Charlaine Harris - Hetedik harapás (True Blood 7.)
2013. szeptember 19. írta: redbandita

Charlaine Harris - Hetedik harapás (True Blood 7.)

Amikor az előző kötetről számoltam be Nektek, a Halottnak a csókról már akkor jeleztem, hogy ez a könyvsorozat számomra mindig egy meglepetés. Talán azért, mert rengeteg kötete van, Harris hol jobban hol rosszabbul teljesít, mint amit elvárnánk tőle. Most talán egy picit jobban, mert most történnek izgalmas dolgok, hiszen valaki vagy valakik meg akarják ölni a királynőt, kisebb háború robban ki, és meglepő módon Sookienak kell gatyába rázni a dolgokat. Annak is örültem, hogy Quinn egy picit több szerephez jut, bevallom én nagyon megkedveltem őt, ami jól is jön tekintve, hogy Billt nagyon unom már.

hetedik-harapas-true-blood-7-0.jpg

Létrejön az előző kötetben is emlegetett konferencia, ahová szinte minden vámpír hivatalos, így persze Sophie Anne királynő is, no meg a csapata. Így kerül Sookie is egy puccos piramisra hajazó hotelbe. Talán ezért is sikerült jól ez a regény, mert megint több információt szerzünk a vámpír társadalomról, szigorú szabályaikról, törvénykezéseikről. Sophie Anne-nek felelnie kell újdonsült férje haláláról, méghozzá egy nagyon komoly tárgyaláson. Sookienak pedig az a feladat, hogy hááát hogy is mondjam belehallgasson a dolgokba. A konferenciát egyébként az a szervezet rendezi, amelynek Quinn az egyik vezéralakja, így legalább együtt lehet a nemrégiben jobban összemelegedő párocska.

Ez egyébként többeknek nem tetszik, pl. Ericnek, Billnek és az újonnan érkező lánynak sem, akiről később kiderül, hogy igencsak közeli kapcsolatban áll a vértigrissel.

Harris többször is nyilatkozott arról, hogy vajon történeteibe beleírja e a New Orleanst sújtó Kathrina hurrikánt, de végül úgy döntött, hogy ez egy olyan borzalmas esemény, amelynek valamilyen formában meg kell jelennie a True Bloodban is. Így megtudhatjuk, hogy a Kathrina miatt rengeteg vámpír elvesztette vagyonának nagy részét vagy szinte mindenét, sőt sokan az életüket is. Sokan még most sem tudják, hogy ismerőseik, rokonaik életben vannak e. Harris egyébként több kötetben is említést tesz a Kathrináról és annak súlyos következményeiről.

Na de térjünk vissza a hotelba, ahol nagyon különös és furcsa események történülnek, először meghal az a vámpír, aki megvádolta a királynőt a férje megölésével, aztán pedig a tanú is, majd egyre többen és többen. Nem lehet tudni sokáig, hogy mi zajlik a háttérben, de az biztos, hogy senki sincs biztonságban. Többek között persze Sookie sem, aki mint mindig most is többször kerül veszélyes helyzetbe, de szerencsére annyi lovagja van, hogy valamelyik mindig megmenti őt.

Ám érdekes dolog történik, mert már azt hittünk a mi szőke pincérnőnk nem olyan eszes, most mégis ő kezdi összerakni a kirakós darabkáit, sőt a kötet végén ő maga menti a menthetőt. A sors iróniája... Ebben persze a segítségére vannak többen is, mint pl. egy régi ismerős, no meg persze a hű lovagok. Mégis sokan megsebesülnek, vagy meghalnak a kaotikus helyzetben, ám ezzel Harris végre megint egy nagyon izgis történetet adott a kezünkbe!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr785523479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása