah Paulson és Til Schweiger) méghozzá az Év első babája címért, na és persze az azért járó elég nagy összegért.

new-years-eve-movie.jpg

Aztán egy anya-lánya kapcsolat, bár az anya (Sarah Jessica Parker) a fentebb említett csomaghordó Efron testvére, szóval valamelyest ők is belekapcsolódnak a dolgokba. A lány (Abigail Breslin) mindenáron a barátaival, és a kis szerelmével, (egy Disney sorozatból ismert, a Varázslók a Waverly helyről legkisebb varázslója, Jake T. Austin ) tölteni az éjfélt a Times Square-n, de a nő erről hallani sem akar.

218399_galeria_szilveszter_ejjel07.jpg

Végül pedig jöjjön az általam már emlegette Josh Duhamel "fonala", aki reggel egy esküvőn indít, majd célba veszi new Yorkot, mert beszédet kell tartani és találkozni egy nővel, akit egy évvel azelőtt ismert meg és kb. 5 percre látta. Ki találjátok ki lehet az ismeretlen? Elárulom, hogy én kétszer mellélőttem.

Összességében nem okozott csalódást a film, de ha szőrös szívű lennék, akkor megemlíteném, hogy Bon Jovi és az ezüstlatexruhás Katherine Heigl boldog párként való szereplése számomra ijesztő és hááát eléggé hiteltelen is. Sajnáltam, hogy De Niro és Kutcher csak ilyen nyúlfarknyi szerepet kaptak, mert mindkettőjük karakterében láttam még potenciált. Zac Efron és Hilary Swank nekem abszolút pozitív csalódást okozott, azt azért még szerettem volna tudni, hogy Pfeiffer miért akarja a bakancslistát kivégezni, de erre sajnos nem kaptam választ. SJP pedig azt hiszem csak a szokásos formáját hozta. Ti mit gondoltok?

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

Csak mert vicces :)

new-years-eve-628.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr395083669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása