Buhera mátrix [2007]
2014. július 22. írta: lámadémon

Buhera mátrix [2007]

Buhera-matrix--dvd-118052.jpgNehogy elhanyagolva érezzék magukat a magyar filmek az ABC projektben így esett a választásom erre a gyöngyszemre. 

 

 

 

 

 

 

 

A film elsőre be kell, valljam nem nyerte el teljes mértékben a tetszésemet, mert nem az a fergetegesen velőtrázó humorú kis szösszenet. Inkább az a típusú film, ami beeszi magát az ember gondolataiba, és amikor nagyon elb*szott balfék, ha már úgy érzi ennél bénább már nem lehet akkor garantáltan beugrik a film egy két jelenete. Valahogy így jártam én is és rá is vettem magam a második körre nem hiába, már tényleg jókat nevetek rajta.

buheramatrix3.jpg

A forgatókönyvet Litkai Gergelynek köszönhetjük, igen, ő a magyar stand up comedy úgymond meghonosítója, aki ezt az utóbbi 10 évben csimborasszóját élő műsort élhető körülmények közé terelte. Szóval tőle származik a történet és olyan remek színészek teszik felejthetetlenné, mint : Bánki Gergely, Tóth Orsi, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Hollósi Frigyes, Szabó Győző. 

373_8.jpg

A történet nem túl bonyolult ám egy picit abszurd. Geri egy nem túl szerencsés napon életét veszti. Ez eddig nem igazán poén, de az igen hogy az életét végigkövetheti egy moziban vagyis szó szerint lepereg a film. Van itt minden NDk-s sztorik, kínos farsang, úttörő életérzés és így tovább. 

banki.jpg

Biztos vagyok benne, hogy aki ezeket valóban végig élte az már elsőre is jót mosolyog majd a filmen, de aki nem és olyan, mint én hogy csak régi történetekből hall ezekről és próbálja összerakni a darabkákat, az legyen türelmes a filmmel és adjon neki még egy lehetőséget.

74405_galeria_buhera_matrix6.jpg

Szóval ajánlom mindenkinek, aki bírja a hülyeséget! :) És háttérszerepekben feltűnnek a mai stand up már már öreg rókának mondható karakterei! Mint pont ott a képen :D

16.png tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr336530419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása