Manó és Menő Könyvek novemberben is!
2016. november 23. írta: redbandita

Manó és Menő Könyvek novemberben is!

Már vészesen közeledik a karácsony, lassan érdemes elkezdeni megvenni az ajándékokat. Most mutatunk néhány olyan regényt, amit bátran merünk kisgyerekeknek, és tiniknek ajánlani!

April Genevieve Tucholke - Wink, Poppy, Midnight - A hős, a hitvány és a hazug

Minden történetbe kell egy hős.  És kell bele egy hitvány gonosztevő.  És hogy még mi? Megfejtésre váró titkok...
Wink egy vörös hajú, szeplős lány a szomszédból: senki sem ismeri egészen, a lénye csupa talány és rejtély. A szőke, ezüstszürke szemű Poppy a leggyönyörűbb és egyszersmind a legaljasabb és legkegyetlenebb lány a középiskolában: egy igazi manipulatív méhkirálynő. És itt van a harmadik, Midnight, egy édes, de bizonytalan fiú, aki nem tud választani kettejük közül. Wink. Poppy. Midnight. Két lány. Egy fiú. És egy rémisztő, veszélyes erdő, ahol egyre több borzalmas esemény követi egymást. Mi történt valójában? Van, aki tudja. És van, aki hazudik.

139453667.jpg

Aleksandra Mizielinska - Daniel Mizielinski - Föld alatt

Ez a különleges könyv páratlanul izgalmas utazásra hív. Bekukkanthatsz a föld alatti üregekbe, leereszkedhetsz a világ legmélyebb bányájába, vagy találkozhatsz például rekordokat felállító búvárokkal, mesésen tarka halakkal, különös mélytengeri teremtményekkel és felfedezheted a Titanic roncsait is. Az okos és könnyen érthető magyarázatok melletti hatalmas illusztrációk és részletgazdag ábrák egyre mélyebbre és mélyebbre hívnak, egészen a Föld forró magjáig.
A népszerű lengyel illusztrátor-házaspár - akárcsak a korábbi sikerkönyvben, a Világlátóban - ebben a kötetben is azt tartotta szem előtt, hogy a gyönyörűen és sok humorral megrajzolt oldalak elvarázsolják az olvasókat, és közben felfedezzék világunk megannyi rejtett szépségét.

139453544.jpg

Ann- Katrin Heger - Olvass velem! Advent

A sorozatban izgalmas történetek elevenednek meg azoknak, akik már barátkoznak az önálló olvasással. A főhősök nagyobb betűvel írt, színes mondatait a gyermekek, a hosszabb részeket a szülők, nagyobb testvérek olvashatják. Igazi közös, családi szórakozás!
Az adventi időszak teli van apró csodákkal: Lina osztályában nagy az izgalom, meg kell ajándékozni egymást, valakit, akinek a nevét kihúzzák egy kalapból.
Lina a szuperstrébert húzta. Mivel lepje meg? Hogy jobban megismerje Róbertet, iskola után titokban hazáig kíséri...
A második történetben Ottó angyalnak meg kell felelnie a vizsgán, hogy valódi szárnyai lehessenek. Angliába megy, hogy egy kisfiúval együtt szánkót készítsenek, de olyat ám, ami hó nélkül is tud siklani. A harmadik történetben pedig Nagytülök, az öreg, konok kos rájön, hogy mégis érdemes lemenni a faluba, mert az ünnepi jászol tényleg varázslatos.

139453718.jpg

Balázsy Panna - Szandra és a 3.b - Csakazértis

Szia! Még mindig Szentesi Szandra vagyok, és még mindig 3.b-s, de ezt így, a negyedik részre már biztosan tudod! :) Anya egyre jobb fej (elvisz egy divatbemutatóra), Apa is nagyon rendi – a nővérem meg sajnos tini. Végre itt a tavasz, túlélem a húsvéti locsolkodást, osztálykirándulunk, lezárjuk az évet, és enyém lesz Bebi, a világ legbogyibb kiskutyája! Csakazértis nekem vannak a legjobb barátaim! Nem hiszed? Olvasd el!

139454057.jpg

Balázsy Panna: Csupacucc – Szandi ruhatára

Szia! Szandra vagyok, ez pedig az én divatszínezőm! Most már nem csak filmsztárnak, hanem modellnek is érezhetem magam. Tervezd meg, hogy mit viseljek a suliban, egy buliban, vagy színházban, és segíts, hogy a strandon is divatos lehessek! Színezz, ragaszd fel a 38 matricát, és szórakozz remekül a Csupacuccal! Kalandra fel! Szandra

139454055.jpg

Daisy Meadows - Varázslatos állatbirodalom extra - Fifi bátor küldetése

Lili és Luca alig várják, hogy újra visszatérhessenek a Barátság-erdőbe és találkozhassanak kedves állatbarátaikkal. Ám alighogy megérkeznek, Grizelda, a gonosz boszorkány átkot szór Pötyire, a kiskutyára, aki mély álomba merül. Testvérére Fifire, és a két barátnőre vár a feladat, hogy megtörjék az átkot és felébresszék Pötyit, mert egyébként Grizelda megkaparintja magának az egész varázslatos birodalmat.
Vajon megtalálják az ellenszerhez szükséges három hozzávalót? Olvasd el ezt különkiadást, melyben három mesét is találsz, és megtudod!

139453879.jpg

Giulia Malerba - Febe Sillani - Ízes bolygó

FEDEZD FEL A VILÁG LEGFINOMABB, LEGFURCSÁBB ÉS LEGÉRDEKESEBB ÉTELEIT
Ez az atlasz nem arról szól, melyik országnak mi a fővárosa, és hol milyen hegység húzódik: ezúttal az éhes pocakokat szólítjuk meg, és azt mutatjuk meg, hogy a világ különböző tájain mit esznek az emberek. Az olasz Febe Sillani illusztrációi segítségével hat kontinens (Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa, Ázsia, Afrika és Óceánia) gasztronómiájához kerülhetsz közelebb: láthatod, hol esznek férges sajtot, mérgező húsú halat, vagy épp grillezett tengerimalacokat, sőt, találsz néhány egyszerűbb receptet is a könyvben. És ha tényleg nagyon szeretsz enni, akkor érdekesnek találod majd azt is, hogy melyik ételnek mi a története, melyik alapanyag honnan származik, a Föld mely tájairól jutnak el a finomságok a saját konyhánkba. Gianni Annoni étteremtulajdonos szakmai ajánlásával.

139453807.jpg

Holly Smale - Geek Girl 4. - A lány, aki ragyogni akart

Harriet Manners rengeteg dolgot tud. Például ezeket: * A vécépapírt a kínaiak találták fel i. sz. 600-ban* Az üstökös csóvája mindig a Nap felé mutat * Egy egészséges emberi szív átlagosan hetvenet üt percenként. Akkor is, ha összetörték. Arról viszont semmit nem tud, hogyan szerezzen barátokat az új osztályban. Vagy hogy mi lehet az oka annak, hogy régi barátai kerülik. Arról pedig végképp fogalma sincs, hogy mit jelent ragyogó, sikeres szupermodellnek lenni. Pedig ő most már végképp azzá vált! Vajon felkészült Harriett arra, hogy végre sztárként éljen, vagy el fog szúrni mindent?

139452962.jpg

Ian Whybrow - Állati kalandok - Szeleburdi szurikáták 4. Boldog karácsonyt!

Vidám időszak köszöntött a Szeleburdi Szurikáták népes csapatára - a Kalahári sivatagban fű zöldell és mindenfelé állatkölykök futkároznak. De vajon mire készülnek a mókás blablák azokkal a feldíszített fákkal és a csillogó csomagokkal? Mimi, Ficúr és Ábrándka újabb kalandba keverednek a Kalahári sivatagban, amelynek során megtanulják, mi is az a karácsony.

139453676.jpg

Irene Adler - Sherlock, Lupin és én 8. - Szfinx a Hyde Parkban

Irene, Sherlock és Arsene Londonban várja a karácsonyt. Miközben az ünnep közeledtével Holmes kedélye egyre borúsabb lesz, a három barát félelmetes kalandba keveredik. Rejtélyes eset történt: titokzatos körülmények között meggyilkolták a British Museum igazgatóját, az újságok pedig egy sötét átokról írnak, melynek gyökerei az ókori Egyiptomba nyúlnak vissza. Irene, Sherlock és Lupin nyomozni kezd. Felgöngyölítik a nyugtalanító eset szálait, és a végső fordulat elvezeti őket a váratlan megoldáshoz.
Nyugodt üdülőhely vagy bűntanya?
A dorseti tengerparton fekvő békés városkában, Bournemouth-ban nemrég váratlan, ám annál látványosabb akciót hajtottak végre a Scotland Yard rendőrei. Berontottak a kikötőbe, és megjelenésükkel hatalmas zűrzavart keltettek a tengerészek és rakodómunkások körében. Sokan azonnal menekülőre fogták, ami felveti a kérdést, miféle ügyletek zajlanak valójában a kellemes kis üdülőhely mólói között.
Három rendkívüli gyerek, akik elválaszthatatlan barátok.
A krimi történetének három világhírű szereplője.
Lélegzetelállítóan izgalmas kalandok egész sora.

139453713.jpg

Jacqueline Harvey - Alice-Miranda és a titokzatos boszorkány

Alice-Miranda nagyon boldog, hogy visszatérhet Lankáserdő-Hímesrétre, ahol a lányok a szomszédos Fiaskó Fiúiskola növendékeivel adnak elő egy színdarabot. A bentlakásos iskolán túli világ azonban furcsa és megmagyarázhatatlan jelenségekkel van tele. Miről pusmognak éjszaka a lányok? Vajon igaz lehet, hogy az erdőben egy igazi boszorkány vert tanyát? Alice-Mirandának és Millienek ráadásul az új lánnyal, Sloane Sykesszal és törtető anyukájával, Septembrával is meggyűlik a baja. Vajon milyen titkokat rejt egy poros régi szabályzat, és ki osont be titokban az egyik tanterembe? Az új szereplők felbukkanása fenekestül felforgatja az iskolák életét, ám Alice Miranda nem csak a színpadon találja fel magát...

139453672.jpg

Johanna Basford - Karácsony Johannával

Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan fedezhetik fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT, a BŰVÖS ERDŐ, a KINCSES ÓCEÁN és a MÁGIKUS DZSUNGEL után új színezője is megérkezett hozzánk, és a karácsony varázslatos világába kalauzolja a természet és a színezés szerelmeseit.
A csipkefinomságú hópelyhek kavalkádja, a díszes mézeskalács házikók és a rénszarvas-szánok mind a karácsonyt ünneplik, és arra csábítanak, hogy tollat vagy ceruzát ragadva kiszínezzük vagy kiegészítsük őket.
Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek 10-től 99 éves korig mindenkinek, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban.

139453720.jpg

Julia Boehme - Bori és a nem mindennapi karácsony

Bori nagyon várja a karácsonyt. Már csak három nap van hátra szentestéig. Ám a Komáromi családban semmi sem alakul úgy, ahogyan tervezték. Minden balul sül el. Végül Bori mégis arra a megállapításra jut, hogy egy kivételes karácsony is lehet különleges.

139454101.jpg

Mechler Anna - Csavaros történetek 2. - Doma segít

Doma, a kis mágnes vitéz nagyapó szerszámos műhelyében született, és úgy csodálkozik rá az őt körülvevő világra, mint egy bölcsődés, kisóvodás gyerek.
Két újabb kalandja során elkísérhetjük korcsolyázni, de Doma segítségével akár jó mókaként is felfoghatjuk a házimunkát. Mechler Anna, a népszerű Kerék mesék-sorozat szerzője, ezúttal két új, szeretni való mesében mutatja be nekünk Domát, akit Niszler Kata rajzai keltettek életre a könyv lapjain.

139453680.jpg

Noel Streatfeild - Régi kedvencek - Színpadi cipők

Nagyapjuk halála után a három Forbes-unoka Londonba költözik Hannah-val, a nevelőnővel, mert itt lakik egyetlen közeli rokonuk, anyai nagymamájuk, az egykor híres színésznő. Az idős hölgy a három árvát elküldi a Gyermek Tánc- és Színművészeti Akadémiára, ahol mindhármukról kiderül, hogy színpadra termettek, még ha ezt nem is sejtették korábban magukról: Sorrel, a legidősebb remek színész, Mark gyönyörűen énekel, Holly pedig a táncban jeleskedik. Az írónő korábbi, Balettcipők című regényének a főszereplői is feltűnnek a történetben, ösztöndíjat ajánlanak fel a Forbes-gyerekeknek, hogy ne kelljen a drága tandíjat megfizetniük. A kitartó gyakorlás itt is gyümölcsözőnek bizonyul, és a gyerekeknek végül olyan karácsonyi ajándékuk lesz, amit csak álmukban mertek remélni.

139454107.jpg

Pásztohy András - A kisegér, aki majdnem hős lett

Egy bájosan szívmelengető, és finom humorral átszőtt, klasszikus meseregényeket idéző történet egy kisegérről, aki majdnem hős lett. Na meg persze a barátságról és a szeretetről is sokat tanulhatunk a kisállatok izgalmas kalandjai során.
A Pásztohy András fejében megszületett szövevényes mesét Pásztohy Panka imádnivaló rajzai teszik teljessé.
Magával ragadó történet, amit nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek sem akarnak majd letenni.

139455777.jpg

Rosamund Hodge - Kegyetlen szépség

Leonidas lányát tizenhét éven át képezték arra, hogy megölje a zsarnokot, megmentve ezzel a Királyságot, bár feláldozva saját életét. De egy dologra nem készítették fel: arra, hogy mit tegyen, ha végzetes szerelembe esne.
Nüxet születésétől kezdve arra képzik, hogy végezzen a Királyság zsarnok uralkodójával, a félelmetes és halhatatlan démonnal. De amikor tizenhét évesen beköltözik a város fölé magasodó kastélyba, rájön, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek képzelte: főképp a vonzó és szemtelenül szellemes új férje. Nüx tudja, hogy mi a kötelessége, és hogy bármi áron meg kell mentenie a népét, de lassan be kell ismernie, hogy menthetetlenül beleszeretett az esküdt ellenségébe... Vajon ez elég indok arra, hogy feladja a küldetését, és átadja magát ennek a szörnyetegnek?
Ebben a varázslatosan megírt történetben a Szépség és a szörnyeteg tündérmesei bája találkozik az Üvegtrón-sorozat dühös szenvedélyével. A szerző, az amerikai Rosamund Hodge az ókori mítoszok, a középkori angol történetek és a dark fantasy-k megszállottja, jelenleg Seattle-ben él a hét macskájával és a plüss szörnyeivel.

„Imádtam ezt a felemelően sötét és káprázatosan szenvedélyes történetet - alig várom, hogy megjelenjen Hodge következő regénye!” - Sarah J. Maas az Üvegtrón-sorozat szerzője

139453876.jpg

Rosie Banks - Titkos királyság 17. Jelmezbál

Nelli, Fanni és Jázmin ezúttal Jelmezfalvában kalandoznak, mert meg kell keresniük Trixi elveszett maskaráját, amiben a királyi tündérmanó szeretné megnyerni a jelmezbált. Kiderül, hogy a három barátnőt is bűvös jelmez várja - ám mielőtt kezdetét venné a verseny, egy ordas farkas csörtet be a térre Vidám király koronájával a fején. De hol van az uralkodó? A lányokra vár a feladat, hogy ezt kiderítsék, és visszaszerezzék a koronát az ötödik mesebeli gonosztól, akit Keserű királynő szabadított rá a Titkos Királyságra.

139453709.jpg

Rosie Banks - Titkos királyság 18. Ékkövek barlangja

A három barátnőnek már csak az utolsó mesebeli gonosztevőt kell megtalálniuk, ami nem más, mint egy szörnyűséges tűzokádó sárkány. Nelli, Fanni és Jázmin a Drágakő-barlangban lelik meg a bestiát, aki tüzes leheletével kioltja az ékkövek fényét, így félő, hogy a Titkos Királyságra hamarosan sötétség borul. A lányok a jóságos álomsárkányok segítségét kérik, mert nélkülük nem tudják visszaküldeni a fenevadat Fanni mesekönyvébe.

139453710.jpg

Sir Steve Stevenson - Agatha 8. - Kenyai szafari

Nagy tragédia éri az Afrikában élő maszáj törzset: szentként tisztelt állatuk, egy fehér zsiráf hirtelen eltűnik a szavannán. Az immár rutinos nyomozónak számító unokatestvérekre, Agathára és Larryre ismét izgalmas kaland vár, ezúttal Kenyában, ahol egy helybéli rokonuk segítségével erednek az orvvadászok nyomába. A nyomozás most sem kezdődhet el a bokszolóból lett hűséges főkomornyik és a hófehér szőrű macska, Watson nélkül.

139453886.jpg

Stephanie Dahle - Szamócka kalandjai - Tündéri történetek a Szamócáskertből

Szamócka a szamócatündér élete csupa kaland! Miközben Bibóval, a pillangóval a tóban fürdenek, valaki ellopja Szamócka ruháját. Vajon ki lehet a tettes? A kis tündér nyomozásba kezd... Centi, a süni nem tud téli álomra szenderedni,mert bántja, hogy összeveszett a legjobb barátjával. Szamócka segít kibékíteni őket. Cickány Cilinél is elkél a segítség, mert mindjárt megérkeznek a teadélutánra meghívott vendégek, ám Cili megfázott, és még teát sem tudott készíteni. Még az a szerencse, hogy Szamóckának mindig van egy jó ötlete!

139453711.jpg

Ute Krause - Muskétások

Rőtszakállú Richárdhoz, egy előkelő hörcsögketrec unatkozó lakójához váratlan vendégek érkeznek, pontosabban pottyannak le az ereszcsatornáról: két egér és egy patkány. Az aranyhörcsög, aki A három testőr és D’Artagnan történetének rajongója, azonnal életre szóló barátságot köt velük. Amikor megtudja, hogy egyikük elveszítette az emlékezetét és az otthonát, elhatározza, hogy segít neki, és ezzel új kaland, izgalmas élet veszi kezdetét – mindannyiuk számára… Csodálatos történet kis hősökkel és nagy tettekkel, a bátorság, a hűség és a fékezhetetlen étvágy hármas egységének jegyében. Ute Krause bűbájos és szellemes története mindenkit rabul ejt – még azt is, aki eddig azt hitte, nem kedveli a rágcsálókat…

139455188.jpg

Mesélj nekem minden este

MESÉLJ NEKEM! - hallatszik minden este a gyerekszobából. A közös mesélés, az összebújás, az együtt átélt izgalmas történetek meghitt, emlékezetes időtöltést jelentenek gyereknek, felnőttnek egyaránt. Ehhez a közös kalandhoz szeretnénk segítséget kínálni válogatásunkkal, melyben a népszerű Mesélj nekem-sorozatunk legszebb, legkülönlegesebb és legkedveltebb meséit gyűjtöttük egy csokorba. A rest leány és Mátyás király aranyszőrű bárányának története mellett olyan kevésbé ismert mesék is helyet kaptak, mint például A nyelves királykisasszony. Mert az igazán jó mesékből sosem lehet kinőni!

139453668.jpg

Kukucs könyvek - Ki kopog?

Kukucs! Ki sürög-forog az erdőben? Told el az ujjaddal a kis képeket, és megtudod! Miközben a lapozó bájos rajzait nézegetve nagyokat kacagnak a legkisebbek azon, hogyan bújócskáznak az állatok, észrevétlenül fejlesztjük a finommotorikájukat is.
Megjelent a Kukucs Könyvek: Mi mozog? is. 

139453545.jpg139453546.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr4411992738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása