Denis Villeneuve rajongott a Sicario 2-ért
2018. június 26. írta: redbandita

Denis Villeneuve rajongott a Sicario 2-ért

Az Oscar-díjas Benicio Del Toro a misztikus kolumbiai bérgyilkos szerepében, míg Josh Brolin a CIA elszánt ügynökeként újabb véres küldetésre indul a SICARIO 2. – A ZSOLDOS(16) akció-thrillerben. A mexikói határvidéken játszódó filmben a felbérelt zsoldos (Del Toro) és a kegyetlen módszereiről elhíresült katona (Brolin) egy kíméletlen háborút készülnek kirobbantatni az egymással vetélkedő drogkartellek között.

sol_d19_04933_r.jpg

A minden pillanatában feszült thriller forgatókönyvét az első részt is jegyző Taylor Sheridan írta, a rendezői székbe pedig az erőteljes atmoszférájú Gomorra sorozat direktora, Stefano Sollima ült, aki a látványos akciójelenetek mellett érzékenyen világít rá a brutalitás mögött megbúvó emberi sorsokra. Az első kritikák, tesztvetítések után a második rész is hasonlóan pozitív fogadtatásban részesült, mint a 2015-ben bemutatott a Sicario – A bérgyilkos: sokan Sheridan szédületes forgatókönyvét méltatták, többen pedig Del Toro és Brolin fantasztikus színészi játékát emelték ki.

Maga Denis Villeneuve, az első Sicario-film rendezője is elismerően nyilatkozott a SICARIO 2. – A ZSOLDOS-ról. „ Zseniális. Le voltam nyűgözve.” A Fogságban rendezője az indiewire filmes oldalnak további dicsérő szavakkal méltatta a Sicario 2. új direktorát, Stefano Sollimát. „Büszkén mondhatom, hogy Stefano egy hatásos, erőteljes, mesteri folytatást készített. Piszkosul jó film lett!”

Az 52 éves olasz rendező, Stefano Sollima korábbi filmjeiben is nagy hangsúlyt fektetett az erőszakos alvilág bemutatására. „Mindig is érdekeltek az anti-hősök, hogy mi a motivációjuk, mi az a határ, ami elválasztja a jót a rossztól. Taylor és Denis Villeneuve filmje lenyűgözött, és izgatottan vártam, hogy egy mélyebb szintre vigyem a történetet.” A forgatások mindegyik színészt erőteljesen megviselték, még Benicio Del Toro is nehezen bírta mikor összekötözött kezekkel és lábakkal, egy zacskóval a fején kellett kínok között vergődnie. „Az egyik legdurvább forgatási élményem volt. A szám is be volt kötözve, így még kiabálni sem tudtam. Volt egy közös jelünk a stábbal, ha bepánikolnék. Szerencsére erre nem került sor. De nem csinálnám újra, az biztos! Hatásos lett, majd meglátják!” – nyilatkozta a színész egy internetes oldalnak. „Brutális és erőszakos? Igen. És nem félek ezt a közönségnek is megmutatni. „– tette hozzá a rendező.

Az izgalmas thriller világpremierjét Mexikóvárosban tartották, ahol a közönség nagy ovációval fogadta az alkotókat. Hivatalos bejelentést még nem tett a stúdió a folytatással kapcsolatban,  de Erica Lee producer annyit már elárult, hogy a Taylor Sherdannak vannak ötletei a következő részre vonatkozóan, amiben lehet, hogy Emily Blunt is visszatér.

 Az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt filmjét, a SICARIO 2. – A ZSOLDOS-t (16) június 28-tól láthatják a nézők mozikban.  

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr5614074581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása