Lara Adrian - A vámpír ölelése (Éjfél szülöttei 2)
2011. augusztus 12. írta: redbandita

Lara Adrian - A vámpír ölelése (Éjfél szülöttei 2)

Legalább olyan izgalmas, mint az első kötet volt, amelyről már beszámoltam Nektek. Ráadásul itt már nem is egy, hanem két főszereplő van. Az egyik egy ügynök, a másik pedig egy vámpír harcos. Az utcákat ellepte egy olyan drog, amely azonnal vérszópókat csinál az amúgy jámbor(?) vámpírokból. Lesz itt harc, szerelem, szenvedély, minden, ami ehhez a sorozathoz hozzátartozik.

Mostmár biztosan állíthatom, amit az első kötetnél még csak sejtettem. Lara Adrian stílusa kísértetiesen hasonlít Wardéhoz, de még a sztorik felépítése is szinte ugyanolyan. Minden kötet középpontjában áll egy főszereplő, és a többiekről csak részinformációkat kapunk. Talán annyi a különbség, hogy itt mondjuk úgy, hogy másfél főszereplő van. Miért írom ezt? Nos az események két szálon futnak, és a tapasztalt regényolvasók sejtik, hogy ez a két szál összefog gubancolódni, de nem sejtjük, hogy hogyan...

Az egyik főszereplő Dante, akiről igazából nem sokat tudunk meg az első részben. Egy magányos harcos, akit senkihez sem fűznek érzelmek. Meg is lepődik magán mikor (igaz sebesülten) de megismer egy állatorvosnőt, akihez rögtön vonzódni kezd. Nem tudjuk, hogy emiatt-e vagy mert kábé a halálán van, de iszik a nőből. Ám ekkor még nem sejti, hogy Tess egy kiválasztott.

Chase ügynök felkeresi a Rend őreit, hogy segítsenek neki elkapni egy dílert, aki egy bizonyos karmazsin nevű szerrel árasztja el a várost. Ez a drog az átlagemberek számára szinte semmit nem okoz, ám a vámpírokra (finoman szólva) rosszul hat. Azonnal vérszópókká válnak, akiket a Rend őreinek meg kell ölni. A legnagyobb veszélyben a fiatalok vannak, mert őket a legkönnyebb rávenni, hogy kipróbálják. Chase részben azért, mert ügynök (volt), részben, mert unokaöccse, Camden is eltűnt, részben, mert szerelmes a sógornőjébe, bármit megtenne, hogy elkapj a dílert.

Ezt a bizonyos drogkereskedőt üldözi tehát Chase, a rend őrei és maga a vérszópók vezetője is. De vajon ki találja meg?

Eközben Tess és Dante (abszolút kitalálható módon) egymásba szeretnek, mint ahogy az már lenni szokott. Látszólag összeillenek, hiszen mindkettőjüknek van különleges képessége, de vajon szakít-e Tess emberi életével, egy vámpír miatt?

Annyit még elárulok, hogy a dolog nem ilyen egyszerű, valaki más is szeretne beleszólni az eseményekbe. Chase közben rátalál a dílerre, de el is engedi, ezzel pedig minden szabályt megszeg, míg végül bajba sodorja, azt is, aki a legfontosabb a számára. Fordulatokban, drámában, izgalmakban, kalandban és szenvedélyben sem lesz hiány!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr783150099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása