Agymenők - The Big Bang Theory S08E15- S08E24
2015. szeptember 12. írta: redbandita

Agymenők - The Big Bang Theory S08E15- S08E24

Mivel mindjárt elérkezik a kilencedik évad premiere (szeptember 21.), így gondoltam elevenítsük fel egy kicsit mi is történt az évad második felében, és persze a záró epizódban, ami elég sok lezáratlan kérdést hagyott maga után. Nem tudom ti hogy vagytok vele nekem még mindig ez az egyik kedvenc sorozatom, és nagyon várom már a szezonnyitó epizódot!

bagn.jpg

Cikksorozatomat a nyolcadik évadról a 14. résznél hagytam abba. Emlékeztek? Nos most onnan folytatom!

8X15 The Comic Book Regeneration

Az epizódban feltűnik a Castle sorozat sztárja, Nathan Fillion, aki önmagát alakítja. Leonard és Raj futnak össze vele, ami egy igen érdekes fotózáshoz vezet.

the_big_bang_theory_episode_8_15_the_comic_book_store_regeneration_promotional_photos.jpeg

Stuart újra megnyitja a képregényboltot, de Howardnak nem tetszenek bizonyos újítások. Ugyanis néhány bútort és tárgyat Mrs. Wolowitz ajándékozott oda a srácnak. Howard ezt valamiféle árulásnak veszi.

unnamed1.jpg

Kripke (John Ross Bowie) ajándékot visz Amy-nek és ezzel Sheldonnál féltékenységet vált ki, aki Pennytől kér tanácsot.

bigbang8_15_3.jpg

8X16 The Intimacy Acceleration

Sheldon és Penny részt vesznek egy kísérletben, megvizsgálják tényleg egymásba szerethet-e egy nő és egy férfi néhány kérdés megválaszolása után.

bigbang8_16_1.jpg

Ezalatt (ha már így összejöttek) akkor Leonard, Amy, Emily és Raj elmennek egy szabadulós játékba, ahol zombikat kell legyőzni.

bigbang8_16_2.jpg

Howard és Bernadette hazaérnek a szertartásról, ám a reptéren elveszítik a hamvakat.

8X17 The Colonization Application

Amy és Sheldon nagy lépésre készülnek, na nem arra... Hanem szeretnének örökbefogadni egy háziállatot. Némi logikázás után az ékszerteknős mellett döntenek. A dolog azonban elég rosszul sül el, mivel Sheldon szinte véletlenül mondja el barátnőjének, hogy jelentkezett a Mars expedícióra. Ahova ugyebár, ha beválogatják, akkor nincs visszaút. Természetesen Amy-t felzaklatja a dolog.

shamy-8x17.png

Leonard elmeséli Penny-nek mit vett neki egyszer Valentin-napra, amit sose adott oda. Most a lány kérésére átnyújtja a szexshopban vett játékot és persze ki is próbálják.

maxresdefault.jpg

Emily-nek be kell sietni a kórházba, így Raj egy kevés időre egyedül marad a lány lakásában. Persze rögtön bajt is okoz, aminek megoldásában Bernadette és Howard segítségét kéri.

8X18 The Leftover Thermalization

Megjelenik egy újságcikk Leonard és Sheldon elméletéről, de a szerző csak egyikük nevét említi, amiből persze vita kerekedik.

Bernadette és Howard mindenkit meghívnak vacsorára, mert a mélyhűtőben rengeteg kaját találnak, amiket még Mrs. Wolowitz készített, így akarnak elbúcsúzni tőle. Szép gesztus és Howard bánatán is segíthetne, csakhogy a fiúk nem tudják házon kívül hagyni sérelmeiket.

106136_d0144bc.jpg

8X19 The Skywalker Incursion

Sheldon-t és Leonard-t meghívják vendégelőadónak a Berkley-re, hogy elméletükről beszélhessenek. Időben elindulnak, így meg tudják látogatni George Lucas útba eső farmját, ami egy Star Wars paradicsom. Csakhogy hónapokkal korábban be kell jelentkezni és még akkor sem biztos a bejutás. Mindennel megpróbálkoznak, de hiába...

the-big-bang-theory-8x19-sheldon-leonard.jpg

Howard és Bernadette garázsvásárt csinálnak, hogy könnyebb legyen megválni Mrs Wolowitz dolgaitól és mielőbb beköltözhessenek a házba. De Howard nem akar megválni szinte semmilyen csecsebecséjétől, még akkor se, ha azok hatalmasak. Mivel nem jutnak dűlőre, pingpong meccs következik!

bigbang8_19_4.jpg

8X20 The Fortification Implementation

Sheldon szomorú, mert nem hívták meg egy tudóstalálkozóra. De a szabályzat értelmében randin nem lehet szomorkodni. Erre is kitalál valamit, de azt Amy megvétózza. Végül az sül ki a dologból, hogy Amy a srácnál alszik. De nem az történik, amire gondoltok, vagy igen?!

maxresdefault_1.jpg

Howardéknak váratlan vendége érkezik, aki azt állítja, hogy Howard édesapjának a fia (Matt Benett), azaz féltestvérek Howarddal.

bigbang8_20_4.jpg

Wil Wheaton interjút készít Pennyvel, a nagysikerű majmos filmről, a dolog kisebb botrányba fullad, ugyanis Penny bevallja mostani jól fizető munkája helyett szívesen járna ismét castingokra. Leoanrdnek ez nem tetszik annyira, amit szóvá is tesz.

8X21 The Communication Deterioration

Raj-ot beválogatja a NASA egy programba, melynek keretén belül elkészíthet egy tárgyat/dolgot stb. amivel üzenetet küldhetnek, hagyhatnak a földönkívülieknek. Raj úgy érzi Sheldon és Howard túlzottan önző, önfejű, makacs, és csak saját akaratukat akarják majd érvényesíteni, ezért Leonard segítségét kéri. A két srác neki is lát a munkának, de elég gyorsan rájönnek, hogy szükségük van a két "alfahímre" is.

mv5bmjixntkynta0mf5bml5banbnxkftztgwntixnjmznte_v1_sx1394_sy667.jpg

Penny titokban elmegy egy castingra, és komolyan elgondolkodik, hogy otthagyja jól fizető állását és megint kilincsel szerepért. Sheldon tanácsát is kikéri az ügyben, aki a maga módján reagál. 

82102.jpg

8X22 The Graduation Transmission

Leonard felkérést kap régi gimijéből, hogy tartson beszédet a végzősök számára. Örömmel és izgatottan várja a dolgot, hiszen végre nem tudják szívatni, ráadásul szépséges menyasszonyával is elbüszkélkedhet. A baj csak az, hogy törlik a járatukat, ám Pennynek akad egy mentőötlete!

sexy-grads-the-big-bang-theory.png

Raj vesz egy nagyon drága dron-t magának, de nem akar működni, így a fiúk segítségét kéri. Míg Sheldon a garanciával visszavinné, addig Howard úgy érzi végre eljött az ő ideje, és mérnökként meg tudja javítani a gépet. Raj eközben bajba kerül, apjánál nagyon kiveri a biztosítékot a drága szerkentyű és úgy dönt megvonja a fiú zsebpénzét. Na ez persze nem tetszik a srácnak, így hívja a mamit.

the-big-bang-theory-the-graduation-transmission-season-8-episode-22-02-0ebd8b06c421ba333bff1f06f8afe423.jpg

8X23 The Maternal Combustion

Mivel Sheldon és Leonard díjat kapnak közös munkájukért, így mindkettőjük édesanyja a városba jön. A két nő szöges ellentéte egymásnak, ebből sanszos, hogy vita kerekedik. Pedig Sheldon megkéri mamáját, hogy ne beszéljen a Bibliáról, sem Istenről és Leonard is óvatosságra inti édesanyját. Sheldon jobban kijön (szokás szerint) Leonard anyjával, mint maga a srác, vagy éppen Penny. Mary pedig több szeretettel fogadja az ifjú jegyespárt, mint Mrs. Hofstadter. De ezen gondolom nem lepődik meg senki...

106469_wb_0230b_1.jpg

Bernadette-nek elege van, hogy három "tinifiúra" főz, mos, takarít, így munkára fogja őket. Nem kell mondanom, hogy egyikőjüknek sem könnyű belerázódni ezekbe a nehéz feladatokba.

the_big_bang_theory_s08e23_720p_maternal_combustion_hdtv_5bkotuwa_5d_mp4_000462431.jpg

8X24 The Commitment Determination

Bevallom a rész elején azt hittem, hogy Amy álmába csöppentünk, ugyanis a nyitókép, hogy Amy és Sheldon csókolóznak a kanapén. Valljuk be ez nem igazán jellemző rájuk, bár most éppen ötödik évfordulójukat ünneplik. Rájöttem, hogy nem álom mikor Sheldon ezt az idilli pillanatot megszakítja azzal a kérdéssel, hogy "elkezdje-e nézni a Flash-t?".

the-big-bang-theory-finale-sheldon-134835.jpg

Amy teljesen kiakad, de Sheldonnak fogalma sincs, hogy miért, így Penny és Leonard segítségét kéri. Nagy nehezen elmagyarázzák neki, de ő a szemükre veti, hogy ők sem köteleződnek el, hiszen még mindig nem tűzték ki az esküvő dátumát. Addig addig hergeli őket, hogy Penny javaslatára Vegasba indulnak, hogy összeházasodjanak. Útközben Leonard bevallja utolsó eddig őrzött titkát Pennynek.

bigbang1280jpg-8e4cac_1280w.jpg

Raj komolyan elgondolkozik azon, hogy szakít Emily-vel, mert szerinte a lánynak nagyon furcsa dolgai vannak.

106470_d0133b.jpg

Bernadette és Howard úgy döntenek itt az ideje, hogy Stuart elköltözzön tőlük. De hogy mondják ezt meg neki?

Amy annyira dühös, hogy napokig nem jelentkezik Sheldonnál, aki végül felhívja és megpróbál bocsánatot kérni. Csakhogy a lány végig sem hallgatja, szünetet kér. Pedig Sheldon elképesztő dologra készült... Szegééény.

big-clean.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr447782076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása