P. C. és Kristin Cast - Megjelölve (Éjszaka háza 1.)
2011. december 29. írta: redbandita

P. C. és Kristin Cast - Megjelölve (Éjszaka háza 1.)

Kicsit furcsa, hogy ennek a könyvnek az elemzése, ajánlója még csak most kerül a Popkultra, hiszen Enbee már írt Nektek a hetedik és a nyolcadik kötetről. Én még csak most fogtam bele és gondoltam, hogy érdekes lenne írni az első néhány részről is, így talán újabb olvasókat tudok rávenni, hogy kezdjék el olvasni. Aki pedig már túl van rajta, legalább nosztalgiázhat egy kicsit.

Az elmúlt években nagyon sokféle vámpírregény akadt a kezembe, bár meg kell jegyeznem, hogy az elsőt Szilvásgombóc és Enbee tuszkolták a markomba. Én ezért örök hálával tartozom nekik, mert ezek a könyvek sok izgalmas órát adtak Nekem. Korábban azt gondoltam milyen béna dolog olyan lényekről olvasni, amik nem is léteznek, ráadásul elképesztően bosszantott az akkoriban és azóta is dúló vámpírláz. De rájöttem, hogy nem kell őrült Twilight tinédzsernek lenni ahhoz, hogy az embert kikapcsolják ezek a könyvek. A kedvencem még mindig a Fekete tőr testvériség, bár Lara Adrian sorozata kezd felzárkózni mögötte. Ez most megint egy inkább fiataloknak szóló sorozat, hiszen Zooey még csak kamasz, gimnazista.

Zooey, aki kezdetben még Montgomery nagyon gyorsan Zooey Redbirddé változik. De nem úgy, hogy egyszerűen csak bemegy a polgármesteri hivatalba és igényli a nevének megváltoztatását, hanem egy napon megjelölik. Hogy ki? Nos ebben a világban, nem úgy lesz valaki vámpír, hogy egyszerűen csak iszik egy vámpír véréből és átalakul, hanem származás alapján. Lehet, hogy nem ez a jó kifejezés, de a lényeg az, hogy nyomkeresők járják a városokat és fiatalok fejére kék jeleket rajzolnak. Teljesen váratlanul Zooey is kap egy ilyen jelet a homlokára. Ez pedig azt jelenti, hogy várhatóan a közeljövőben vámpírrá fog válni, ezért be kell vonulnia az Éjszak Háza nevű suliba.

A családja, a barátnője (Kayla) és expasija (Heath) sem örül ennek az egésznek, nem is segítik Zooeyt semmiben. Sőt! Egy valaki áll mellette, Redbird nagyi, aki indián származása miatt mindig is sejtette, hogy Zooey más, mint a többi.

"akkor hagy könnyítsem meg a dolgod. Nem tudsz olyat mondani, hogy ne szeresselek utána is. A nagymamád vagyok és az leszek holnap, meg jövőre is. Sőt akkor is a nagymamád leszek, ha a lelkem csatlakozik őseim lelkéhez..." (Redbird nagyi Zooeynak)

Zooey maga is kétkedve fogadja a hírt és először el sem akarja hinni, aztán már izgatottan kezdi várni milyen is lesz új élete. Megismeri a mentorát, Neferetet, aki főpapnő és nagyon ritkán vállal új tanítványt. Ki fog derülni, hogy miért esett Zooeyra a választása. Zooey szobatársa a kissé félénk, ám rendkívül jó szívű, Stevie Rae lesz, és három új barátot is szerez: Damient, Shauneet és Erint.

Persze ahogy az már lenni szokott, Zooeynak meg is tetszik egy srác, a jóképű és charme-os Eric Night. Persze ellenséget is szerez, méghozzá Aphrodité személyében.

Nagyon hamar kiderül, hogy Zooey nagyon különleges, a jel a homlokán is ezt bizonyítja. Szinte napról napra válik erősebbé, bátrabbá és mindenki tudja, hogy Nüx istennőnek nagy tervei vannak a lánnyal, még akkor is, ha ez egyeseknek nem tetszik.

"már akkor eldőlt minden, amikor Nüx elhelyezte a Jelét, a homlokom."

Nagyon tetszett a könyv, úgyhogy biztos, hogy hamarosan belefogok a második kötetbe is, melynek a címe: Elárulva.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr923504457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása