Visszaszámolás: Június 25-én indul a Vámpírnaplók is!
2010. június 14. írta: enbee

Visszaszámolás: Június 25-én indul a Vámpírnaplók is!

Azzal nyilván nem mondok semmi újat, hogy nagy reneszánsza van a vámpír irodalomnak. Itt van ugye Bella meg Edward, Anita Blake a háremjével, meg a Fekete Tőr Testvériség tagjai, aztán Sookie és Bill, Cat és Bones és lehetne még sorolni a szereplőket. Viszont keveset hallottunk Elenáról, Stefanról és Damonról. Eddig. Mert hogy péntek este indul útjára az RTL Klubon a Vámpírnaplók, amit nyugodtan hívhatunk az idei év sikersorozatának.

A főszereplő a kisvárosi népszerű fiatal lány, Elena Gilbert, aki szülei pár hónapja bekövetkezett halála óta próbál talpra állni barátnői, Bonnie és Caroline, valamint a barátja, Matt segítségével. Aztán egyszer csak szó szerint beleütközik az újfiúba, Stefan Salvatoreba. Sorolhatnám a közhelyeket, hogy pillangók a gyomorban, lebegés a föld felett, rózsaszín szemüveg, meg minden, de az nagyon is egyértelmű, hogy Elenát teljesen megbabonázta a titokzatos, és rendkívül jóképű Mr. Salvatore, aki szintén nem tűnik közömbösnek a lány szépsége iránt.

Na jó, nem ennyire egyszerű a történet. Van Elenának egy meglehetősen bonyolult kisöccse, Jeremy, Stefannak pedig egy enyhén pszichopata bátyja, Damon, és ott van a barátnő, Bonnie is, aki érdekes örökséget kapott a felmenőitől. És ez még csak az évad első pár része! A 22. rész végéig válaszokat fogunk kapni olyan kérdésekre, hogy miért jöttek Mystic Falls-ba a Salvatore testvérek, milyen titkot rejt Elena múltja, és kicsoda Katherine Pierce?

Ha az első rész esetleg nem tetszene, akkor ne adjátok fel! Tényleg egy átlagos kis tini sorozatnak tűnhet a Vámpírnaplók, és a természetfölötti témákat nagyon könnyű a vizuális elemekkel elszúrni, de Elena és a Salvatore testvérek története tényleg nem ilyen egyszerű. Nem szeretnék a poénokat lelőni, úgyhogy a történetről többet nem is nagyon árulok el, csak annyit, hogy az évadzáró érdekes szálat kezdett el bontogatni egy addig mellékszereplőnek tűnő karakterről, és a megrendelt második évad biztos garancia arra, hogy ezt végig is fogják vinni a készítők. Ha valaki nem tudná ezt kivárni, akkor ajánlom figyelmébe Lisa Jane Smith könyvsorozatát, aminek az első két kötete már magyarul is olvasható, és a bookline-on ilyen az ajánlószövege:

Elena: az üdvöske. A királylány, aki minden fiút megkaphat, akit akar.
Stefan: komoly és rejtélyes. Szemlátomást az egyedüli, aki ellen tud állni Elenának, még ha próbálja is védelmezni saját múltjának kísértő retteneteitől.
Damon: szexi és veszélyes. Hajtja a bosszúvágy Stefan ellen, aki elárulta. Elszántan próbálja megszerezni Elenát, és gyilkolni is hajlandó érte.

Két vámpírfivér története a gyönyörű lánnyal, aki nem tud választani közülük.
Pillants bele a Vámpírnaplókba és merülj el elborzasztó titkaikban!
Ébredés majd Küzdelem! És űz a szenvedély...

Elena tényleg gyönyörű. Stefan valóban rejtélyes. Damon pedig minden kétséget kizáróan szexi és veszélyes! Próbálok rájönni, mi hiányzik ebből a sorozatból. Nina Dobrev alakítása kicsit akadozik az elején, de a harmadik rész környékére már belejön. Ennyi. Pontosan azt nyújtja ez a sorozat, amit nyújtania kell! Pörgős, izgalmas, szerelmes, fiatalos, kalandos. Kihagytam valamit? Ja, hát persze. Sikeres is. 45 országban (volt) látható az első évad.

Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr162081133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

redbandita 2010.06.14. 17:02:10

én is várom már a magyar nyelvűt, mert biztosan más lesz, mint az angol nyelvű. De továbbra is I love Damon!
süti beállítások módosítása