Novemberi mozipremierek
2014. november 02. írta: redbandita

Novemberi mozipremierek

Szinte hihetetlen, de már el is érkeztünk az év utolsó előtti hónapjához és így egyre több nagyon várt alkotás kerül a hazai filmvászonra. Ti miket néztek majd meg?

Movie-Releases.jpg

November 6.

  • A zéró elmélet - amerikai-brit-francia-román sci-fi
    Eredeti cím: The Zero Theorem
    Rendező: Terry Gilliam
    Főszereplők: Matt Damon, Christoph Waltz
    Sztori: Az egzisztenciális szorongással sújtott különc és visszahúzódó számítógépes zseni Qohen Leth (Christoph Waltz) egy elhagyatott templomban egymagában dolgozik. Minden nap egy bizonyos telefonhívásra vár, melyről megvan győződve, hogy magyarázatul fog szolgálni azon kérdéseire, melyek megválaszolására régóta vár. A Vezetőség (Matt Damon) titokzatos munkával bízza meg, melynek célja, hogy egyszer és mindenkorra kiderítse az élet értelmét vagy megállapítsa annak hiányát. A megbízás után különös látogatók jelennek meg a zavart tudósnál: a kacér Bainsley (Me´lanie Thierry) és a vezetőség csodagyereke Bob (Lucas Hedges). Az élet nagy kérdését kutató Qohen életében először találkozik a szerelem és a vágyakozás erejével, melyeket saját létének egyetlen értelméül interpretál.

  • Csillagok között - amerikai-angol sci-fi
    Eredeti cím: Interstellar
    Rendező: Christopher Nolan
    Főszereplők: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Matt Damon
    Sztori:A legendásan titkolózó rendező új sci-fijéről annyit már tudni, hogy csupa sztár működik közre benne és a csillagok között játszódik. Tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi felfedező meg kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk: túl akarnak lépni téren és időn.

  • Északiak - A viking saga svájci-német-dél-afrikai kalandfilm
    Eredeti cím: Northmen: A Viking Saga
    Rendező: Claudio Fah
    Főszereplők: Ryan Kwanten, James Norton
    Sztori: A saját királyuk száműzte őket hazájukból, ezért egy maroknyi harcedzett viking Britannia felé indul, hogy raboljanak és fosztogassanak. Vakmerő vezetőjük, Asbjörn (Tom Hopper) irányításával veszélyes vállalkozásba fognak: kolostorokat akarnak kirabolni, hogy a kincsekkel visszavásárolják a szabadságukat. Az útjuk azonban másképp alakul. A tomboló viharban hajótörést szenvednek a skót partoknál. Ellenséges vonalak mögött ragadnak, egyetlen esélyük van az életben maradásra, ha eljutnak a távoli viking gyarmatra, Danelagba. Út közben a vikingek foglyul ejtik a bátor Lady Ingheant (Charlie Murphy), Dunchaid király (Danny Keogh) lányát. A száműzött harcosok megragadják a nagy váltságdíjjal kecsegtető lehetőséget. De Dunchaid király készül a harcra és összehívja kegyetlenségéről hírhedt zsoldosseregét. Az északiak végül csak egy titokzatos szerzetes, Conall (Ryan Kwanten) segítségével tudnak elmenekülni a zsoldosok és könyörtelen vezéreik, Hjorr (Ed Skrein) és Bovarr (Anatole Taubman) elől. Miközben Conall az egyetlen biztonságos úton vezeti a vikingeket Danelag felé, elkezdődik a harc az idővel, amelynek tétje élet és halál.

  • Ló az erkélyen - osztrák családi film
    Eredeti cím: Das Pferd auf dem Balkon
    Rendező: Hüseyin Tabak
    Főszereplők: Enzo Gaier, Natasa Paunovic, Nora Tschimer
    Sztori: A tízéves Mika más, mint a többi gyerek: imádja a matematikát, mindig igazat mond, és olyasmiket is észrevesz, amiket mások nem. Az emberekkel ugyan nem nagyon tud mit kezdeni, de barátokra szívesen szert tenne. Egy éjjel nyerítést hall - a szomszéd lakás erkélyén tényleg ott egy ló!

  • Tiltott táncok - brit-ír-francia történelmi dráma
    Eredeti cím: Jimmy's Hall
    Rendező: Ken Loach
    Főszereplők: Barry Ward, Simone Kirby, Andrew Scott
    Sztori: James Gralton (Barry Ward) 1932-ben, tíz év amerikai távollét után visszatér szülőföldjére, Írországba, hogy újranyissa egykori tánctermét. A látszólag ártatlan vállalkozás azonban nem csak rajongókra, hanem komoly ellenállókra is talál a közösségben, a feltörő indulatok pedig hamarosan erőszakba torkollnak.

November 13.

  • Délibáb - magyar western-dráma
    Rendező: Hajdu Szabolcs
    Főszereplők: Isaach De Bankolé, Török-Illyés Orsolya
    Sztori: A magyar pusztán játszódó film egy afrikai futballista történetét meséli el, aki menekülni kényszerül a hatóságok elől egy eladott mérkőzést követően. Francis egy világtól elzárt tanyán talál menedéket mélyen a puszta szívében, ám hamarosan rádöbben, hogy a tanya valójában egy modern kori rabszolgatelep. Megjelenésével felkavarja a helyiek életét, az apátiába süllyedt foglyok a megmentőt, a kiskirályként uralkodó Cisco a riválist látja benne. Francis azonban nem vágyik a hős szerepére, az első adandó alkalommal menekülni próbál, de a puszta csalóka tájain lehetetlen eligazodni. Szökési kísérlete miatt a rabszolgák közé kerül, és akaratán kívül mégis lázadó válik belőle.

  • Éjjeli féreg - amerikai krimi
    Eredeti cím: Nightcrawler
    Rendező: Dan Gilroy
    Főszereplők: Jake Gyllenhaal, Rene Russo
    Sztori: Az amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) generációja számára. A munkanélküliség, nagyratörő célok és az elkeseredett próbálkozás olyan útra sodorja a férfit, ami a mélybe vezet. Minden éjjel, míg a város az igazak álmát alussza, véres sztorikra éhes mini stábok, gyors kocsikkal, kamerákkal és harsogó rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak a terpeszkedő Los Angeles szennyes utcáin. A rendőrséget megelőzve egyik tetthelyről a másikra rajzanak és a felvételeket a televízióknak eladva váltják dollárra a vért. Lou megmámorosodik a nagy pénzzel kecsegtető lehetőségtől és gátlástalanul gázol át mindenen és mindenkin a sötétben.

  • Jessabelle - amerikai horror
    Eredeti cím: Jessabelle
    Rendező: Kevin Greutert
    Főszereplők: Sarah Snook, Mark Webber
    Sztori: Egy súlyos autóbaleset és vőlegénye halála után Jessie hazatér apja lepukkant házába, hogy felépüljön. Itt azonban különösebb és rémisztőbb dolgok történnek vele. Hamar rájön, hogy valami félelmetes erőéppen őt szemelte ki ördögi tervéhez.

 

  • John Wick - amerikai-kanadai.kínai akciófilm
    Eredeti cím: John Wick
    Rendező: David Leitch, Chad Stahelski
    Főszereplők: Keanu Reeves, Willem Defoe
    Sztori: John Wick (Keanu Reeves) nyugodt életre vágyik. Magányosan akarja tölteni a napjait: kutyája, sportkocsija, üres, hideg lakása éppen elég neki - nincs szüksége többre. De egy nyugdíjas bérgyilkos nem pihenhet. És amikor bántják, ő sem marad tétlen. Előveszi rég elrejtett fegyvereit, és elindul véres bosszúhadjáratára. Egyetlen ember harcol gengszterek és bérgyilkosok egész hadserege ellen, New York pedig valódi csatatérré válik. És az őrült, véres ütközetben mégsem egyértelmű, ki fog győzni: a gyilkosok légiója vagy a magányos harcos. Hiszen ő John Wick.

  • Káprázatos holdvilág - amerikai romantikus vígjáték
    Eredeti cím: Magic in the Moonlight
    Rendező: Woody Allen
    Főszereplők: Emma Stone, Colin Firth
    Sztori: Kevesen tudják, hogy minden idők legünnepeltebb kínai bűvésze, Wi Ling Soo valójában nem más, mint Stanley Crawford (Colin Firth), egy mogorva, arrogáns angol férfi. Crawford nem csak egetverően öntelt, de irtózik az állítólagos médiumoktól, akik azt hangoztatják, igazi varázslatra képesek. Legjobb barátja, Howard Burkan (Simon McBurney) meggyőzi a mágust: utazzon el vele a Cote D'Azurra, a Catledge családhoz, és leplezze le a fiatal, és rendkívül elbűvölő látnokot, Sophie Bakert (Emma Stone). A bájos Sophie édesanyjával ( Marcia Gay Harden) érkezett a Riviérára, Grace Catledge (Jacki Weaver) meghívására, aki abban a reményben invitálta meg az ifjú hölgyet, hogy kapcsolatba léphet elhunyt férjével. Sophie érkezésének Mrs. Grace fia (Hamish Linklater) örül a legjobban, Brice, aki pillanatok alatt fülig belehabarodik a fiatal látnokba. Ebbe az idillbe toppan bele Crawford, aki úgy gondolja, ő bizony átlát a szitán, és leleplezheti a lányt. Nem is érti, a család miért ennyire hiszékeny, és hogy nem veszik észre a nyilvánvalót: Sophie-nak nincs természetfeletti képessége.

  • Kétéjszakás kaland (2014) - amerikai romantikus film
    Eredeti cím: Two Night Stand

    Rendező:
    Főszereplők: Miles Teller, Jessica Szohr
    Sztori: Egy kötődés nélküli egyéjszakás kaland a huszonéves New York-i Megan és Alec számára katasztrófával felérő fordulatot vesz másnap reggel, amikor egy hatalmas hóvihar megbénítja a várost. Csapdába esnek Alec szűk brooklyni lakásában, ahol kénytelenek egy tipikus egyéjszakás kaland határain túl is megismerni egymást.

November 20.

  • Az éhezők viadala - A kiválasztott 1. rész - amerikai fantasy
    Eredeti cím: The Hunger Games - Mockingjay Part 1
    Rendező: Francis Lawrence
    Főszereplők: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Philip Seymour Hoffman, Josh Hutcherson, Stanley Tucci, Gwendoline Christie
    Sztori: Miután az összeesküvők a 13-as körzetbe menekítették az ellenállás szimbólumává váló Katnisst, találkozik Coin elnökkel és barátaival. Katniss vonakodva bár, de az ellenállás élére áll, hogy megmentsék Peetát és végleg leszámoljanak az elnyomó Snow elnök rezsimjével.

  • Barátok, szerelmek, barbecue - francia vígjáték
    Eredeti cím: Barbecue
    Rendező: Eric Lavaine
    Főszereplők: Lambert Wilson, Frack Dubosc
    Sztori: Antoine, aki egész életében figyelt az egészségére, életmódjára és súlyára, és arra, kinek mit mond, 50. születésnapján váratlanul szívrohamot kap. A kórházból kikerülve úgy dönt, megváltoztatja életét. Barátaival töltött nyaralását kihasználva nekikezd az új diétájának, ami az őszinteségen, a szókimondáson, az alkoholfogyasztáson és egyéb világi hívságokon alapul. A csodálatos francia Riviérán eltöltött piknikeken pedig a barbecue mellett titkok, rég elhallgatott sérelmek is előkerülnek nem kevés helyzetkomikumot okozva a baráti társaságnak.

  • Gibraltár - francia-kanadai krimi
    Eredeti cím: Gibraltar
    Rendező: Jullien Leclercq
    Főszereplők: Gilles Lellouche, Tahar Rahim
    Sztori: Marc Duval (Gilles Lellouche) a nyolcvanas évek második felének Gibraltárjában üzemelteti a kocsmáját, mely a tengerészek gyakori találkozási pontja. A férfi úszik az adósságokban, fogalma sincs, hogy meddig tudja még fenntartani a helyet és mikor válik képtelenné a családja eltartására. Ekkor környékezi meg az ambiciózus vámügynök, Redjani (Tahar Rahim) egy olyan ajánlattal, mely kiránthatja Marcot a mélyből - feltéve, ha előtte nem süllyed el benne teljesen. Arra kéri a bártulajdonost, hogy nyissa ki a fülét és adjon tippeket a hatóságoknak, a kikötő ezen szakasza ugyanis a drogcsempészek kedvelt áruszállítási útvonala, akik mindig egy lépéssel üldözőik előtt járnak. Marcot a rajtaütések után fejpénz illeti, a kezdeti sikerek pedig felbátorítják. Egyre mélyebbre ássa magát a drogügyletekben, hamarosan nem csak megfigyelője, de részese is lesz az áruszállításnak. Amikor felfigyel rá egy rettegett olasz maffiafőnök (Riccardo Scamarcio), már késő kiszállnia: a férfi nemcsak a Marc-kal való üzletben lesz érdekelt, hanem viszonyt kezd annak gyönyörű és makacs húgával is (Mélanie Bernier).

  • Tir - A kamionsofőr olasz-horvát filmdráma
    Eredeti cím: Tir
    Rendező: Alberto Fasulo
    Főszereplők: Branko Zavsran, Marijan Sestak
    Sztori: Branko egy horvát kamionsofőr, aki egy olasz fuvarozó cégnél dolgozik. Branko eredetileg tanár, de elhagyta pályáját, mert nemzetközi kamionsofőrként hatszor annyit keres, mint tanárként egy horvátországi iskolában. Ám a jobb fizetésnek ára van: Branko folyamatosan úton van Európa autósztrádáin, a kamionjában él, a főnöke minden kérését teljesíti, még akkor is, ha így szabályokat szeg. Feleségével és családjával csak telefonon tudja a kapcsolatot tartani, de minden nehézséget vállal a jobb megélhetésért.

November 27.

  • A Madagaszkár pingvinjei - amerikai animációs film
    Eredeti cím: The Penguins of Madagascar
    Rendező: Simon J. Smith és Eric Darnell
    Sztori: A szuperkémek nem az égből pottyannak, hanem a tojásból bújnak elő. Íme, a nemzetközi kémvilág legtitkosabb, legizgalmasabb és legviccesebb madarai: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény. A győzhetetlen csapat ezúttal rendkívüli kaland felé totyog: Dr. Octavius Vízagy világuralomra törő főgonosz keze egyre messzebbre ér el - talán mert nyolc van neki. A pingvinek kénytelenek egyesíti erőiket egy földalatti szervezettel, az Északi Széllel, hogy együtt szálljanak harcba a közös ellenség ellen.
    A két cég munkamódszerei meglehetősen különböznek, de ha le akarják győzni ravasz ellenségüket, akkor mégis vállt vállnak, szárnyat szügynek vetve kell harcolniuk. Különben a világ furcsa változásokon mehet keresztül.

  • Drága Elza - magyar film
    Rendező: Füle Zoltán
    Főszereplők: Makray Gábor, Ripli Zsuzsanna, Bodor Géza, Varga Tamás
    Sztori: 1942 végén járunk, a keleti fronton, Ukrajnában. Itt szolgál Lombos honvéd, akit hazájához és családjához túláradó hűség köt. Egy adminisztrációs hiba miatt azonban nem tud hazajutni szabadságoláskor. Nagyon elkeseredik, de teljesíti a kötelességét, ismét fegyvert ragad, és tovább menetel a keleti front poklába. Egy támadás során megsebesül, egy éjszakát tölt az ellenséges vonalak mögött, egy gödörben rejtőzködve, ahol megismerkedik egy öregemberrel. Az éjszakát átbeszélgetik, az öreg szavai megingatják Lombos honvéd családjába és hazájába vetett töretlen hitét.
    Hajnalban egy orosz büntetőszázad katonái rájuk bukkannak, és Lombos honvéd fogságba, majd rövid úton az aknákat taposással hatástalanító „Shtrafbat" tagjai, az úgynevezett „taposók" közé kerül...

  • Egy szerelem története: A férfi - amerikai romantikus film
    Eredeti cím: The Disappearance of Eleanor Rigby: Him
    Rendező: Ned Benson
    Főszereplők: James McAvoy, Jessica Chastain
    Sztori: Eleanor Rigby és Conor Ludlow mindennél jobban szeretik egymást. Kapcsolatuk perzselő szerelmen alapul, amelybe olyan őrültségek is beleférnek, minthogy egy étteremből fizetés nélkül távozzanak, vagy egy autóban töltsék az éjszakát. A fiatal házaspár kapcsolatában egy nem várt esemény mégis fordulatot hoz, és veszélyezteti a az idilli hétköznapok nyugalmát. A rendező Ned Benson az Egy szerelem történetében rendhagyó módon egy szerelem két nézőpontját mutatja be - külön filmben a nő és a férfi szemszögéből. A szereplők konfliktusai valamennyi kapcsolatban élő ember számára ismerősek lehetnek, és leképezését adják napjaink társadalmának és társadalmi problémáinak.

  • Förtelmes főnökök 2. - amerikai vígjáték
    Eredeti cím: Horrible Bosses 2
    Rendező: Sean Anderrs
    Főszereplők: Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Jason Bateman, Kevin Spacey 
    Sztori: A főnököktől nehéz megszabadulni. Nick, Dale és Kurt (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis), a három jó barát, aki jobb híján gyilkosságra is vállalkozott volna, hogy megmeneküljön a basáskodó főnökök rabigájából, végleg a maga ura akar lenni. Magánvállalkozásba kezdenek, ám a főnöktelenség örömei nem sokáig tartanak. Egy ravasz befektető (Christoph Waltz) tönkreteszi őket, és ők - jogi lehetőségek, és jobb híján - emberrablással próbálják megoldani a helyzetet. A mágnásnak ugyanis van egy kellemetlen, elkényeztetett nagyfia (Chris Pine), akit az isten is túsznak teremtett. A váltságdíj pont megmentheti a három lükét a csődtől. Egyedül azt felejtették ki a számításból, hogy a) teljesen alkalmatlanok b) a barátaik segítsége csak tovább ront a helyzetükön. És akkor még Dale pajkos exfőnökét (Jennifer Aniston) bele sem kalkulálták a tervbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr536854003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása