Vérmesék – The Family -  2013
2013. november 07. írta: .loretta

Vérmesék – The Family - 2013

Egyszer nézhető, véres humort kedvelőknek szerethető, nagy nyomot bennünk és a filmtörténetben nem hagyó, alapvetően klisékre építő, de unalmasnak mégsem mondható kis vígjáték.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

119372.jpgPro Video Film& Distribution

Bár a cím alapján azt is gondolhatnánk, hogy megint valami vámpírsztorit fogunk látni, de nem: gengszterfilmről beszélünk Robert De Niro és Michelle Pfeiffer főszereplésével, Luc Besson rendezésében.

A híres olasz maffiózó család, Manzioniék kicsapják a biztosítékot a maffiánál, amikor Fred (Robert De Niro), saját seggét mentve, rács mögé juttat három maffiafőnököt. 20 millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program közepébe csöppenünk, amikor Stansfield ügynök (Tommy Lee Jones) segítségével – ki tudja hányadszorra – költöznek egy eldugott francia faluba két gyerekükkel.

Mondhatni sablonos karakterek, de mégis ki tudnak facsarni egy-két poént belőlük, már annak, aki vevő az ilyen jellegű humorra. Általában működik, de néha azért erőltetetté válik.

Fred, aki épp a memoárját írja, épp szembenéz az életével, miközben hullákat ás el a kertben. Higgadtságból nincs hiány a személyiségében, de erőszakból sincs. Nagyjából ebből a nyugodtsággal átitatott, jól megfontott, hidegvérű terrorból alakul a köré írt sziporkázás is. Láttunk már ilyet, de azért egyszer oké.

J36_Malavita__MG_8186_ok-2+clair.jpgPro Video Film& Distribution

Maggie, az olasz háziasszony szerepében nem lenne túl izgalmas jelenség, ezért jó maffiafeleségként néha közérteket gyújtogat fel a szórakoztatásunk nevében.

105568.jpgPro Video Film& Distribution

Belle (Dianna Agron) a gimis kislányuk, szőke, törékeny, bájos teremtésnek tűnik, – mellesleg joggal indulhatna egy Brintey Spears hasonmás versenyen is – de róla is kiderül, hogy örökölt némi erőszakra való hajlamot az apucitól. Aztán kiderül az is, hogy mégis nagyon érzékeny teremtés.

J4_Malavita__MG_0969_2_retflat.jpgPro Video Film& Distribution

Warren (John D'Leo) a fiatalabb gyereküket sem kell félteni, hiszen egy dolgot igazán jól megtanult az apjától: minden a kapcsolatokon múlik. Pár nap alatt kiismeri az iskola diákjait, és okosan használja fel a kapcsolati hálókat.

J3_Malavita__MG_0478_1 copy_ret.jpgPro Video Film& Distribution

Van még nekünk Stansfield ügynökünk, aki nem igazán tud kilépni a Men in Black szerepből, úgyhogy túl nagy alakítást ne várjunk tőle.

978720.jpgPro Video Film& Distribution

Kicsit úgy éreztem, hogy a 3 nagynevű színészünk úgy van vele, hogy élete során felépített a filmjeivel egy karaktert önmagának, és ez a film olyannyira illeszkedik hozzá, hogy túlságosan nem akarták megerőltetni magukat. Mondjuk a karakterek alapvetően elnagyoltak, és néha értelmetlennek és megfontolatlannak tűnnek egyes tetteik – nem spoilerezek -, így talán többet nem is lehetett volna kihozni ebből.

Szóval, én erről a filmről ennyit mondanék el, olyan mély mondanivalója nincs, hogy jobban belemenjünk. Kedvcsinálónak (már ha ez annak mondható), összefoglalónak pont elég. Ha nem túl nagy elvárásokkal indulunk moziba, vagy csak egy fekete humoros vígjátékra vágyunk, ahol nem akarunk elmélyülni az érzelmek viharában, akkor jó választás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr725617842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.02. 19:22:37

Ma pótoltam be ezt a filmet, és az a végső konklúzió, hogy nem kellett volna. :S
süti beállítások módosítása