Chéri-Egy kurtizán szerelme [2009]
2011. május 22. írta: redbandita

Chéri-Egy kurtizán szerelme [2009]

Ez a film, azért az egyik kedvencem, mert a rendezőt, Stepen Frearst egyszerűen imádom. Az eddigi rendezései közül nagyon sokat láttam és szinte mindet megkedveltem. Csak néhány ezek közül: Veszedelmes viszonyok, A királynő, vagy a Gyönyörű mocsokságok. Frears mellett meg kell említenem a női főszereplőt alakító Michelle Pfeiffert, aki egyszerűen gyönyörű.

A film nem sokkal az első világháború előtt játszódik, Párizsban. A főszereplő Lea egy visszavonult (nyugdíjas) kurtizán. Szemet vet rá "barátnője", vagy inkább egykor riválisa, 19 éves fia. Ő a címben szereplő Chéri, azaz Rupert Friend. Nekem igaziból, mint férfi egyáltalán nem tetszik Chéri, de Leát teljesen elbűvöli. Talán az is hízeleg neki, hogy a fiú évtizedekkel fiatalabb nála. A nő jól tudja, hogy ez nem tarthat örökké, csak egy kalandnak tekinti. De a kalandjuk már hat éve tart és mindketten nagyon boldogok. Ám ekkor közbeszól az anyós (ahogy az már lenni szokott).

Madame Peloux (Kathy Beats) az egykor sikeres kurtizán már csak fiát tekintheti pénzforrásnak, kapva kap az alkalmon, hogy Chérit beházasítsa egy gazdag családba. Már, ha  lehet őket családnak nevezni. Edmeé (Felicity Jones) is jól tudja, milyen, ha az embert egy kurtizán neveli fel, akit sokkal jobban érdekelnek a gazdag férfiak, mint saját lánya. A "két árva" házassága anyagilag mindenkinek hasznot hozna. De mi lesz a szerelemmel?

Lea próbál erősnek tűnik, úgy tesz, mintha Őt egyáltalán nem zavarná, hogy szerelmét hozzá kell adnia egy nála évtizedekkel fiatalabb lányhoz. De Lea belül nagyon szenved, sokszor látjuk sírni. Hozzá kell tennem, hogy Chéri sem túl boldog. Még a házasság megkötése után is mindig egymásra gondolnak. Az sem segít a helyzeten, hogy Peloux asszony folyamatosan keveri a sz..-t. Lea elmegy a városból, új udvarlót is talál, egy szemtelenül fiatal, jóképű és izmos sportolót. Chéri is hall a dologról, majd megöli a féltékenység. A fiú visszatér Lea előtt folytatott zűrös életéhez: iszik, kocsmázik, és drogozik is.

Chéri elhagyja a feleségét, Lea pedig visszatér a városba. Újra egymásra karjaiba omlanak, de mindketten tudják, hogy szerelmük nem lehet tartós, túl nagy köztük a korkülönbség, ráadásul Chéri szinte gyereknek érzi magát Lea mellett. A férfi elmegy. Lea az utolsó percig bízik abban, hogy vissza fog jön, de nem így lesz. A narrátortól tudjuk meg mi lesz velük ezután...

Michelle Pfeiffer egyszerűen elképesztő Lea szerepében. Nem túl fiatal kora ellenére, ő a leggyönyörűbb nő a filmben, sugárzik. Lea és Chéri tiltott szerelme a maga módján csodaszép. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az olyan filmeket, amik egy kicsit mernek elrugaszkodni a "normálistól".

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr392925020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása