SZIN 2015 - Lánykérés, konfetti, Belehalok, Pálinka dal, szomorú szamuráj - van valami a levegőben Szegeden
2015. augusztus 29. írta: redbandita

SZIN 2015 - Lánykérés, konfetti, Belehalok, Pálinka dal, szomorú szamuráj - van valami a levegőben Szegeden

Sajnos elérkezett az utolsó napja a nyár utolsó zenei fesztiválján is, de én még adós vagyok a csütörtöki, pénteki kibeszélésével. Talán az egyik legmeglepőbb, hogy még lánykérésre is sor került, ráadásul a Nagyszínpad deszkáin, egy srác a Halott pénz koncertje közben kérte meg barátnője kezét. Szerencsére a hölgy igent mondott, így happy end lett, és jöhetett a konfettieső. (Szó szerint). Fellépett a Punnany Massif, és a jubiláló Ganxsta Zolee és a Kartell. Pénteken volt többek között Magna Cum Laude, Majka és Curtis, a 30Y, Szabó Balázs Bandája, Groovehouse  és még a szomorú szamuráj is énekelt.

szin_4_nap_1.jpg

A csütörtök egy picit lightosabb volt, mint a brutálisan zsúfolt szerda, de így is olyan nagyágyúk zenéltek, mint a Punnany Massif, a Halott pénz, Ganxsta Döglégy Zolee, vagy az UFO. A Subscribe pedig búcsúkoncertet adott. Szóval volt azért választék bőven.

A Halott Pénz bár viszonylag korai időpont került a Nagyszínpadra, mégis óriási tömeg előtt lépett fel, ami nem is meglepő, hiszen az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A koncertet nagyjából félidőnél megszakították néhány pillanatra ugyanis egy nagyon bátor fiú elintézte, hogy a fellépés közben kérhesse meg barátnője kezét. Szerencsére a lány igent mondott, bár lehet, hogy ekkora tömeg előtt nem is mert volna mást reagálni, nehogy megdobálják paradicsommal. Na persze viccelek, tényleg látszott rajtuk, hogy nagyon szeretik egymást, szóval innen is kívánok nekik nagyon sok boldogságot! Úgy látszik tényleg volt valami a levegőben :) 
11947884_994913517233299_1048344587922447821_o_1.jpg

Bevallom nem voltam még Halott pénz koncerten, így nem tudom, hogy mindig szokott-e olyan látványos konfetti eső zúdulni a közönségre, mint amilyen most, de baromi jól nézett ki. A fiúk szó szerint SZINesítették a hangulatot :) Természetesen minden slágerüket előadták, így persze olyat is, amit a Wellhello-tól is halottunk már hétfőn, dehát nincs ezzel semmi baj... Így is jól szólt a Helló lányok és az Emlékszel Sopron-ban is.

A Halott pénz után egy másik pécsi banda érkezett, az én nagy örömömre, ugyanis elég nagy Punnany Massif rajongónak vallom magam. A fiúk nagy lelkesedéssel vágtak a közepébe, és például egyik nagy slágerüket az Élvezd-et teljesen áthangszerelve játszották. Amit én sajnáltam picit, hogy nem volt például a Nincsen zsé, meg a Hétvégre, dehát nem lehet másfél órába bezsúfolni mindent.

11875171_994913763899941_6975267174749761525_o.jpg

Az idén 20 éves Kartell-el érkezett az ország fenegyereke Szegedre, Ganxsta Zolee-ék a Live Aréna sátort töltötték tele rajongókkal, akik minden dalt énekeltek fiúkkal, óriási hangulat alakult pillanatok alatt. A nosztalgiázás ezzel nem ért véget, ugyanis ahogy már megszoktuk a MIZO színpadon megint a 90-es évek slágereire lehetett tombolni, amit az UFO fellépése koronázott meg.

11894669_1102831926472480_1902085280667084450_o.jpg@adambertalanphotography

Pénteken is nagyon színes volt a program, bár szerintem egy kicsit elszámított magát az aki a 30Y-t állította a Nagyszínpadra, míg a Majka-Curtis duót bezsúfolta a Live Arénába, ez talán fordítva szerencsésebb lett volna, ugyanis annyian voltak, hogy még a sátor körül is hatalmas tömeg volt, erre eddig nem láttam példát. Beck Zoliék is beleadtak mindent, de elég csekélyke számú fesztiválozó tartott velük. Talán nem is volt szerencsés egy időpontra tenni őket... Majkáék saját dalaik, és slágereik mellett előadtak külföldi számok feldolgozásait is, én ezt eddig nem hallottam tőlük. Természetesen a Belehalok is felcsendült, a tömeg egy emberként énekelte, Majka pedig eldicsekedett vele, hogy a Youtube-on már túllépte a dal a 32 milliós lejátszást, és ezzel minden idők legtöbbet hallgatott slágere lett.

Később a Nagyszínpad léceit Mező Misiék, azaz a Magna Cum Laude sajátította ki magának, és milyen jól is tették, mert ismét, ahogyan jó pár éve mindig, óriási bulit csináltak a Tisza parton. Mindenki táncolt, énekelt Misivel együtt, aki szokásához hűen nagyon élt, elképesztő hangulatot csinált. Szerintem az este legjobbjai voltak! Persze hozták a régi himnuszt, a SZINezd újrát, a Vidéki sanzont, a Lehet, hogy eltört-et, na meg a Pálinka dalt (zárásképpen).

szin_5_nap_1.jpg@marketingstore kft

A MIZO színpadon ismét a 90-es évek uralkodott, a DJ szettjei között a Groovehouse adott egy fél órás koncertet, Zsoltinak szülinapja is volt, így őt (bár nagyon ellenkezett) tortával és a Boldog szülinapottal köszöntötték a fesztiválozók, és persze Judy. Kis szünet után pedig mikrofont ragadott a szomorú szamuráj, Kozsó és barátnője, azaz az Ámokfutók. Kozsó nem győzte ismételgetni mennyire örül, hogy felépült súlyos betegségéből, és ezt ünnepelve tényleg elég jó bulit hozott össze. Bár szokásához hűen nem csak saját, hanem egykor általa menedzselt zenekarok dalait is hozta. Még a közönség közé is kisétált. 

Ma, azaz szombaton zárul az idei SZIN és ezzel a fesztiválszezon is, de azért még váratnak magukra olyan fellépők, mint a Brains, az Alvin és a mókusok, a Russkaja, az Ivan & The Pazarol, a Kelemen Kabátban vagy az Animal Cannibals.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr577743370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása