Indul a 21. TITANIC Nemzetközi Filmfesztivál!! 5 helyszín 25 nemzet 52 alkotás!
2014. április 03. írta: lámadémon

Indul a 21. TITANIC Nemzetközi Filmfesztivál!! 5 helyszín 25 nemzet 52 alkotás!

titanic21-0.jpgMelyik is az 5 helyszín:
Uránia, Toldi, Puskin,Örökmozgó, A38
Normál jegyár: 1100 Ft, elővételben 900 Ft

Kivéve A38: Normál jegyár: 800 Ft, elővételben 600 Ft.

 


MA (április 3-án )még megteheted hogy elővételben veszed meg a jegyedet!

Az amerikai független blokk igazi csemegéket tartogat:

Az Amerikai függetlenek blokk egyik különleges darabja az idei Sundance-en debütált Jobb angyalok(The Better Angels). A költői szépségű fekete-fehér elsőfilm Abraham Lincoln gyerekkorának három évét és családi viszonyait mutatja be a vad Indianában. Edwards egyébként állandó munkatársa Terrence Malicknek (Az élet fája, Az őrület határán), aki a film producere volt.

A sokoldalú David Gordon Green által rendezett Joe egyik érdekessége Nicholas Cage visszatérése a mélyebb karakterábrázoláshoz. A tavalyi Velencei Filmfesztiválon bemutatkozott és Arany Oroszlánra jelölt alkotás az Egyesült Államok déli részének kemény világában játszódó megváltástörténet Joe-ról, a börtönt is megjárt favágóról és Gary-ről, az alkoholista szülőktől és apja veréseitől szenvedő tinédzserről.

Igazi csemegének ígérkezik a tavaly készült Csakis New Yorkban (Only in New York) a jordániai származású, de Brooklynban nevelkedett Albuliwi testvérek rendezésében. A romantikus vígjátékban egy magányos palesztin fiú, Arafat, akinek a pornófilmek jelentik az egyetlen társaságot, zöldkártya-házasságot köt egy izraeli lánnyal. A film a Tribeca Filmfesztivál Kreatív Ígéret-díját nyerte el.

Megrázó valós eseményt dolgoz fel Ryan Coogler dokumentarista stílusú, tavalyi Sundance-nyertes Fruitvale Station című elsőfilmje. A 22 éves afro-amerikai Oscar Grant III. (Michael B. Jordan) frissen szabadult a börtönből. Változtatni akar az életén: vissza akarja kapni barátnőjét, kislányát és régi munkáját, csakhogy szilveszter éjszakáján egy metróállomáson igazoltatás közben lelövi egy rendőr.

Az elsőfilmes író-rendező Lance Edmands magával ragadó drámájában, a Kékmadárban (Bluebird) az iskolabusz-sofőr Lesley a műszak végén nekilát a szokásos ellenőrzésnek, de figyelmét eltereli egy felröppenő kékmadár, ami tragikus következménnyel jár. Az alkotást tavaly Karlovy Vary-ban Kristály Glóbuszra jelölték, női szereplői pedig a legjobb színésznőnek járó trófeát nyerték el.

Itt a honlap ahol még lehet kutakodni hogy mit is nézhetünk:

http://www.titanicfilmfest.hu/2014/

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr45891785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása