Premierfilmek a 10. héten
2012. március 10. írta: redbandita

Premierfilmek a 10. héten

A héten is folytatódik a tendencia, hogy sok film kerül a hazai mozik vásznára, de ezek más jellegűek, mint a múltheti "nagyágyúk", de vannak köztük olyanok is:

  • Rém hangosan és irtó közel
  • John Carter
  • A legszebb dolog
  • Krízispont
  • Az ajtó
  • Élni vagy halni
  • Gyász

A legszebb dolog (Un heureux évenement)

Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmai) egy csendes téli estén találkoznak először, a fiú munkahelyén egy párizsi videotékában. Kapcsolatuk nagyon hamar szárba szökken olyannyira, hogy megfékezhetetlen szerelmük, összeköltözésük után rövid idővel meghozza gyümölcsét, a legszebb dolgot egy pár életében.
A kilenc hónap alatt Nicolas új munkát keres, babaszobát fest, és gyerekbútorokat szerel. Ugyanakkor Barbara minden erejével készül az anyaságra és régi álmához hűen elkezdi írni élete első könyvét. Gyermekük megérkezése után mindkettejükben komoly kérdések vetődnek fel: Vajon lehet e, ugyanolyan hévvel folytatni egy kapcsolatot, miközben gyereket nevelnek? Vajon várnak e minket még a barátok a péntek esti buliban? Vajon lehet e, az álmaink után menni, miközben egy csecsemő várja, hogy tisztába tegyék? Vagy egy egészen új életet kell kezdeni?

Az ajtó

A Szabó Magda önéletrajzi ihletésű regényéből készült film, két szigorú elvek szerint élő asszony portréja. A házvezetőnő és a ház asszonyának apránként kibontakozó és sokszor viharos kapcsolatának megrendítően szép története.
Magda (Martina Gedeck), az írónő bejárónőt keres. Megismeri Emerencet (Helen Mirren) a meglehetősen öntörvényű, nyers asszonyt. A kezdetben egymás iránt érzett gyanakvás és közöny helyét, lassanként átveszi az elfogadás és a bizalom. Ahogy Emerencről leválik a ridegség máza, úgy tárul ki egyre jobban a közöttük lévő ajtó. Szabó István filmjében szerepel még (többek között) Eperjes Károly, Marozsán Erika, Szirtes Ági, Jirí Menzel...

Élni vagy halni (The Number One Girl)

Joey Scalini (Tony Schiena) az egyik legnagyobb hollywoodi akciófilm sztár, aki előéletében a full-contact harcművészeti ágban négyszeres világbajnok volt, régi barátja és harcostársa Dragos Molnar (Vinnie Jones) meghívására a klubjában rendezett világszépe versenyt zsűrizni érkezik Londonba. Dragos, aki üzleti vállalkozásai mellett a londoni alvilág "keresztapája" lett időközben, szintén avatott harcművész. Mindkettőjük tanítómestere, Mr. Sakata (Pat Morita), egyben Dragos üzlettársa, a zsűrielnöki teendőket látja el.
Joey és Dragos 15 éves "barátsága" válságba kerül, amikor Dragos a nők által elkényeztetett barátjának bemutatja a szépségverseny résztvevőit, köztük az általa felfedezett, és első számúnak nyilvánított, háremébe szánt angol lányt, Tatiana-át (Lisa McAllistar).

Gyász (Mourning)

Arshia szülei veszekedését hallgatja egy sötét szobában, csak a kiabálást hallja és a beszűrődő fényt. A kiabálás vége az lesz, hogy becsapják az ajtót beszállnak az autójukba és a rokonokra hagyván Arshia-t elindulnak Teheránba. A rokonokra, azaz Kamran-ra (Kiomars Giti) és Sharareh-ra (Sharareh Pasha), akik mindketten siketek.
Miután nem tudják mi történt Arshia szüleivel elindulnak utánuk Teherán felé, hogy hazavigyék őt. Azonban az úton rettenetes dologgal szembesülnek: egy balesetben mindketten meghaltak egy alagútban. Kamran és Sharareh úgy dönt nem mondják el Arshia-nak, és mennek. Jelbeszéddel kommunikálnak, a hátsó ülésen utazó Arshia, pedig figyeli őket.

John Carter

A harcviselt egykori katonát, John Carter századost (Taylor Kitsch) érthetetlen okokból a Marsra szállítják, ahol ismeretséget köt helyi lakosokkal, Tars Tarkas-sal (Willem Dafoe), és az elbűvölő Dejah Thoris (Lynn Collins) hercegnővel. Akaratán kívül belekeveredik a bolygó bennszülöttjei közötti ősi konfliktusba és az összeomlás határmezsgyéjén egyensúlyozó világban John Carter újra felfedezi magában az emberséget, amikor rájön, hogy bolygó és népének sorsa egyedül az ő kezében nyugszik.

Krízispont (Margin Call)

Peter (Zachary Quinto) az egyik legbefolyásosabb befektetési banknál dolgozik kockázatelemzőként. Egy reggel a vele egy emeleten dolgozók szinte mindegyike megkapja felmondó levelét, köztük Peter főnöke, Eric is. Eric (Stanley Tucci) azonban - mielőtt elhagyná az épületet - egy pendrive-ot nyom Peter kezébe azzal, hogy nézze meg a rajta lévő információkat, de legyen nagyon óvatos. A hordozón Eric utolsó munkája található, amelyben az elkövetkező napok várható gazdasági eseményeit és egy minden eddiginél nagyobb pénzügyi krízis veszélyét modellezi. Peter a kereskedők vezetőihez fordul (Paul Bettany, Kevin Spacey), akik tudják, hogy amennyiben az elemzés helyes, az egész gazdasági szféra összeomolhat az elkövetkező órákban. Megkezdődik a versenyfutás az idővel, melynek során hőseink kegyetlen döntések meghozatalára kényszerülnek.

Rém hangosan és irtó közel (Extremely Loud And Incredibly Close)

Oskar (Thomas Horn) nem átlagos fiú. Amatőr feltaláló, felfedező, csillagász, zenész és ékszertervező. Apja (Tom Hanks) a 2001. szeptember 11-i terrortámadás idején az egyik toronyházban dolgozott. Fia a temetése után talál egy kulcsot, és meggyőződésévé válik, hogy apja hagyott számára egy üzenetet: csak meg kell találnia a zárat, melyet a kulcs nyit.
Útnak indul: bebarangolja New Yorkot, sokféle emberrel ismerkedik meg, sokféle sorssal találkozik. Gyásszal, örömmel, szeretettel és gyűlölettel. Míg anyja (Sandra Bullock) egyre jobban bezárkózik saját gyászába, előtte új világok nyílnak meg: melyek talán segítenek, hogy elviselje az elviselhetetlennek tűnő veszteséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr394299686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása