X - Faktor 2011. 12. 03. Top 5
2011. december 04. írta: redbandita

X - Faktor 2011. 12. 03. Top 5

Mostanra elérkeztünk a legjobb öt versenyzőhöz, már tényleg nincs sok hátra, hogy megtudjuk ki lesz 2011-ben az év hangja? Közelebb is kerültünk ismét a győzteshez, hiszen egy fővel ismét kevesebb van hátra. A versenyzők két dallal készültek, csakúgy, mint a múlthéten. Most egy amerikai és egy magyar dalt kellett előadni. Két meglepetés produkció is volt: a régi versenyzők George Michael előtt tisztelegtek és Takács Nikolasz is visszatért az X Faktor színpadára. Jó kis este volt!

969649_1322943216_960x570_000000.jpgFotó: RTL Klub

Elsőként a legkisebb, azaz Kováts Vera lépett színpadra. Kisfilmjében elmondta, hogy nem akar már a cuki lenni, mostmár szeretne bevadulni! Verát egy magazinba fotózta Nánási Pál (ki más fotózhatta volna???) és ezeken a képeken is megpróbálták a vadócot bemutatni Vera személyiségében. A színpadon Vera Rúzsa Magdi Hip hop című dalát énekelte, ami szerintem nagyon jól állt neki. Malek Miklós is csak abba tudott belekötni, hogy sokat nézi a cipőjét.

"azt nem hittem el, hogy a végzet asszonya vagy, de a végzet tinédzsere még lehetsz" (Geszti Péter)

A lányt Tarány Tamás követte, aki a múlthéten legjobb barátaival, azaz a Rocktenorssal párbajozott, sőt le is győzte őket. Tamásnak ezután egy kicsit nehéz volt koncentrálnia, pedig a tenorok nem haragudtak rá, mint ez a kis filmből is kiderült. Tamás Jared Leto zenekarának, a 30 Seconds To Mars-nak egyik slágerével érkezett. Szokásához híven jól énekelt, de igazából semmi több. Pedig még egy lámpával is megpróbálta feldobni a produkciót, de az inkább csak arra volt jó, hogy kicsit megzavarja.

"szárnyaltál... A jövő egyik rockzenei tehetsége vagy... Magyarországon ilyen énekhang nincs." (Nagy Feró)

"egy mozgó hangfaltorony vagy" (Geszti Péter)

"látom, hogy összezavart Titeket ez a lámpa... Biztonsági őr volt, hozta a lámpáját.." (Malek Miklós)

Muri Enikő volt a harmadik ezen az estén, a kisfilmjéből megtudhattuk, hogy a Madách Színház igazgatója, Szirtes Tamás főszerepet adott a fiatal lánynak. Enikő volt castingokon és már ott felfigyelt rá, aztán megnézte az X-Faktorban is, és úgy döntött Enikőnek adja a szerepet. Érdekes döntés, hiszen Enikő csak kevés ideje tanul színészetet, továbbá nem tudom, hogy az X-Faktoros szereplése összeegyeztethető-e az ilyesmivel... Arról nem is beszélve, hogy talán sokkal tapasztaltabb színésznők bukták el emiatt ezt a szerepet. Enikő egyébként Beyoncé Sweet Dreams-ével lépett színpadra, mondván, hogy neki idén minden álma teljesült. A sors iróniája, hogy ezt dalt valami botrányosan rosszul énekelte. Állítólag azért, mert fájt a torka. A mentorok jól le is szidták, ezért Enikő dúlt fúlt a színfalak mögött, majd látványos sírási jelenetet hajtott végre. 

"biztonsági éneklés volt" (Keresztes Ildikó)

Én már azt gondoltam, hogy Baricz Gergő annyiszor meglepett már, hogy többször már biztosan nem tud. De tudott! Az est legjobb és legviccesebb előadását produkálta, Péterffy Bori Hajolj bele a hajamba című slágerét teljesen sajátos módon, teljesen megőrülve adta elő! a mentoroknak is tetszett, Malek Miklós mágusnak nevezte Gergőt, aki úgy el tudja varázsolni, hogy nem mondja ki a véleményét, ami valójában az, hogy Gergő a leggyengébb énekes a mezőnyben. Ez persze a közönség és Keresztes Ildikó nem tetszését azonnal magával hozta. Az tény, hogy Gergő nem technikás énekes, hiszen nem tanult énekelni, de ez nem csak énekverseny, hanem az X-Faktor! Nem csak énekelni kell tudni, hanem megjelenni, elbűvölni, érdeklődést felkelteni stb. Ez Gergőnek megy a legjobban a mezőnyben!

Utolsóként Kocsis Tibi énekelt, méghozzá a Feel In Love-ot, amit sokan feldolgoztak, pl. Michael Bubble is. Tibi hozta a szokásos formáját és jól elénekelte a dal, de még mindig nem igazán tudott feloldódni.

"Tudod mi a bajom Veled? Semmi." (Nagy Feró)

Megint valami olyasmi történt, ami az eddigi X-Faktorokban még nem. A reklám után ismét Kocsis Tibi szerepelt, ezúttal a magyar dallal, ami nem más volt, mint az LGT Nem adom fel című örökzöldje. Most először láttam Tibit ténylegesen felszabadulni a színpadon. Jó volt.

"magadhoz képest most csináltad a legnagyobb bulit"  (Keresztes Ildikó)

Aztán Kováts Vera következett, aki Miley Cyrus után, most ismét egy tinisztár, Taylor Swift dalával lépett színpadra. Jól állt neki ez a dal is.

"te vagy a holnap sztárja" (Geszti Péter)

Vera után Tarány Tamás énekelte el a Kimnowak Gyémánt című dalát, és most először a mentorok megszidták, mivel úgy vélték, kevés érzelmet vitt bele a dalba. Azt hiszem egy kicsit egyet kell értenem velük.

Ezután Baricz Gergő a True Blood című sorozat betétdalával érkezett. Nos nem tudom, hogy ez jó választás volt-e, mert ezzel csak és kizárólag Gergő célközönségét, a tiniket lehetett megszólítani, ami talán egy kicsit kevés (már ha a szavazásra gondolunk). Bátor döntés volt, de nem biztos, hogy okos.

"elhittem, hogy vámpír vagy" (Malek Miklós)

"szegény Komár Laci most vágta fel az ereit" (Nagy Feró)

"Milyen lesz az első slágered, most már kíváncsi vagyok" (Geszti Péter)

Utoljára Muri Enikő énekelte a Valami Amerika 2 egyik legszebb betétdalát, a Magányos csónakot. Szegény Enikő azt hitte, hogy a színházban van és a Hattyú halálát játssza, nem volt túl hiteles, ahogyan krokodil könnyeket hullatott. Teljesen egyértelmű volt, hogy a mentorok korábbi Beyoncés produkcióhoz fűződő kommentjei miatt itatja az egereket és talán egy kicsit azért is, hogy még egyszer ne bántsák a mentorok.

Az egyik extra produkció az volt, hogy a hét korábban kiesett versenyző közösen elénekelte George Michael legelső slágerét, ezzel tisztelegve a súlyosan beteg, Bécsben lábadozó George Michael előtt.

A közös produkció olyan jól sikerült, ahogyan mindig szokott, de nagyon furcsa, hogy már csak ilyen kevesen vannak:

A másik extra produkció Takács Nikolasz volt, aki Aureával, egy portugál énekesnővel való közös slágerét énekelte, a Where is The Love-ot.

Aztán megtudhattuk, hogy kik jutnak a legjobb négy közé. Végül Muri Enikő, Baricz Gergő és Kováts Vera maradtak a színpadon. A biztos továbbjutó Enikő lett, így a két legfiatalabbaknak kellett megmérkőzni.

Elsőként Vera énekelte el párbaj dalát.

 

Majd Gergő következett:

A mentorok nem voltak feldobva egyik produkciótól sem, végül döntetlenre hozták ki az eredméynt. Borítéknyitás után Verának kellett elhagyni az X-Faktort.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr573438913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása