Trónok harca - Game of Thrones - 2X06-2X10
2014. május 07. írta: redbandita

Trónok harca - Game of Thrones - 2X06-2X10

Nem annyira aktuális, hiszen már a negyedik évad fut, de én (nagyon) későn kapcsolódtam be a sorozatba, így csak nemrég jutottam a második szezon végére. Ami annyiból jó, hogy be tudom pótolni a sorozatról elmaradt írásainkat. Anno ugyanis Enbee részenként írt az eseményekről. Én most megpróbálom a második évad második felét egy posztban összefoglalni. Mihamarabb igyekszem naprakésszé válni, ami viszonylag könnyen lehetséges, mert ez a sorozat is függőséget okoz, és nagyon gyorsan el lehet fogyasztani az évadonkénti 10 részt. 

game-of-thrones-season-2.png

Azt hiszem az lesz a legegyszerűbb, ha az egyes szereplőkkel külön külön foglalkozom, mert ahogy az elsőben, úgy itt is az évadzáró felé közeledve egyre sűrűsödtek az események.

A Lannister-ház és a hozzájuk köthető szereplők

  • Tyrion Lannister (Peter Dinklage)
    Tyrion talán először életében vesz komolyan valamit, méghozzá mostani munkáját. Mivel apja kinevezi a király segítőjének, így megpróbál mindent megtenni, hogy megvédje Királyvárat a trónbitorlóktól(?). Most éppen az első számú veszélyforrástól, Stanis Baratheontól. Bronn (Jerome Flynn) mindenben segíti Tyriont, aki fontos pozíciót ad a férfinak. Apja tiltása ellenére lakosztályába fogadja, de titokban tartja szerelmi viszonyát, Shae-el (Sibel Kekili), aki mostanra Sansa Stark egyik legfőbb bizalmasává vált. Podrick Payne (Daniel Portman) lesz Tyrion fegyverhordozója, sőt talán ennél is több... Tyrion folyamatosan terveket sző hogyan tudná megállítani Stannist. Egyre jobban élvezi az ármánykodást, és szerintem egyre ügyesebben keveri a lapokat is, de a harcra egyáltalán nem áll készen, halálra meg pláne... Ám a csat megkezdődik! Tyrion mégis kénytelen harcolni, csúnyán meg is sérül.

  • Cersei Lannister (Lena Headey)
    Cersei megint kimutatja foga fehérjét, vagy mondhatnám, hogy előtör belőle az anyaoroszlán, mikor a lányát, Myrcellát Tyrion férjhez adja. Ám kiderül, hogy a férfi csak a közelgő háború veszélye miatt teszi, hiszen Stannis Baratheon csapatai már közel járnak. No persze Cerseinek az sem tetszik, hogy a király új segítője, tyrion Joffreyt is hadba küldené. A nőt nem kell félteni, visszavág az öccsének, csakhogy egy picit mellélő... Cersei-nek van egy furcsa, már már emberséges párbeszéde Sansa-val, amikor a gyerekvállalásról beszél vele. Vajon mi a hátsó szándéka? Cersei mérget szerez be, hogy az bevehesse, ha Királyvár elesik, sőt gyerekeinek is beakarja adni. Már majdnem megteszi, mikor valaki a segítségére siet.

Game-Of-Thrones-Season-2-Production-Still-Cersei-Joffrey-lena-headey-29972215-1022-575.jpg

  • Joffrey Baratheon (Jack Gleeson)
    Joffrey először szembesül azzal, hogy a mostanra szinte éhező népe mennyire gyűlöli. Sokan hiszik, hogy a fiú tényleg nem a jogos uralkodó, sokan tartják (jogosan) felháborítónak, hogy egy olyan gyerek uralkodjon a Hét Királyságban, aki Cersei Lannister és bátyja, Jaime közös gyermeke. Egy városlátogatás során Joffreyt személyes támadás éri, de testőre Sandor Clegane "Kutya" (Rory McCann), no meg persze még sokan bemenekítik a palotába. Joffrey úgy véli készen áll harcolni, nekünk nézőknek egyértelmű, hogy nem... Kardot vesz és kimegy a várfalra, de aztán inába száll a bátorsága, nem túl meglepő módon...

got01.jpg

  • Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldon)
    Jaime a fogságban összekerül egy távoli rokonnal, és persze kapva kap az alkalmon. Szökni próbál még akkor is, ha ez emberéletekbe kerül. Ez a szál nekem már kicsit uncsi, vagy vontatott... Jaime hol megszökik, hol elkapják, hol fogságra ítélik, hol a halálát akarják, hol elengedik... Lassan kitalálhatnák mi legyen vele... 

Game-Of-Thrones-Season-3-Jaime-Lannister.jpg

  • Tywin Lannister (Charles Dance)
    Elhatározza, hogy kicsit hanyagolja Robb-ot és elindul Királyvárba. De vajon időben odaér? Oda. A legutolsó pillanatba, de oda. Sőt átveszi fia feladatait, ő lesz a király új segítője.

garden-of-bones-05-1024.jpg

  • Lancel Lannister (Eugene Simon)
    Jamie távollétében ő Cersei szeretője, persze ő is rokon. Amikor Tyrion tudomást szerez a dologról, zsarolni kezdi a szerencsétlent.

Joffrey-Barathaon-Tyrion-Lancel-Lannister-tyrion-lannister-30994423-500-281.jpg

A Stark-ház és a hozzájuk köthető szereplők

  • Arya Stark (Maisie Williams)
    Arya, mint Lannister papa pohárnoka sok információnak fültanúja. Így amikor Tywin Lannister úgy dönt, hogy elindul Királyvárba, akkor a kislány váratlan lépésre szánja el magát és új nevet mondd Jaquen H'ghar-nak (Tom Waschicha). Végül sikerül megszöknie, két barátjával, de a későbbiekben csak Gendry-vel (Joe Dempsie) folytatja útját. 

  • Robb Stark (Richard Madden)
    Robbnak nem elég, hogy koordinálnia kell embereit, értesül arról, hogy egykor testvéreként szeretett Theon elárulta őt, és megtámadta Derest. Ám Robb most nem tud hazamenni, hiszen a Lannisterek ellen kell harcolnia, így egy csoportnyi harcost küldd oda. Megismerkedik egy nemes hölggyel: Talisa Maegyr (Oona Chaplin) ápolóként, orvosként próbál segíteni a háborúban megsérültekkel, és az első perctől kifejezi unszimpátiáját a politikával, a háborúval szemben. Nem kell nagyon szemfülesnek lenni, hogy észrevegyük Robb és Talisa között izzik a levegő... Ebből még baj is lehet, hiszen Lady Stark ugye egyezséget kötött Lord Frey-el (David Bradley), hogy Robb elveszi a férfi egyik lányát. A szerelemnek nem lehet gátat szabni, és minden ellenkező vélemény ellenére Robb feleségül veszi Talisat.

thumbnail.jpg

  • Sansa Stark (Sophie Turner)
    Sansa nagy bajba kerül, mikor Joffrey-ra rátámad saját népe, a kavarodás során a lányt fogságba ejti néhány férfi, szerencsére azonban valaki a segítségére siet. Sansa nővé érik biológiai értelemben, ami azt jelenti, hogy fiút szülhet Joffreynak. A csata kitörésekor a nők mind egy helyre vannak terelve, és Cersei nem is csinál titkot abból, hogyha rosszra fordul a helyzet akkor mind meghalnak. Sansat segíti legfőbb bizalmasa, Tyrion szeretője, Shae.

cersei-game-of-thrones.png

  • Catelyn Stark (Michelle Fairley)
    Brienne (Gwendoline Christie) hűséget fogad Lady Starknak, mivel egykori ura szörnyet hal a démon által. Catelyn már teljesen kétségbe van esve, hiszen szinte minden gyerek életveszélyben van. Mit tesz? Természetesen rossz és meggondolatlan döntést hoz, melyről Robbot sem tájékoztatja.

gameofthrones_jaimeprisoner.jpg

  • Bran Stark (Isaac Hempstead Wright)
    Bran először megadja magát, a Derest megtámadó Theonnak, de amikor az minden ígérete ellenére meggyilkol embereket, akkor úgy dönt ideje megszöknie. Segítségére van Osha (Natalie Tona) és persze Hodor (Kristian Nair) is. De vajon ez a kis szedett-vedett csapat meddig tud rejtőzni??? Luwin mester (Donald Sumpter) végig hisz a fiúk túlélésében, és utolsó leheletéig hű a Starkokhoz. Brant továbbra is rémálmok, látomások gyötrik.

a_560x375-1.jpg

A Baratheon-ház és a hozzájuk köthető szereplők

  • Stannis Baratheon (Stephen Dillane)
    Stannis egyre közelebb kerül hajóival Királyvárhoz, de Melisandre (Carice Van Houten) nem tart velük, mivel Davos (Liam Cunningham) ezt tanácsolja neki. Stannis végül flottájával megérkezik Királyvárhoz, ám ott valami meglepetés éri. A csata megkezdődik!

juego-de-tronos-game-of-thrones-2x09-15.jpg

A Targaryen-ház és a hozzájuk köthető szereplők

  • Daenerys Targaryen (Emilia Clarke)
    Daenerys nem fogadja el Xaro (Nonzo Anozie) ajánlatát, és meghívást kap egy nagyon furcsa paptól az ún. Halhatatlanok házába. Mormont (Iain Glen) minden rosszallása ellenére a calessi komolyan fontolóra veszi a dolgot, annakellenére, hogy innen még senki sem távozott élve. Daenerys végül bekerül erre a titkos, furcsa, elvarázsolt templomba. Leginkább azért kell bemennie, mert valaki elrabolta a sárkányokat és vélhetően itt tartja fogva őket. A sárkányok szűlőanyja pedig nyilván nem hagyhatja hátra gyermekeit. De vajon elég ügyes/erős/bátor e a calessi ahhoz, hogy megvédje őket és önmagát is!? Miután visszaszerzi sárkányait, rögtön egy új helyre visz az útja: sereget akar toborozni.

A Tyrell-ház és a hozzájuk köthető szereplők

  • Margaery Tyrell (Natalie Dormer)
    Renly Baratheon özvegye, akit meglátogat a mi drágalátos "Kisujjunk". A gyönyörű fiatal lány megjegyzést tesz rá, hogy ő maga is Királynővé akar válni. Testvérével együtt, Loras Tyrell (Finn Jones) megy Királyudvarba és válik Joffrey menyasszonyává.

Az Éjjeli Őrség tagjai

  • Havas Jon (Kit Harington)
    Jonék új feladatra készülnek, lemásznak a falról és igyekeznek rájönni mi jelenti a legnagyobb veszélyt az emberekre. Csakhamar belebotlanak a vadakba, Jon azt a feladatot kapja, avgy vállalja, hogy megöl egy lányt, Ygritte-t (Rose Leslie), de végül ezt nem teszi és ennek eredményeképpen elkeveredik a többiektől. Egyre közelebb kerül a lányhoz, mi lesz így a fogadalommal??? Jon egykori mentora ellen fordul, meg is öli azt és nagyon úgy fest, hogy a vadakhoz csatlakozik. Nagy csalódás nekem a fickó...

game_of_thrones_II_e09_hi-res_still_13_-_576.jpg

  • Sam (John Bradley West) szerelmes lesz egy lányba, Szegfűbe (Hannah Murray) pedig mindenki mondja neki, hogy ez nagyon rossz ötlet, mivel a lány Craster (Robert Pugh) egyik felesége. Na róla azt kell tudni, hogy a saját lányait veszi feleségül, akiket teherbe ejt. Ha a baba fiú lesz, akkor halálra ítélik. Sam nagy veszélybe kerül, találkozik a Másokkal...

samgilly_s2ep2.jpg

  • Lord Jeor Mormont (James Cosmo) mint a varjak parancsnoka igyekszik életbe tartani még megmaradt fiait. Ami nem egyszerű feladat...

Egyéb szereplők

  • Lord Baelish "Kisujj" (Aidan Gillen)
    Kisujj még mindig önmaga: hazudozik összevissza, mindig tud mindenről. Meglátogatja titkos(?) szerelmét, Lady Starkot, de az persze nem túl szívélyesen fogadja. Baelish hazudik a nőnek, sőt becsapja, inkább így írnám... No ez se túl meglepő tőle... Meglátogatja Renly Baratheon özvegyét és ajánlatot tesz neki.

Petyr-Varys-lord-petyr-baelish-23395499-1024-576.png

  • Lord Varys (Conleth Hill)
    Baelish-hez hasonlóan ő is a saját seggét félti legjobban, igyekszik túlélni a közelgő háborút és annak következményeit. Nem semmi ahogy a két fickó öli egymást: szavakkal, tettekkel, infókkal.

Game.of_.Thrones.S02E08.jpg

  • Theon Greyjoy (Alfie Allen)
    Theon árulóvá válik, elárulja a Starkokat, akik gyerekkora óta nevelték, és Robb-ot is, aki saját bevallása szerint testvérének tekintette. A fiú azonban egészen máshogy látja a dolgot, ő mindenhol azt hangoztatja a Starkok elrabolták őt és valamiféle rabként, túszként kezelték, semmibe vették. Mivel apjának, és nővérének is bizonyítani akar nagy terve van. Egy maroknyi csapattal elfoglalja Derest, és Brant megadásra kényszeríti. Theon azt ígéri senkinek nem esik baja, de ezt persze nem tartja be a Stark fiúkat, Brant és Rickont börtönbe veti. Amikor a két kissrác megszökik, Greyjoy nagyon megborul és immár a halálukat akarja. Egyre szánalmasabb a fickó... Végül kénytelen elhagyni Derest, de túszul ejtik. Haha

Screen-shot-2012-05-19-at-1.57.08-PM.jpg

Elképesztően látványos és izgalmas sorozat, de gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott... Mindenesetre én hamarosan végzek a harmadik évaddal is, és egyelőre az is nagyon tetszik!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr636132935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása