J.R. Ward - Felszabadított szerető (FTT9)
2011. október 23. írta: enbee

J.R. Ward - Felszabadított szerető (FTT9)

A Testvériség történetének eléggé különleges kötetéhez jutottunk el a 9. résszel: egy nő a főszereplő, nevezetesen Vishous ikertestvére, Payne. A nőt évszázadokig az édesanyja tartotta fogva, de most Wrath házának klinikáján fekszik bénultan. Ikertestvérének fele próbálja menteni a menthetőt, de Payne állapotának javítása túlhaladja a képességeit, így hát segítségre van szüksége. Itt jön a képbe Jane egykori főnöke, Dr. Manny Manello.

A dokit Jane elviszi Payne-hez, ahol Manny mindent meg is tesz, hogy megmentse a lányt. Természetesen a pácienssel forr közöttük a levegő, de a testvérek vissza küldik Mannyt az igazi életébe - miután "megszabadították" őt az élményeitől. Payne-t megviseli az elválást, és Manny is totál megborul, bár ő nem tudja, hogy ezt minek köszönheti. Végül Vishous hozza vissza az orvost, aminek az az oka, hogy a testvére mindent elkövet, hogy meghaljon.

Manny és Payne jól halad az egymásra találás útján, viszont Jane és Vishous egyre inkább távolodik egymástól. Őket Butch menti meg azzal, hogy a kritikus pillanatban megadja V-nek azt, amire szüksége volt, és akik ismerik a testvér ízlését, azok pontosan tudják, hogy miről van szó. A Felszabadított szerető egyébként a Manny-Payne duó mellett V és Jane kapcsolatával is legalább ugyan annyit foglalkozik, ettől a sorozatnak ez a része kicsit kilóg a sorból. Máskor is volt már olyan, hogy a főszereplők mellett mások életében is nagy változások álltak be, de hogy két páros is ennyire központban legyen, az újdonság. Mondjuk ha nem így lenne, akkor sokkal kevésbé lenne érdekes a kötet, hiszen Payne és Manny nem éppen sok figyelmet kapott főszereplők, Jane-nek és V-nek pedig már meg volt írva a saját krónikája.

Ami miatt még érdekes lehet a sorozat kilencedik része, az egy különös harcos csapat, akiket egykoron Vishous és Payne apja, a Vérontó vezetett, amíg egy szép napon, pár száz éve, egy fehér ruhás nő megölt. A Vérontó helyét a fia, Xcor veszi át. A harcos azt tűzte ki céljául, hogy a titokzatos nőt elkapja, és bosszút álljon rajta. Meg is találja a gyilkost - Payne-t. Elrabolja őt, ami érthető módon kiveri a biztosítékot a testvéreknél, és Mannynél is, aki feltűnően vámpírosan védi a szerelmét.

Őszintén szólva ez a könyv teljesen felesleges volt az összképet nézve. Payne és Manny története nélkül is tökéletesen meglettem volna, és Xcor meg a csapata felbukkanása is olyan, mintha csak plusz szereplőket gyűjtött volna az írónő, hogy további bőröket tudjon lehúzni a Fekete Tőr Testvériségről. A sorozat egyébként jövő márciusban fog folytatódni Thor könyvével (Lover Reborn), aki az elszabadult információk szerint Xehx anyukájával fog összegabajodni. Szóval akik a Blay és Quinn szálra kíváncsiak, azoknak úgy tűnik, még várniuk kell egy ideig.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr923307720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása