Pocahontas 2 - Vár egy új világ [1998]
2013. március 31. írta: redbandita

Pocahontas 2 - Vár egy új világ [1998]

Nem tudom pontosan miért, de valahogy Pocahontas sosem tartozott a kedvenceim közé, de mivel ő is hercegnő és a márciust itt a Popkulton nekik szenteltük, ráadásul ott van a Disney projektünk is, így róla is említést kell tennünk. Csakúgy mint a Hamupipőkében (amiről hamarosan Enbee ír majd) itt is az állati mellékszereplők viszik a pálmát, Meeko a mosómedve, Percy a mopsz és a kis kolibri. Ha bár a Pocahontas mellé adott testőr is elég mókás karakter, annakellenére, hogy néma, mármint nem hajlandó megszólalni. Ez a második rész csak néhány ponton kapcsolódik az elsőhöz, most Pocahontasra egy új kaland vár, fel kell fedeznie Londont!

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

7ad8084d98a08a10401ca3af2e6f50991095f82a.jpg

Ahogyan a Kishableány 2, vagy a 3, vagy az Oroszlánkirály 2, vagy a Hamupipőke 2 ez is csak VHS-en majd később DVD-n jelent meg. Úgy látszik, hogy a Disney nem igazán meri hercegnői másodszor, vagy harmadszor moziba vinni... Habár szintén 1998.ban (amikor ez a film debütált) került a mozikba egy másik Disney lány története, Mulané.

A filmet Tony Ellery és Bradley Raymond rendezték: előbbinek ez volt az első és eddig az utolsó Disney ténykedése, de utóbbi nevéhez fűződik Az oroszlánkirály 3, illetve a Csingiling, a Csingiling és a nagy tündérmentés, illetve a Csingiling és a nagy verseny is.

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

De miről is szól a Pocahontas 2 és milyen új kaland vár az indián hercegnőre? Nos fel kell fedeznie Angliát, vagy mondjuk úgy, hogy a civilizációt, de ami ennél talán sokkal fontosabb, meg kell védenie a törzsét. Az első részben is gonoszként tündöklő Ratcliffe ugyanis bogarat ültetett Anglia királyának, Jakabnak a fülébe, mely szerint az indiánok tömérdek aranyat birtokolnak, emellett pedig veszélyt jelenthetnek az ottani telepesekre. A király odaküldi egy hű emberét, John Rolfe-t. Az első részben megismert John Smith ugyebár nem tudja, mert Ratcliffe megölte őt... John Rolfe tárgyalni készül az indián törzsfőnökkel, de egy véletlen folytán Pocahontas tart vele Angliába.

Pocahontas,-Viaje-a-un-Nuevo-Mundo04.jpg

Persze az indián lánnyal tartanak barátai is, Meeko, Percy és Flint is, bár a hölgy határozottan tiltakozik ez ellene. A három jó barát azonban nem hagyja cserben a gazdát, a mi nagy szerencsénkre, ugyanis csetléseik, botlásaik általában vicces jeleneteket okoznak. Nincs ez másként a hajóút során sem, illetve később Angliában sem.

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

A törzsfőnök nagyon félti lányát, így nem is engedi el egyedül, vele tart egy hatalmas indián is, mint egyfajta testőr. Bár tudjuk Pocahontasról, hogy ő azért elég jól megtudja védeni magát, ha arra kerül a sor. De hogyan fog tudni beilleszkedni az eddig igencsak nomád körülmények között élt lány a civilizációba?

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

 

Hát nyilván nehezen, még annak ellenére is, hogy John Rolfe és kissé vaksi bejárónője, Mrs. Jenkins megpróbálja őt mindenben segíteni. Pocahontas bálba készül, méghozzá Jakab királyhoz, de vajon ilyen rövid idő alatt el lehet e neki magyarázni az illemszabályokat!? Megtanítani táncolni, szép ruhába bújtatni, szépen kisminkelni, egyszóval eltűntetni mindent, ami eddig Pocahontas volt...

Pocahontas-II-disney-19300090-640-464.jpg

Nem könnyű a feladat már önmagában sem, pláne, hogy Ratcliffe közben folyamatosan ármánykodik, és megpróbálja félrevezetni az amúgy nem túl okos és nagyon könnyen befolyásolható királyt.

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

 

Vajon el tudja e érni Pocahontas a célját? Megtudja e menteni a családját, a barátait?

Természetesen a dolog végkimenetelét nem árulhatom el, de annyit igen, hogy elég sok meglepetés és váratlan fordulat van a filmben, már egy Disney meséhez képest... Pocahontas döntésre kényszerül a film során többször is, és néhol talán nem várt eredmény születik, vagy legalábbis olyasmi, amire nem számítunk egy Disney hercegnőtől. Bár talán ő nem is klasszikusan az az üvegcipős, hercegére váró, sokat alvó hercegnő, mint az elődei.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr735185425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása