Emily Blunt Cannes-ban is bizonyított
2015. május 20. írta: redbandita

Emily Blunt Cannes-ban is bizonyított

Emily Blunt élete talán egyik legfontosabb eseményén van túl. Tegnap este Benicio Del Toro, Josh Brolin, és Denis Villeneuve társaságában pózolt a fotósok kereszttüzében legújabb filmje, a SICARIO – A BÉRGYILKOS Cannes-i világpremierjén, ahova egy gyönyörű Stella McCartney estélyiben érkezett. A rangos fesztiválon a kanadai rendező alkotása is versenyben van 18 másik filmmel együtt az Arany Pálmáért. Emilyt az előző években már többször láthatta a Cannes-i vendégsereg egy-egy partyn felbukkanni, de most először fordult elő, hogy annak a filmnek a premierjére érkezett, amiben ő alakítja a női főszerepet.

sicario_premiere31_rgb.jpg
@freemanfilm

Az eddig megjelent pozitív kritikákból már sejteni lehet, hogy Denis Villeneuve ismét egy érzékeny, erős atmoszférájú és kemény témáról szóló filmet készített.  A SICARIO – A BÉRGYILKOS-ban Emily Blunt egy FBI ügynököt alakít, akit arra kérnek fel, segédkezzen egy olyan szupertitkos akcióban, amiben egy columbiai bérgyilkossal (Benicio Del Toro) és egy különleges ügynökkel (Josh Brolin) szövetkezve kiiktatják Mexikó legnagyobb drogbáróját. „Néhány éve Taylor Sheridan egy fantasztikus forgatókönyvet írt, de néhányan tartottak attól, hogy a főszereplőt egy nőre írta.” – mesélte a kanadai rendező egy internetes oldalnak. „De tudtam, hogy az FBI ügynök karaktere, pont attól működik, ha azt egy nő játssza el. Emily tökéletes választás volt.”emily-blunt-cannes-19may15-13.jpg

Emily Blunt azt is elárulta, hogy bár sok erős női szereplőt játszott már, de Kate Macy karakterének megformálása az egyik legnehezebb feladat volt. „Attól, mert valaki fegyvert visel nő létére, még nem biztos, hogy annyira kemény is. Eléggé sérülékeny, és sebezhető az általam megformált Kate. Próbál megfelelni az elvárásoknak, miközben élete legborzalmasabb 3 napját éli meg a mexikói alvilág sűrűjében.”

Az interjú során könnyedebb témáról is szó esett. Emilyt arról faggatták az újságírók mit szól ahhoz, hogy a Cannes-i vörösszőnyegen többen balerinában, vagy lapos sarkú cipőben jelennek meg. „Hogy őszinte legyek, szerintem mindenkinek lapos sarkúban kéne járnia.  Imádom a Converse dorkót. Tudom, elég kiábrándító.” – nevette el magát a színésznő. Denis Villeneuve gyorsan le is reagálta ezt a kérdést. „Tiltakozásként Benicio és én is majd magassarkúban érkezünk a SICARIO – A BÉRGYILKOS premierjére.”  Bár a magassarkú elmaradt a tegnap esti premieren, de az alkotók és a film fogadtatása annál nagyobbat szólt.

A SICARIO – A BÉRGYILKOS-t ősszel kezdik vetíteni a világ számos országában, köztük Magyarországon is. A hazai tervezett bemutató: október.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr257476262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása