Ilyen az élet [2010]
2010. december 19. írta: enbee

Ilyen az élet [2010]

Katherine Heiglt alapjaiban véve imádom, de a legutóbb látott filmje (Bérgyilkosék) kicsit visszavett a lelkesedésemből... Viszont az Ilyen az életben szerepel Josh Duhamel, aki jobb színész, és jobb pasi is Ashton Kutchernél - ez egy voks a megnézés mellet. A film plakátja aranyos, a leírása ígéretes. Egymást nem szívlelő keresztszülőkhöz kerül a megárvult Sophie - ilyen alapsztorit nem lehet nagyon elrontani. Vagy mégis? A tagline mindenesetre szerintem aranyos: Egy kicsit utálják egymást. Egy kicsit kell megszeretniük.

 

Allison (Christina Hendricks) és Peter (Hayes MacArthur) egy pár. Ők ketten randit szerveznek Allison legjobb barátnője, Holly (Katherine Heigl), és Peter legjobb barátja, Messer (Josh Duhamel) összeboronálása végett. Ha azt mondom, a dolog nem sült el túl jól, akkor azt hiszem tényleg nem mondtam sokat: a párocska a parkolóig jut el, majd összevesznek, és vége is a randinak. Telnek az évek, de Holly és Messer kapcsolata semmit nem változik. Macska-egér harcot vívnak egymással, és ezen az sem változtat, hogy ők lettek Allison és Peter kisbabájának, Sophie-nak a keresztszülei.

Holly éppen egy a boltjába járó jóképű, Sam nevű pasit (Josh Lucas) próbál megkeresni, amikor telefonon kapja a hírt, hogy Allison és Peter autóbalesetet szenvedtek és meghaltak. A végrendelet szerint Sophie-t a szülei Holly és Messer gyámságára bízták, de persze a keresztszülők dönthetnek úgy is, hogy ennek a kérésnek nem tesznek eleget. Amíg döntésre nem jutnak, átmenetileg mindketten a Novak házba költöznek, és együtt gondoskodnak Sophie-ról. Ez persze nem megy zökkenőmentesen, és nem csak azért, mert nem jönnek ki egymással, hanem mert a kisbabákkal sincsen éppenséggel túl sok tapasztalatuk. Két karriert összeegyeztetni a gyerekneveléssel náluk profibbaknak sem biztos, hogy menne.

Aztán persze kezdenek összecsiszolódni, és a sztori úgy alakul, ahogyan azt várni lehet. Messer csajozik, ahogyan a csövön kifér, de amikor Sam doktor bácsi és Holly elkezd találkozgatni, akkor hírtelen Messert is érdekelni kezdi a nő. Kitaláljátok, mi lesz a vége?

A leadben feltettem egy kérdés. Nos, arra az a válaszom, hogy nem. Egy ilyen sztorit nem lehet elrontani. Egy csinos nő, két jó pasi, egy tündéri kislány - kár, hogy kutyája nincsen a kis családnak, mert azzal lenne igazán teljes a klisé gyűjtemény. Na jó, a füves részre nem számítottam, elég váratlanul ért, de így, hogy a gyámügyes nő (Sarah Burns) nem evett belőle, nem is lett olyan fontos rész. Viszont az egész film tele van apró poénokkal, amik tényleg feldobják az egyébként elég egyszerű, és kiszámítható történetet.

Próbáltam valami kiugró hibát keresni a filmben, de nem nagyon ment. Talán Messer kicsit túl hírtelen lesz szerelmes, nem voltak meg azok a tipikus nézések, amik jeleznék, hogy elindult volna valami, de ennyi. Akinek tetszik ez a romantikus vígjáték műfaj, az szeretni fogja ezt a filmet is. Szerintem megnézős.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr32526420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása