Hétvégi programajánló: Oldtimer Expo, Világgödör, Hyperspace, Könyvfesztivál(ok)
2011. április 15. írta: redbandita

Hétvégi programajánló: Oldtimer Expo, Világgödör, Hyperspace, Könyvfesztivál(ok)

Ha még nem tudod mit csinálj hétvégén, itt egy kis ízelítő a hétvégi programokból:

  • V. Oldtimer Expo
  • 18. Nemzetközi Könyvfesztivál
  • Világgödör - Ez Basic, The Moog, Amber Smith
  • 15. Hyperspace
  • Mandula Ünnep
  • Európai Gyermekirodalmi Fesztivál
  • Húsvétról gyerekeknek
  • MARGÓ-Irodalmi Fesztivál

V. Oldtimer Expo: (Április 15-17)

Péntektől vasárnapig tart majd a kiállítás Budapesten, a Vasúttörténeti Parkban. Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő esemény nem csak a régi járműveket mutatja be, hanem a mögötte álló embereket és a háttéripart és nem utolsó sorban a család számára nyújt maradandó élményeket. Lesznek hazai és külföldi kiállítók is.
Az idei Expo fő témái:

  • a Zsiguli 40 éve Magyarországon
  • 125 éves a Mercedes Benz
  • 60 éves a lengyel FSO, ahol a Polski Fiatok és a Warszawa készültek

Az esemény hivatalos weboldalát megtekintheted itt.

A Port.hu bemutatja: Világgödör: Ez Basic, The Moog, Amber Smith, DJ Pipo (Április 15.)

A hazai indie zenekarok koncertjeire táncolhatod végig a péntek estédet a Gödörben. A belépő 1500 forint, de ez nem tűnik túl soknak, hiszen három kiváló zenekar koncertjét tombolhatod végig. Az estet a The Moog indítja majd, őket pedig az Ez Basic követi. A sort pedig a hazai indie együttesek legnagyobbika az Amber Smith zárja majd. Nekem ez a kedvenc dalom tőlük:

Az esemény plakátját feljebb megnézheted.

Hyperspace 2011: 15th Annyversary (április 16.)

Ezúttal egy vadonatúj helyszínen a Hungexpo "D" arénájában ünnepli 15. születésnapját a Deadcode Production megarendezvénye, a Hyperspace. Magyarország hosszú évek óta egyeduralkodó techno fesztiválja 1996. március 16-án Sopronban indult hódító útjára, és az azóta eltelt másfél évtizedben kitörölhetetlen hatást gyakorolt a hazai elektronikus-zenei szcénára. A tizenötödik évfordulón sem lesz hiány világsztár fellépőkből. A dj-pult mögött a Grammy díjas, ex-Deep Dish tagot, Dubfire-t (USA); a brit techno ikont, Mister Technology-t, azaz Dave Clarke-ot (UK) valamint a hazai techno rajongók örökös kedvencét Chris Liebing-et (D). Ugyancsak tiszteletét teszi az angol dj/producer legenda, Mark Broom (UK); a tavalyi esztendő egyik felfedezettje, a live-act műsorral készülő Egbert (NL); valamint a Hyperspace történetének egyik osztrák szereplője, Philipp Straub, azaz DJ Felipe is. Természetesen kis hazánk is képviselteti majd magát: a 15 éves Hyperspace alapítója Hot X, továbbá Igor Do'Urden, Coyote, és Budai.
Lényeges újítás, hogy a Hyperspace történetében először készpénz helyett kizárólag tokennel lehet majd fizetni a bárpultoknál. A már világszerte elterjedt rendszer lényege, hogy mindenki megvásárolhatja a token-zsetonokat, és a rendezvény ideje alatt készpénz helyett ezeket a zsetonokat használhatja a bárpultoknál történő fizetéskor.
Belépő: elővételben 5990 Ft, a helyszínen 6990 Ft, VIP: 13000 Ft


Medvehagyma Fesztivál (április 15-17)

Pécstől nem messze, Orfűn rendezik meg ezt a gasztronómiai fesztivált. Az esemény a helyes táplálkozást kívánja bemutatni, de emellett táncos, zenés mulatság is várható. Belépő: 600 Ft/nap.

"Ma van Húsvét napja" (április 16-17)

Jövőhét végén lesz csak Húsvét, de a Néprajzi Múzeumban, már ezen a hétvégén megkezdődik az ünneplés. Lesznek kézműves programok, vásári árusok, bemutatják a hazai mesterségeket is. Felelevenítik a régi ünnepi szokásokat, tárlat vezetés is lesz. A belépő felnőtteknek 1200 Ft, gyerekeknek/diákoknak és nyugdíjasoknak: 600 Ft.

Mandula Ünnep 2011 (április 15-17)

A fesztivál különlegessége, hogy több városban tartják a programokat: Alsóörs, Felsőörs, Csopak és Lovas vesznek részt benne. A programok között szerepelnek: versenyek, túrák, koncertek, ételkóstolók, színpadi fellépések, gyerek programok, kézműves bemutatók  A Mandulaünnep célja, hogy Alsóörs, Csopak, Felsőörs, és Lovas példamutató összefogásával egyre több vendégnek mutassák be a helyi értékeket, borokat, gasztronómiát a mandulavirágzás idején.

18. Nemzetközi Könyvfesztivál (Április 14-17)

A Milenárison tartják az idei immáron tizennyolcadik szülinapját ünneplő könyvfesztivált. Mivel Magyarország idén az Unió soros elnöke, így a szervezők az Unió 27 tagállamának irodalmát fogják bemutatni, neves európai szerzők lesznek jelen az eseményen. A fesztivált irodalmi kerekasztal beszélgetések és számos kulturális esemény kíséri majd. Sok hazai író, szerző dedikálni is fog a helyszínen. Lesz külön gyerekkönyves részleg is, és teret kapnak az első könyves fiatal szerzők is.

Margó - Irodalmi Városi Fesztivál (Április 14-17)

A Nemzetközi Könyvfesztivállal párhuzamosan zajlik majd ez a rendezvény, mondhatni annak "margóján". Első alkalommal rendezik meg, több helyszín is részese lesz a Fesztiválnak pl. a Fogasház, a Corvintető, a Godot, a Műcsarnok vagy a Pilvaxban. Szinte minden műfaj képviselteti majd magát pl. a gasztronómia, a slam poetry. Olyan művészekkel találkozhatsz itt, mint Spiró György, Karafiáth Orsolya, Péterffy Bori vagy Grecsó Krisztián. Az esemény mottója: "lapozz bele a városba". Részletes program itt.

Szamárfül a Margón - Európai Gyermekirodalmi Fesztivál (Április 14-17)

Ez a Margó Fesztivál gyerek verziója, ahol a gyerekirodalom mutatkozik majd be a Milenárison az ún. Európa Ponton. Lesz kézműves foglalkozás, de a gyerekek nagy kedvence Bartos Erika írónő is képviselteti majd magát. Többek között lesz Bogyó és Babóca filmvetítés.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr562825857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása