Sorozat premierek a Visat3-on - Carrie naplója (The Carrie Diaries), Kertvárosba száműzve (Suburgatory)
2013. március 09. írta: Szilvásgombóc

Sorozat premierek a Visat3-on - Carrie naplója (The Carrie Diaries), Kertvárosba száműzve (Suburgatory)

Bejegyzés alcíme...

Tegnap este a Viasat3-on a sorozat premiereké volt a főszerep, egészen pontosan a tini sorozatoké. 

Névtelen-1.jpg

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.12.png

Péntek este 19:55 kor indult útjára a Magyarországon is nagy sikernek örvendő Szex és New York előzménysorozata, a Carrie naplója (The Carrie Diaries).

carrie_viasat.jpg

A sorozat fiatal Carrie Bradshaw életét mutatja be, azt hogyan szeretett bele Manhattanbe, a csini rucikba és a hihetetlen magas sarkú topánokba. Egyszóval a divatba. A tizenhat éves Carriet AnnaSophia Robb formálja meg, akit többet között a Híd Terabithia földjére című film főszerepében láthattunk.

1984-ben kezdődik a történet, Carrie azt álmodja, hogy New Yorkban van, de az ébresztő hamar kizökkenti az édes álomból, vissza Connecticutba. Pár pillanat múlva pedig megismerhetjük Doritot, Carrie igen problémásnak ígérkező húgát.

Carrienek meg kell birkóznia édesanyja halálával, lázadó testvérével, a középiskolával, a felnőtté válással és persze a fiúkkal. Carrie apja úgy véli a környezetváltozás segíthet lányának elterelni a gondolatait, így állást szerez neki Manhattanben, egy ügyvédi irodánál.

A nyüzsgő városban megismerkedik Larissa Loughlinnal, aki az Interview magazin divatszerkesztője, igazi nagyvárosi nő, olyan amilyen Carrie is lenni szeretne. Carrie elindul az álmai útján, nem kellett sok idő, hogy a nagyváros beszippantsa... csupán egy pillanat.

Tetszett. Jó, hogy rá lehet ismerni a kis Carrie gesztusaiban és ruhatárában a Szex és New Yorkban megismert Carrie Bradshawra. Persze tudom, hogy ez nem nagy dolog, vagyis hogy ez a normális, de kimondottan tartottam attól, hogy nyomokban sem lehet ráismerni, vagy hogy egy "miniCarriet" kapunk. Kíváncsi vagyok milyen lesz a folytatás.Tekintettel arra, hogy a Carrie naplója is Candace Bushnell regénye alapján készült, akár a Szex és New York, így úgy érzem, hogy a csalódásnak kis esélye van. Reméljük a sorozat és az előzménysorozat szépen összesimulnak a végül.

Főszereplők:

AnnaSophia Robb - Carrie Bradshaw
Katie Findlay - Maggie Landers
Stefania Owen - Dorrit Bradshaw
Austin Butler - Sebastian Kydd
Matt Letscher - Tom Bradshaw
Ellen Wong - Jill Thompson

Kertvárosba száműzve (Suburgatory)
(Korábban a HBO Comedyn A kondom el van vetve címen sugározták)

Carrie után egy újabb tini életébe nyerhetünk bepillantást. Ő Tessa, akit apja egyedül nevel New Yorkban és egyenesen a kertvárosig menekül, mikor lánya szekrényében egy csomag kondomot talál. A nyugodt kertváros mintha csak a plasztika és a szilikon melegágya lenne, elképesztő szilikon macák és lányaik tipegnek bugyit-melltartót épphogy takaró ultramini szerkójukban, étkezés címen pedig cukormentes Red Bullt szürcsölnek szívószállal... Na, ide kerül be a vadóc new yorki lány cseppet sem pink ruhatárával együtt, ordítva rohanna vissza a városba, de apja nem engedi. Tessa apja, George építész, az első perctől kezdve minden szingli és férjezett nő rámozdul, nem is épp diszkréten.

kertvarosba.jpg

Kész szerencse, hogy csak 20-25 perc volt az első rész, mert végig csak arra tudtam gondolni, hogy a Tessát alakító Jane Levy színészi tehetsége, arca és mimikája hihetetlenül emlékeztet Kristen Stewatra. Ez pedig egy cseppet sem jó jel... Első benyomásra erőltetett, túlzóan nagy a kontraszt a New Yorkból érkezett nagyvárosiak és a csendes kertvárosi lakók között. Nekem olyan mintha a szilikonban úszó Lilaakácközbe erőszakolták volna Kristen Stewartot. Adok még egy pár epizódnyi esélyt a sitcomnak, hátha kisül belőle valami jó is.

Főszereplők:

Jeremy Sisto - George Altman
Jane Levy - Tessa Altman
Carly Chaikin - Dalia Royce
Rex Lee - Mr. Wolfe
Allie Grant - Lisa Shay

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr615124918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása