A belső kör - Le premier cercle (2009)
2010. október 01. írta: redbandita

A belső kör - Le premier cercle (2009)

Nemrégiben Magyarországon is bemutatták Jean Reno új filmjét, A belső kört. Maffiózós, lövöldözős, izgalmas de emellett kicsit romantikus. Nem is kell ennél több egy remek akciófilmhez. De ha még megfűszerezik egy dögös, izmos fiatal férfi főszereplővel is, az már csak hab a tortán egy nő számára. Így örömmel vettem a feladatot a Cseppek.hu-tól, hogy nézzem meg a filmet!

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

A sztori pofonegyszerű, igaziból semmilyen előre nem látható dologra nem kell számítani. Abba a hibába se szabad esni, hogy összehasonlítjuk a Keresztapa filmekkel. Sem a történetet, sem a főszereplőket nem lehet a klasszikussá vált trilógiával összehasonlítani, mert akkor csalódás érne bennünket. Mondom ezt részben úgy, hogy Keresztapa 1. 2. illetve Al Pacino fannak vallom magam! Nem is kicsinek!

A belső kör főszereplő, Milo Malakian (Jean Reno) a Malakian klán vezetője. Ők egy maffia család. Ez már az első percekben kiderül. Elég csak ránézni Milo-ra, rögtön látjuk, hogy vaj van a füle mögött. Akkor még nem sejtettem, hogy ő a leggonoszabb szereplő a filmben, az abszolút negatív hős. Egy ponton vált számomra abszolút unszimpatikussá a karakter, mikor megpróbálta elválasztani a fiatal szerelmes párt.
 
Milonak két fia van, de a filmben csak Anton Malakian (Gaspard Ulliel) szerepel, mint megtudjuk a testvére meghalt egy „akció” közben. Antonnak titkos viszonya van, de ez szép lassan igaz és őszinte szerelemmé alakul át. Igen, ő a szépfiú a filmben, akiről az elején meséltem!
Anton „jó fiú” akar lenni, de egy maffia családból nem lehet csak úgy kiszállni. Főleg, ha te vagy a „trónörökös”. (Mint tudjuk, ezzel Michael Corleone is próbálkozott, és mi lett a vége...) Anton szeretne befektetni, szállodát nyitni és békében nyugalomban élni a nővel, akit szeret. De fény derül a titokra, és Milo választás elé állítja a fiát. Anton dönt! Megszökteti várandós szerelmét.
 

 
Elodie (Vahina Giocante) egy nagyon szép, fiatal lány. Így a pasiknak is van kin legeltetni a szemüket! Elodie ápolóként dolgozik. Semmi baj nincs vele, leendő apósa mégsem kedveli. De ennek egy oka van. Nem tagja a klánnak, és ezért Milo nem bízik meg benne. Elodie-t egy napon felkeresi egy nyomozó.
 
Mondhatjuk, hogy ő a negyedik főszereplő. Saunier felügyelő (Sami Bouajla) megrögzötten üldözi a Malakian családot. De ez nem egy hóbort nála. A lövöldözésben, melyben Milo egyik fia meghalt Saunier elvesztette barátját. Eddig még sosem tudott bizonyítékokat találni Milo ellen. Így hiába tudja, hogy sokminden rosszért (rablás, gyilkosság stb) a Malakian klán a felelős nem tud mit tenni!? Az egyetlen esélye, ha rajta kapja őket. De ez nem veszélytelen. Persze nem is lehetetlen hiszen a Malakianok nagy dobásra készülnek.
 
Vajon hogy végződik a történet? A „jófiúk” vagy a „rosszfiúk” győznek? És mi lesz a szerelmes párral?
 
 
Végig nagyon izgalmas a film, ezért csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik az akciófilmeket. Jean Reno szerintem ismét remek alakítást nyújtott. Egy akciófilm, amit párok is megnézhetnek. A pasiknak ott van a sok lövöldözés, izgalom, míg a nőknek egy helyes, fiatal, izmos srác, de a szerelmi szál is megjelenik.
 
 
Korhatár besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr242338354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása