Hellcats - 101 - Pilot
2010. szeptember 10. írta: enbee

Hellcats - 101 - Pilot

A CW vezetősége nem hiszem, hogy túl nagy kockázatot vállalt, amikor megrendelte a Hellcats gyártását. Lehet sikertelen egy olyan sorozat, ami főiskola cheerleaderekről szól? Nekem ez nagyjából az a kategória, mint a Baywatch volt anno. Azért szolgált egy kis meglepetéssel a pilot, mert arra számítottam, hogy a pom-pom lányok életében majd (természetesen) a focisták lesznek a fő pasik, de velük szinte nem is találkozni. De kezdjük az elején.

Marti Perkins (Alyson Michalka) ösztöndíjas azon a puccos Lancer Egyetemen, ahol az édesanyja (Gail O'Grady) is dolgozik, mint felszolgáló. Anyuci nem éppen a felelősségteljesség mintaszobra, leginkább Marti nyakába szakad minden feladat. Éppen a számlákat akarná kifizetni, amikor talál egy levelet, miszerint tandíjfizetési elmaradása van, és ha nem fizet, akkor kiteszik a szűrét. Éppen valami új ösztöndíjat próbál magának keresni, amikor betipeg az irodába Savannah Munroe (Ashley Tisdale), a cheerleaderek csapatkapitánya, hogy leadja a saját papírjait. A két lány szóváltásba keveredik, majdnem össze is verekednek.

Savannah-ék háza táján sem nagy a boldogság: az egyik emberük, Alice (Heather Hemmens) leesett a piramis tetejéről, és megsérült a csuklója. Cserék nem állnak rendelkezésre, ezért meghallgatást tart a csapat, hogy ki állhatna Alice helyére, amig ő rendbe nem jön. Tovább nő a nyomás a lányokon, amikor Hodge edző (Sharon Leal) közli, ha nem jut be a csapat az országos bajnokság döntőjébe, azzal a csapat a megszűnését kockáztatja.

És igen, Marti kétségbeesett helyzetében elmegy a próbára, ahová Dan (Matt Barr) is elkíséri, aki állítólag csak egy régi haverja (legalábbis Marti szerint...), illetve találkozik Lewisszal (Robbie Jones), a pom-pom fiúval, aki úgy tűnik szemet vet a lányra. Marti bekerül a csapatba, átköltözik CheerTown-ba (aka pom-pom kolesz), ahol az új szobatársa nem más, mint a cséká. Talán meglepő, de a két lány mégiscsak jól kijön egymással, az egyedüli szépséghiba Alice, aki az első pillanattól fogva fúrja Martit.

A rész screenshotja:

Igazából nem is nagyon értem, miért nem volt még eddig kifejezetten cheerleaderes sorozat? A fiataloknak szóló filmek többségében tutira ott vannak, mindig zajlik körülöttük az élet, néha még meg is halnak, szóval soha nem unalmasak. Kell(ene) ennél több egy sorozathoz? Mondjuk Savannah-ék nem azok a tipikus bulis pom-pom lányok, hanem a Bring it on vonalat követő szemellenzős hardcore-ok, akik a sporton kívül másra nem hajlandóak koncentrálni, de Alice-ben elég sok a szarkeverő potencia, és lazábbnak is tűnik a csapatkapitánynál, szóval ő hozhatja az elvárt klisé karaktert.

Kilátás van egy eléggé kusza szerelmi (első blikkre talán) ötszögre is: Savannah-nak Dan, Dannak Marti, Lewisnak pedig szintén Marti tetszik. Alice-t egyelőre nem tudom hová tenni. Lewis a párja volt, mármint pom-pom ügyben, aki most ugye Martival van, és Alice meglehetősen utálja Martit az első pillanattól fogva, szóval... Hát ki tudja. És hogy Martinak ki tetszik? Úgy tűnik Lewis. De arra azért kiváncsi vagyok, hogy akkor is ugyan ez lesz-e a helyzet, ha Savannah és Dan kicsit összemelegszenek. Majd meglátjuk.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr542286425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása