Sabrina (1995)
2011. február 14. írta: Szilvásgombóc

Sabrina (1995)

Sydney Pollack remekműve az 1954-ben készült Sabrinát újítja fel. Én magam láttam az eredetit is, az is nagyon jó. A rendező Billy Wilder volt.  Szereplők pedig egyenesen csodásak Humphrey Bogart, Audrey Hepburn, William Holden. Valószínűleg mert Harrison Ford a szívem egyik csücske (sok van belőlük) nekem az 1995-ben készült változat jobban tetszik. Ezt mutatom be Nektek.

 
De még mielőtt rátérnék az 1995-ben készült változatra pillantsatok bele az eredeti változatba.
 
 

 
Harrison Ford egy nagyon komoly üzletembert alakít, Linus Larrabeet, aki semmit sem tesz, ami nincs benne a határidőnaplójában. Öccse pedig az igazi nőcsábász, David, (Greg Kinnear). A gazdag családnak a csillogó és fényűző élethez ugyebár sofőr is dukál. A sofőrnek pedig van egy lánya, Sabrina Fairchild (Julia Ormond), aki fülig szerelmes Davidbe. A férfi sosem veszi észre, mint nőt. Sabrina pedig úgy dönt, hogy elmegy, és szépen kigyógyul Davidből. Meg sem áll Párizsig.

Sabrina Franciaországban teljesen megváltozik. A fiatal lányból igazi nagyvilági nő lesz. Olyannyira sikeres a változás, hogy David meg sem ismeri. Később valóra váltja Sabrina nagy álmát és udvarolni kezd neki. Ám David időközben eljegyzi magát Linus egyik fontos ügyfelének lányával. A komoly üzletember pedig nem hagyja, hogy tönkre tegyék az ígéretesnek ígérkező üzletét.  

Nem túl tisztességes cselhez folyamodik. Terve az, hogy elcsábítja Sabrinát, és eltávolítja az egyenletből. Majd amikor az üzletet nyélbe ütötte ejti őt. De mint tudjuk a tervek nem mindig úgy sülnek el, ahogy eltervezzük őket.

Humoros, könnyed romantikus klasszikus. Julia Ormond egyszerűen gyönyörű, szinte sugárzik. Harrison Ford pedig Harrison Ford.

 


Értékelés:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr322658625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása