Szállító sorozat - The Transporter
2013. szeptember 28. írta: Szilvásgombóc

Szállító sorozat - The Transporter

Már a második rész is lement a Szállító-sorozatból, de még mindig nagyon negatív vagyok. A német RTL-en október 11-én kezdődött a sorozat, még tavaly. Hozzánk csak most jutott el annak ellenére, hogy Osváth Andrea is a főszereplők között van.

csikposzter.jpg

Olyannyira vagyok negatív, hogy a második részt nagyjából 5 perc után el is kapcsoltam. A jelenet tiszta Taxi koppintás szerintem. A szállító várja a csomagot egy reptér előtt, amikor egy pökhendi, bunkó utas beül, taxinak nézte a fekete Audit. Frank Martin bejelentkezik a "programozójánál, akit Osváth Andrea alakít, hogy vajon mennyi idő van még a csomag érkezéséig. Majd a rendelkezésre álló cirka 3 perc alatt kikészíti a fickót. Kerékcsikorgás, gyors kanyarok, kétkerekezés végül pedig elmaradhatatlanul kiesik az utas a kocsiajtón. Már csak a róka hiányzott...
Na, de kezdjük az elején, a szereplőkkel.

Frank Martin szerepében Chris Vance, akit feltűnt a Dexterben és a Szökésben is. A sorozat alapjául szolgáló filmben a főszerepet a karakteres arcú Jason Statham játsza.Vele ellentétben Chris Vance kevéssé karakteres, gondolok itt a kisugárzására és a játékára is. Eddig nem győzött meg. A forgatás során megsérült, így az első évad befejezésére várni kellett.

photo-frank.jpg@m6.fr/serie-le_transporteur/

Frank programozója Carla Valeri, a mi Osváth Andreánk, aki számos olasz, magyar filmben, sőt egy amerikai-chilei horrorban, az Utórengésben is láthattuk. Carla látja el Franket minden szükséges információval, az ügyfelekkel ő tartja a kapcsolatot.

carla.jpg@m6.fr/serie-le_transporteur/

A Transporter filmekből ismert öreg nyomozó a sorozatban is feltűnik. François Berléand alakítja Tarconi nyomozót. Eleinte a nyomozó el akarta kapni a sofőrt, de mostanra barátok lettek.


tarconi.jpg@m6.fr/serie-le_transporteur/

A mindig csillogó, tiszta luxus Audik szerelőjét, a műszaki zseni Dieter Hausmannt Charly Hübner alakítja. Hazai csatornákon még nem igent tűnt fel az arca, ellenben több német krimiben is szerepet kapott.

dieter.jpg@m6.fr/serie-le_transporteur/

Mind tudjuk, akik a szállító filmekből akár egyet is láttak, hogy a szállító saját szabályok szerint dolgozik. Az egyik fő szabálya, hogy a szabályok fuvar közben nem változhatnak. Csak semmi személyeskedés, kizárólag az úti célt kell megadni. Név nélkül. Ezek majd mindegyikét megszegi már az első alkalommal. Amikor Dieternek tesz szívességet. Ezzel rögtön bajba is keveredik, és természetesen rögön össze is gabalyodik Dieter női ismerősével Trinaval, aki egy XR50 nevű egységet élesben tesztel is a szállító autóján. Találmány egyedileg szabályozza a személyautók üzemanyag fogyasztását, ami nyilván nem mindenkinek lenne jó. Így az út Párizsba nem épp zökkenőmentes.

Már a kb. 40 perces pilot alatt többször néztem az órát. Nem kötött le, elég levágós volt az elején, hogy mi lesz. Semmi utalás egy későbbi csavarra (már ha van/lesz), hogy felkeltse az érdeklődést. A második részt a Taxira emlékeztető percek után el is kapcsoltam. Ha van, aki esetleg már látta az első évadot és azt mondja érdemes még egyszer nekifutni, megpróbálom.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr635527196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvásgombóc 2014.01.05. 21:12:03

Többet vártam tőle. Nem kötött le. Mondjuk nem adtam neki túl sok lehetőséget.
süti beállítások módosítása