Tibor vagyok, de hódítani akarok (2006)
2011. március 01. írta: Szilvásgombóc

Tibor vagyok, de hódítani akarok (2006)

Elsőként tartozom egy vallomással. Nem igazán vagyok oda a magyar filmekért. Vagyis nem is ez a legjobb megfogalmazás. Inkább úgy mondanám, hogy ritkán csinálnak olyat, ami tényleg jó. A lényeg a lényeg. Nem sok magyar mozit láttam. Tibort sem láttam. Nagy kár, hogy eddig halogattam. Most végre megnéztem és könnyesre röhögtem magam. Biztos sokan láttátok már. Úgyhogy tudjátok, mire gondolok, amikor azt mondom a „tonikos” jelenet mindent visz!

 
Tibornak (Fancsikai Péter) és két barátjának jobb dolga is van, mint az évzárón ácsorogni és unatkozni. Sokkal jobb a számítógépteremben a haverokkal és a korlátlan nethozzáféréssel. Felügyelet nélkül azt nézel, amit csak akarsz. Így történhetett meg, hogy Tibor a suli rádióból tudja meg, hogy megbukott történelemből. Szülei büntetésként nem engedik el a haverokkal Horvátországba, hanem Balatonfüredre a Flamingó Hotelbe küldik. Tanulni. A szülők azt hiszik, ezzel majd tanulásra ösztönzik csemetéjüket. Tanul is. Csak nem történelmet.
 
Szóval Tibor megérkezik Balatonra és elindul a fékezhetetlen buli, és csajozás. Gyermekkori barátaival tölti a nyarat. Józsival (Egri Bálint) és Katával (Gáspár Kata). Józsi talán mondhatom azt, hogy nem változott semmit, igyekszik csajozni. De nagyon nem megy neki. És itt van Kata is, aki szép kamaszlánnyá cseperedett.
 
Tibor legnagyobb örömére ebben a Hotelben szállt meg „álmai-ne-továbbja”, akit eddig csak a számítógépe előtt csodált, Lexi (Gregor Bernadett). Innen már tudható, hogy Tibor a világon mindent megtesz, hogy felhívja magára a nő figyelmét. De szó szerint mindent, sőt még annál is többet... gondoljunk csak a tonik vagy a kaktusz esetére.
 
Lexi férje az igazgató úr (Gesztesi Károly), aki elkényezteti kedves kis asszonykáját mindennel. És, hogy Tibornak biztosan ne legyen könnyű dolga, itt van még Köves András (Németh Kristóf), aki az a történelem tanár, aki miatt Tibor itt kötött ki.
 
Könnyfakasztó. A jó értelemben. Igazi vígjáték a kanos fiúról, aki minden áron nőt akar. A film zenéi is nagyon jók. Szóval egy könnyed, esti film. Az önfeledt nevetést a hatalmas poénok garantálják.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr352702497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása