A Vadász és a Jégkirálynő [2016]
2016. április 25. írta: redbandita

A Vadász és a Jégkirálynő [2016]

Hála az égnek a pár évvel ezelőtti Hófehér és a Vadász folytatásából kihagyták Hófehért, azaz "teljesen mimikátlan" Kristen Stewart-ot és így összehoztak egy jó mozit! Stewart állítólag NEM azért maradt ki, mert összeszűrte a levet az első rész nős rendezőjével, amiből elég nagy botrány lett. Mindegy is, engem nem zavart! Sőt! Ráadásul kaptunk két remek színésznőt, Jessica Chastain-t és Emily Blunt-ot, aki éppen második gyermekét várja. Ahogyan az első részt elvitte Charlize Theron, úgy most Chris Hemsworth viszi a pálmát.

a_vadasz_es_a_jegkiralyno_intl_pl_hun_m.jpg@UIP Duna Film

Múlt hét csütörtökön került a hazai mozikba a Hófehér és a Vadász folytatása, ami inkább egy előzményfilm, bár kapunk némi információt arról is milyen az élet Hófehér birodalmában, és arról is mekkora veszély fenyegeti. De a legeslegjobb, hogy Hófehérkét mellőzzük, na jó néhány képkoca erejéig háttal nekünk megjelenik, annyi azonban kibírható.

Ott fejeződött be a sztori, hogy legyőzték a gonosz Ravenna-t (Charlize Theron), Hófehér és William (Sam Clafflin) összeházasodtak és boldogan élnek, míg.... Nem halnak meg mielőtt bárki megrémülne, de bajban vannak amiatt a bizonyos tükröm, tükröm dolog miatt. A Tükör ugyanis hatalmas erővel bír, de az inkább a sötét oldalé, így szó szerint mérgezi Hófehért. Elakarják szállítani, ám ellopják. Felkérik a Vadászt (Chris Hemsworth-t), hogy kerítse elő, szerezze vissza és vigye a biztonságos menedékbe. Csakhogy...

2460_d018_00507rv2.JPG@UIP Duna Film

Ez nyilván nem egy könnyű munka, hiszen akkor miről szólna a film!? Másvalakinek is fáj a foga a tükörre, nevezetesen Ravenna húga, a Jégkirálynő, Freya is szívesen tartaná a kastélyában.

Na de ki is a Freya? Mert az első részben bizony szó se esett róla, még hírből se emlegették. Ravenna és Freya testvérek voltak, ám egy tragédia megtörte a fiatal Freya szívét, aki soha többé nem akart szeretni, hogy ne csalódhasson. Megkeményíti, jéggé fagyasztja a szívét. Freya-t sokan tartják hasonlónak a Jégvarázs Elzájához, ám ő inkább azzal akart mindenkit megóvni, hogy elvonultan akart élni Jégpalotájában. Freya más, ő hiszi, hogy szeretni rossz dolog. Ennek érdekében pedig gyerekeket rabol el és képzi őket jégszívű katonákká.

2460_fpt2_00052r.jpg@UIP Duna Film

Így repülünk vissza az időben és ismerjük meg a gyermek Eriket, és Sarat, akik szintén Freya spártai nevelési módszereivel tanulják ki a harc minden csínyját-bínját. Ám elkövetnek egy bakit, egymásba szeretnek. és felnőtt fejjel úgy döntenek megszöknek. Csakhogy ezzel óriási veszélybe sodorják magukat, ugyanis Freya szemében a szerelem a legnagyobb bűn, amiért halál jár. Így esik, hogy Erik hosszú éveken át hiszi, hogy szerelme, Sara (Jessica Chastain) meghalt. Erről szó is volt a 2012-es Hófehér és a vadászban.

2460_d002_00151r.JPG@UIP Duna Film

Erik téved. Amikor két törpe társával a tükör nyomába ered óriási bajba kerül, amiből egy titokzatos idegen menti ki. Gondolom kitaláltátok ki az!? Sara! Persze! Itt azonban megint bökkenő van, ugyanis nagy egymás karjaiba borulás helyett valami egészen más dolog következik. Hogy miért azt nyilván nem fogom elmesélni.

A Vadász és a köré verődött kis csapat, illetve Freya és a katonái is mindenre elszántan keresik a tükröt. Ám arról fogalmunk sincs valójában mekkora veszélyt hordoz magában a tükör. A film utolsó negyedében Ravenna is előkerül, és szokáshoz hűen minden felett átakarja venni a hatalmat. 

2460_d050_00248rv2.JPG@UIP Duna Film

A színészi gárda nagyon jól lett összeszedve: Chris Hemsworth egyszerre humoros, és mindenre elszánt, gyilkolni kész katona, miközben hősszerelmes is. Ráadásul mindegyik szerepben hiteles. Nekem még jobban is tetszett, mint az első részben. A rajongók is csak azt rótták fel, hogy a főszereplő Chris Hemsworth soha nem látható félmeztelenül. A támadásra a legilletékesebb személy, a film háromszoros Oscar-díjas jelmeztervezője, Colleen Atwood válaszolt. Szerinte nagyon furán vette volna ki magát, ha a hős levetkőzik, mivel a film cselekménye sarkvidéki tájakon játszódik, ahol mindenki kénytelen nyakig felöltözni

"Hülyén nézett volna ki, ha félmeztelenül rohangál a jégmező közepén - mondta a jelmeztervező. - Tartani kellett magunkat a történet valóságához, és a többit a nézők képzeletére bíztuk."

Jessica Chastain-t láttuk már nehéz döntési helyzetekben (Mentőexpedíció, Csillagok között vagy a Zero Drak Thirty-Bin-Laden hajsza), de szerintem ennyire kemény csajt, mint Sara még sosem játszott. Pedig ez is nagyon jól áll neki. Tündököl a szerepben! Imádtam!

2460_d073_00042r.JPG@UIP Duna Film

Van két dívánk is, Charlize Theron, aki már sokadszorra játszik ördögi szerepet, de még mindig nem unalmas. Ravenna bőrében másodszor is legalább olyan vérfagyasztó, mint korábban. Az eddig inkább törékenynek tűnő Emily Blunt pedig jól hozza a kőszívű Jégkirálynőt, bár látszódik rajta végig, hogy egész legbelül lakik benne még valami jó... 

261881--g041116a-0849.jpg@UIP Duna Film

A Hófehér és a vadászban olyan nagy sikert arattak a vicces törpék, hogy az előzményeket elmesélő A Vadász és a Jégkirálynőben is szerepelnek a kis termetű mesehősök. Csakhogy átlagos testalkatú brit színészek, Nick Frost, Sheridan Smith és Rob Brydon alakítják őket, ez pedig egyeseket kiakasztott. Egy amerikai kis termetű színész tiltakozó menetet szervez a filmet gyártó Universal stúdió székháza elé, ahogyan ezt a Washington Postnak elmondta. Cedric-Nicolas Troyan, a film rendezője erre azt nyilatkozta, hogy a történet törpéi a fantázia szüleményei, és azt szerette volna, ha azok a színészek alakítják őket, akik legutóbb. Ez főleg Nick Frost brit komikusra igaz (Haláli Hullák hajnala, Vaskabátok), aki a legviccesebb törpe mind közül.

Merem ajánlani akkor is, ha valakinek nem tetszett az első rész, szerintem ez jobban sikerült, pedig az se volt rossz! Irány a mozi és győződjetek meg róla ti is! A fenti színészek kedvelőinek pedig kötelező darab!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr118661806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása