Underworld 3 - A vérfarkasok lázadása [2009]
2011. augusztus 08. írta: redbandita

Underworld 3 - A vérfarkasok lázadása [2009]

Nemrégiben a vámpíros projektem keretein belül írtam Nektek az Underworld előző részeiről. Nos azokat most felejtsétek el, mert ennek a harmadiknak szinte semmi köze sincs azokhoz. Ezúttal még Kate Beckinsale sem húzza magára bőr szerkóját, mivel nem kapott szerepet ebben a filmben. Ez egy ún. előzményfilm. Kiderül miért gyűlölik egymást a vámpírok és a Lycanok (azaz a vérfarkasok) és miért harcolnak évszázadok óta.

 

Két olyan fontosabb szereplő van, akik korábban már szerepeltek az Underworld filmekben: Lucian és Viktor. Lucian (Michael Sheen) az a lycan, aki létrehozza Michaelt, a hibrid lényt, azért, hogy végre véglegesen számolhasson le a vámpírokkal. Évszázadok óta forr benne a gyűlölet, a harag, és a vendettáért cserébe bármire hajlandó lenne. Ezt már az első részben megtapasztaltuk. Viktor (Bill Nighy) pedig a vámpírok egyik királya (a három közül), aki még az első részben szörnyethal, de mivel ez egy előzményfilm, itt még nyilván életben van.

Évszázadokkal ezelőtti időkben a vérfarkasok szolgák voltak. Ők takarítottak, szerszámokat és fegyvereket készítettek, mostak, szóval ház körüli teendőket végeztek a vámpírok körül. Akik eközben az ő elkorcsosult, vaddá vált vérfarkas rokonaikat gyilkolászták. Senki nem lázadt, mert ez olyan természetes volt. A lycanok ebbe születtek bele, így nem kérdezték meg szüleiktől, hogy anyaaaa nekem miért kell ezt csinálnoooom??

Mígnem egy napon egy titkos kapcsolat létre nem jön egy lycan fiú, Lucian és egy vámpír lány, Sonja (Rhona Mitra) között. Ez már önmagában sem tűnik idillinek, tiltott szerelem, amiről valószínűleg az első percektől érezzük, hogy tragikus véget ér majd. De hogy ennyire??? Na de ne szaladjunk annyira előre...

Szóval Sonja, aki egyébként nem egy átlagos vámpír, ő Viktor lánya. Minden észérv ellenére úgy dönt, hogy Luciannel tart, amikor az megakar szökni. Lucian egyébként nem (vagy nemcsak) azért akar dobbantani, mert nem tetszik neki a szolgálói munka, hanem mert a szerelme terhes lesz. Lucian tehát lázadást szít a lycanok élén, és már-már úgy tűnik minden rendben lesz, de ekkor Viktor gyanút fog.

Véres küzdelmek árán, de néhány vérfarkasnak sikerül megszöknie, köztük Luciannek is. A baj csak az, hogy nem tud és nem is akar a szerelme nélkül élni. Itt kezd az addig izgalmas film, egy kicsit nyálasba átcsúszni. De a végén ismét drámai, meglepő és végtelenül tragikus dolog történik, amely kirobbantja a háborút a vámpírok és a lycanok között. De hogy mi ez a dolog, mi az utolsó csepp a pohárban azt természetesen nem írhatom le...

Felröppentek a hírek egy esetleges negyedik részről is, amint erről hiteles információ jut a birtokomba azonnal megosztom veletek, és nyilván, amint a mozikba kerül én is megnézem majd. Ti is?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr293133513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása