Most jó [2012]
2013. február 04. írta: lámadémon

Most jó [2012]

Now-is-Good-poster.jpgA film 103 perc és én egy percet sem akartam mulasztani ebből, rákövültem a vászonra és hagytam, hogy magával sodorjanak a szereplők és a saját érzéseim. Nem voltam ezzel egyedül, hiszen a film végére csak az szipogások és a zsebkendős zacskók zörgése zavart meg gondolataimban. Körülbelül a fél terem hüppögött (jogosan) a másik fele, csak azért nem mert férfi volt, és szerintem tartotta magát. A könnyeimmel én is küszködtem. Azt gondolom, hogy az a film, aminek ilyen hatása van azt érdemes megnézni, arról írni és beszélni.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

Megható történet egy leukémiás lányról, aki abba hagyja a kezeléseket, hogy egy kicsit élhessen. és az igazi szerel is rátalál, amitől az élet ugyan nem lesz hosszabb, de ezerszer élettel telibbé válik. A történet nem új, mint ahogy manapság semmi sem, de a kivitelezés tökéletesnek mondható. A szereplők élettel és érzelemmel töltik meg a vásznat. Továbbá a fantasztikus zene is emeli a hangulatot.

Apa, Paddy Considine- Ő az erősebb a szülők közül, mindenben a gyereke mellett áll, még az utolsó pillanatban is reménykedik, hogy nem fog bekövetkezni egyetlen lánya halála. Mégis próbál hatni rá, nevelni és megvédeni mindentől amitől csak lehet.

NIG-high3.jpgADS Service Kft.

Anya, Olivia Williams- Próbál nem tudomást venni a dolgokról, kívülállónak mutatja magát. Megjátssza, hogy minden rendben és inkább a „fiúkkal mi a helyzet” kérdést forszírozza . A betegség minden tünetétől és következményétől elhatárolódik.

Testvér, Edgar Canham- Már hozzá szokott nővérének betegségéhez és következményéhez. Igyekszik magára felhívni a figyelmet. Különösen jó a két testvér közötti kapcsolat: piszkálódás és szeretet is jelen van, és nem csap át túlzott gyűlölködésbe vagy sziruposságba sem.

Barátnő, Kaya Scodelario- A barátnő aki próbáll kitartani és jó barát lenni a zűröket azonban inkább magáért csinálja minntsem azért hogy kitartson barátnője mellett.

NIG-high5.jpgADS Service Kft.

Barát, Jeremy Irvine- Sokat nem tudni róla, csak hogy egy családi tragédia miatt megrekedt az élete. Ő is felnő a beteg lány mellett és nem, mint egy menekülő kisfiú, hanem mint egy férfi lesz társa a bajban és nyújt vigaszt és támaszt is.

NIG-high2.jpgADS Service Kft.

Tessa: Dakota Fanning, 17 évesen úgy működök, mint egy normális nagykamasz. A szüleivel, ha lehet minél kevesebb dolgot oszt meg, zárkózott és a szokások dolgokra vágyik, korához mérten. Csak hogy néhányat említsek „sex drug and rock and roll”. Viszont halálos betegséggel küzd és egyik nap úgy dönt, hogy feladja a küzdelmet, és amire vágyott azt megvalósítja. El is készül a lista, amin a gyerekes vágyak élveznek elsőbbséget. De jön egy fiú egy szerelem és a lista megfakul, sőt egy új kerül helyébe. Egy felnőtt listája, aki szeretni akar, és legfőképpen tovább akar élni.

now-is-good-promotional-still-104.pngADS Service Kft.

Dakota Fanning kiváló alakítást nyújtott a filmen és a komoly történet ellenére nem keseregve leginkább elgondolkodva és emelkedett hangulatban jöttem ki a moziból.

NIG-high1.jpgADS Service Kft.

Öröm olyan filmet nézni amibe, igazi jellemfejlődésen megy keresztül mindegyik karakter. Leginkább a főszereplő nő fel, a szemünk láttára és szívszorító, hogy míg nekünk itt áll rendelkezésünkre az egész élet, hogy megtaláljunk önmagunkat és helyünket a világban .

NIG-high4.jpgADS Service Kft.

Tessa Scott-nak csak egy pár hónap jut. De minden egyes szereplő változik és tagadóból elfogadó lesz vagy éppen vállalja a felelősséget a tetteiért. Ezen kívül van humora is a filmnek, ami kell is, mert ennyi szomorúságba illett az a néhány örömteli képkocka is. A film egész végig dobálja a nézőt hol a mélybe viszi érzelmileg, hol pedig egészen a csúcsra egy mosolytól egy váratlan nevetésig. Érzelmi hullámvasút, ahogy ezt mondani szokták.

Én mindenkinek csak ajánlani tudom, itt a trailer, de az semmi a filmhez képest!

Premier: 2013. február 7.

Trailer:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr865062316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása