Harry Potter és a Főnix Rendje (2007)
2011. január 22. írta: Szilvásgombóc

Harry Potter és a Főnix Rendje (2007)

Harry Potter immáron az ötödik évét kezdi meg a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskolában, de semmi sem olyan, mint régen volt. Cedric halála és Voldemort visszatéréséről szóló hír mélyen felkavarja a mágia világát. A Mágiaügyi Minisztériumban még hallani sem hajlandóak arról, hogy Voldemort a varázsvilág legsötétebb és leggonoszabb alakja visszatért. Harryt, aki Cedric halálának és Voldemort visszatérésének is szemtanúja volt, bolondnak kiáltják ki, még magát Dumbledoret is, aki hisz a fiúnak. Még akkor sem hisznek neki, amikor dementorok támadják meg, a „muglik világában”.

 

Harry, hogy megvédje magát és az elviselhetetlen Dudleyt, patrónus bűbájt, hajt végre. Ennek híre hamar eljut a minisztériumhoz, akik menten eltanácsolják az iskolából. Persze Dumbledorera mindig lehet számítani, megvédi a fiút, így Potter folytathatja tanulmányait. De az mit sem változik, hogy a Mágiaügyi Minisztérium nem bízik a Roxfort igazgatójában. Nyakára küldik Dolores Umbridgeot, aki szép lassan a sötét varázslatok kivédése tanári szerepéből, először főinspektorrá, majd a Roxfort igazgatójává növi ki magát.
 
Umbridge tanítási és fegyelmezési módszerei merőben eltérőek a roxfortiaktól. Ezzel még Hermionét is magára haragítja. Nem tanít védőbűbájokat, nem használhatják a pálcájukat. Így a fiatalok saját tanárt keresnek maguknak, valakit, aki tapasztalt, és elég elszánt szembe szállni Umbridge tanárnővel és rendeleteivel (mert azokból van egy pár). Így Harry vezetésével megalakul Dumbledore Serege, akik a Szükség Szobájában lelnek gyakorlópályára. A gyakorlások egyikén elcsattan az első csók (öt film alatt ez az első, ezért számolok be róla), Harry és Cho az elhagyott Szükség Szobájában találnak egymásra egy csók erejéig.
 
Harry folyamatos védelmét a Főnix Rendje látja el. A rendet az igazgató hozta létre Voldemort seregével szemben, sok tagja van, a főhadiszállás pedig a Black család otthona, melyet maga Sirius ajánlott fel a nemes célra.
 
Harry fejfájása már nem játék. Köze van Voldemorthoz, nem is kevés. A sötét varázsló így akar bejutni az elméjébe, hogy tőrbe csalja a fiút. Szüksége van Potterre, hogy megszerezhesse azt, ami 14 évvel ezelőtt nem volt meg neki. Egy bizonyos jóslat, melyet a Mágiaügyi Minisztériumban őriznek. Harry és csapata hamar rájönnek, hogy a minisztériumba kell menniük, minden perc drága, hiszen már tudják, hogy Voldemort nem riad vissza semmitől, még Mr. Weasleyt is kórházba jutatta. Most pedig Harryt fenyegeti, hogy megöli Siriust.
 
A minisztériumban összecsap a halálfalók serege, Dumbledore Serege és a Főnix Rendje. Azért, hogy megvédjék a jóslatot és Harryt, a Potter fiú nagy árat fizet, Bellatrix Lestragne (Hellena Bonham Carter meggyilkolja rokonát. Végül Voldemort és a halálfalók alul maradnak. A főnix Rendje, Harry és barátai is tudják, ezúttal is megnyertek egy csatát. De a háborút még nem… Voldemort él.
 
 

 

Értékelés:


Azért adok csak három virágot, mert kimaradt a filmből egy két olyan momentum ami szerintem fontos: például az, hogy Ron és Hermione Prefektusok lettek, és az, hogy Percy a minisztérium oldalán áll.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr832592935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása