Az oroszlánkirály 2 - Simba büszkesége [1998]
2013. március 30. írta: redbandita

Az oroszlánkirály 2 - Simba büszkesége [1998]

Jöjjön akkor megint egy hercegnő, de ez kicsit szőrösebb, mint a többiek :) Ő Kiara, Simba lánya, Büszke Birtok leendő királynője. A Disney úgy látszik a folytatásokat általában nem viszi moziba, inkább csak DVD-n (anno pedig VHS-en) jelenteti meg. Mint arról az utóbbi hetekben többször írtunk már a Disney csatorna ebben a hónapban több klasszikus Disney hercegnő sztoriját is műsorra tűzi, így mi is kedvet kaptunk ezen filmek megnézésére, ha már van nekünk egy Disney projektünk is.

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

Oroszlankiraly.2._mesefilm.mlap.hu.jpg

A filmet Rob LaDunca és Darrell Rooney rendezte, akik már több Disney filmet is jegyeznek azóta. Rooney a felelős a Mulan 2-ért, valamint a Susi és Tekergő 2-ért is, míg társa készítette az Aladdint, a Lilo és Stich-et és a Mickey egér játszótere című sorozatot. LaDunca egyébként a Dreamworksnél is tevékenykedett már és ő jegyzi a József az álmok királya című animációt.

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

Talán Kiara (eredeti hangja Neve Campbell) nem kimondottan Disney hercegnő, mivel egy kisoroszlán, de azt hiszem, hogy rangjában és egyébként magaviseletében sem igazán tér el a korábban és később megismert hercegnők táborából. Ő is kíváncsi a világra, amit nem igazán fedezhet el, mivel édesapja, Simba (eredeti hangja Mathhew Broderick) még a széltől is óvja.

Ezen tekintetben sorsa eléggé olyan, mint Arielnek vagy Pocahontasnak. Persze egy kíváncsi tinit az apai szigor nem tarthat távol a dolgok megismerésétől, Kiara is fellázad (a maga módján) elindul világot látni, és természetesen bajba kerül.

sp01_023.jpg

Kiara két dadára van bízva, akik ki mások lehetnének, mint Timon és Pumba, akik szerintem a leginkább szerethető karakterek Az oroszlánkirály filmekben, nem véletlen, hogy három önálló filmet is kaptak, továbbá egy egész sorozatot is. Nos visszatérve a sztorihoz, Timon és Pumba elvileg feltűnés mentesen követi a kis Kiarat, de persze lebuknak, igazából minden alkalommal. Az egyik ilyen esetnél Kiara megszökik tőlük és Büszke Birtok határain túlra, Zordföldre keveredik, ami veszélyessége miatt mindig is tiltott volt a számára. Itt élnek ugyanis a száműzöttek, azaz Zordon rokonai, leszármazottjai, hívei és özvegye is. Milyen érdekes egyébként, hogy az első filmben semmilyen apró utalás sincs ezen oroszlánok létezésére, pláne Zordon nejére, Zirára, vagy gyerekeire... Na mindegy, tegyük fel, hogy már akkor is volt neki, csak jól titkolta :)

A kis oroszlán lányka belebotlik Kovuba, a szintén kölyök fiú oroszlánba és kezdeti nehézségek ellenére egészen összebarátkoznak, de aztán bajba is keverednek. Majd megérkeznek a szülők Simba és Zira, és kiderül ki kicsoda valójában, és mindkét oroszlánnak megtiltják a barátkozást.

snapshot20110817112241.jpg

Természetesen mindkét kölök jól össze lesz szidva, és bár egyik gyerek se igazán érti mi rossz van abban, hogy egy másik oroszlánnal játszik, beletörődnek a szabályokba és jó ideig nem keverednek egymás társaságába. Kiara hercegnői kényeztetésben éldegél, most pedig már első önálló vadászatára készül. Kovu pedig ezalatt kiképzésben részesül, a célja pedig Büszke föld elfoglalása, valamint Simba megölése.

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

Első lépésként a kis hercegnő behálózását kapja feladatul, a kalandjuk pedig azzal kezdődik, hogy megmenti a lány életét. Simba kétkedve bár, de odafogadja a falkához Kovut, de bízni nem igazán bízik benne.

The-Lion-King-2.jpg

A két fiatal egyre többet van együtt, és lassan kezdenek egymásba szeretni, ami a kedves mamának egyáltalán nem tetszik, hiszen Kovu dolga nem ez volna. De vajon mit szól majd a kis hercegnő, ha kiderül, hogy milyen céllal érkezett Kovu a falkához. Hogyan lehet leszerelni ennyi felbőszült, feldühödött száműzöttet, akik mind Simba-t hibáztatják. Hát elárulom, hogy sehogy.

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

Vajon mi lesz a két szerelmessel? Mi lesz Büszke földdel, ha átveszik a hatalmat a gonosz oroszlánok!? Túléli e Simba az árulást? Hogyan végződik a harc?

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

Természetesen ezekre nem adhatok választ, mert akkor minden poént lelőnék. Az oroszlánkirály 1 rajongóinak bátran merem ajánlani a filmet, és bárkinek, aki szereti a rajzfilmeket. Mivel nincsenek véres jelenetek, ezért kisebb gyerekekkel is leülhetünk megnézni a filmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr985183975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása