Hart of Dixie S1
2012. október 07. írta: enbee

Hart of Dixie S1

Sikerült olyan sokáig húznom ezt a beszámolót, hogy már a következő évad is beinduljon a CW-n. Mindezt úgy, hogy kifejezetten tetszett a Hart of Dixie. Aranyos, könnyed kis sorozat, többnyire szerethető karakterekkel, egy olyan bájos, vidéki környezetben, amit viszonylag ritkán láthatunk a tévében. Isten hozott mindenkit a Dixie "szívében".

hart_of_dixie_zoe_banner.jpg

A pilotról írtam pár bekezdést egy éve, de azóta már sok víz lefolyt a Mobile-on, úgyhogy kezdjük az egészet tiszta lappal. Zoe Hart (Rachel Bilson) a központi figuránk. Az aprócska Dr. Hart New Yorkban dolgozik, és leghőbb vágya, hogy apjához méltó szívsebésszé váljon. Az ehhez vezető úton egy kisebb akadályba ütközik, ezért kénytelen körzeti orvosként praktizálni egy éven át. Ezzel az a probléma, hogy a környéken nincsen betölthető állás, így Zoe igen mond egy furcsa öregember ajánlatára, aki a diplomaosztója óta "üldözi" a lányt azzal, hogy dolgozzon mellette az alabamai Bluebellben.

Zoe útnak indul, de a déli vendégszeretetet a rossz végéről kapja oldalba. Az őt meghívó Harley Wilkes (Nicholas Pryor) már halott, és igaz, hogy egyből összebarátkozik a polgármesterrel, Lavon Hayesszel (Cress Williams), akinek a vendégházában talál szállást, valamint George Tuckerrel (Scott Porter), egy fiatal helyi ügyvéddel, de megismerkedik a Breeland klánnal is, akiknek szent küldetésük, hogy Zoet visszazavarják a Nagy Almába. Brick Breeland (Tim Matheson) a város másik orvosa, szeretné egyedül vinni tovább a prakszist, idősebbik lánya, Lemon (Jaime King) pedig egyből megérzi a vőlegénye, George Tucker és a friss hús Zoe közötti szikrát, ami érthetően beindítja nála a vészvillogót.

Van még valaki, aki kimaradt a főszereplők felsorolásából, ez pedig Wade Kinsella (Wilson Bethel). Jaj, Wade. Hát. Zoehoz hasonlóan ő is Lavon birtokán lakik, méghozzá Zoe házához nagyon is közel. A helyi kocsmában, a Rammer Jammerben pultos, minden éjjel más lányt visz haza, és sokáig úgy tűnik, hogy semmi terve nincs az életben. Zoen hamar megakad Wade szeme, de amint kiderül, hogy az új doktornőt nem olyan könnyű "elkapni", fel is adja a fogócskát, és inkább egy amolyan folyton-csipkelődünk-és-úgy-teszünk-mint-akik-utálják-egymást-de-azért-barátok-vagyunk kapcsolat alakul ki kettejük között. A látszat ellenére mi azért tudjuk, hogy Wade teljesen oda van Zoeért, de a lány annyira bele van habarodva George-ba, hogy ezt észre sem veszi.

hart_of_dixie_by_kmoleary.jpgby kmoleary.tumblr.com

Az igazat megvallva ezzel a Wade bírja Zoet, Zoe bírja George-ot, George bírja Lemont felállással nem is lenne baj, ha George tisztázná magában az érzelmeit, és eldöntené végre, hogy tényleg el akarja Lemont venni feleségül, vagy inkább Zoe tetszik neki? Ráadásul ott van az epekedő és/vagy csipkelődő Wade, aki egyébként nem csak Lavon barátja, hanem középiskolai haverja George-nak és Lemonnak is, szóval ahogyan az lenni szokott, a kisvárosi szálak folyton-folyvást egymásba akadnak. Mondjuk ha nem így lenne, akkor elég unalmas lenne az alap sztori, de mivel a szimpla, letisztult kapcsolatok lehetősége fel sem merül, ezért van min izgulni az első évadban.

Főleg mivel nagy titok derül ki, ami teljesen felborítja az addigi "rendet". Először csak Zoe jön rá, hogy amíg George New Yorkban dolgozott, Lemon összeszűrte a levet Lavonnal, de egy olyan titok, amiről már hárman tudnak, nem sokáig maradhat valóban titokban, így biztosra vehetjük, hogy ez a bili is nagyon gyorsan ki fog borulni. A dolog szépsége, hogy ezzel egyidejűleg a Tucker-Breeland esküvő is egyre közeledik, és ez még inkább felveti a kérdést, hogy mi legyen a titok sorsa? Lemon számoljon be George-nak még az esküvő előtt az afférról? Vagy várjon a szertartás utánig? Esetleg próbálja meg továbbra is titokban tartani? Ti mit tennétek?

A következő videó már a második évad promója, szóval ne hagyjátok, hogy a kép befolyásoljon benneteket, de készüljetek a spoilerre!
 

A sorozat ellen a leggyakrabban felhozott érv az szokott lenni, hogy Rachel Bilsonnak nem nagyon sikerül eladni ezt a doktornős fazont. Az igazság az, hogy ez egyáltalán nem számít. Zoe olyan esetekkel találkozik végig Bluebellben, amilyeneket egy ügyesebb ápolónő is simán kezelni tudna - tisztelet a kivételnek. A kedves arcú, őzike szemű Bilson pedig nővérkének tökéletes. Főleg, hogy hamar beleszokik a helyiek életvitelébe, és a kezdeti problémáját (hogy nem veszi emberszámba a betegeit) se perc alatt kinövi, és átesik a ló túloldalára. Az egyik epizód például kifejezetten erről szól: Zoe próbál távolságot tartani a pácienseitől, és nem belefolyni az életükbe. Ez elég nagy pálfordulás, ráadásul rövid idő alatt, és én ebbe tudnék leginkább belekötni.

Talán az sorozat iránti elfogultságom mondatja velem, de nekem bejön a szereposztás, még a kisebb karaktereknél is. Jó, mondjuk vannak mellényúlások, mint a például Magnóliát alakító színésznő (Claudia Lee) beválasztása, de ott van a másik oldalon Rose (McKaley Miller), Tom Long (Ross Philips), Shelley (Deborah S. Craig), Dash DeWitt (Reginald VelJohnson) meg Annabeth (KaitlynBlack). A sorozat indulásakor a déli államok lakói eléggé fel voltak háborodva azon, ahogyan a helyieket ábrázolják a sorozatban, de mint látjátok, szerintem pont ez benne a pozitívum. Kedvesek, vendégszeretőek, egyediek, talán kissé túlságosan is sajátosak, de nem így van ez mindenhol? Mindenhol vannak jó emberek és rosszak, okosak és egyszerűek, ez nem helyi sajátosság. Jó, mondjuk Belle-ek nincsenek minden bokorban, de hát ez a Dixie!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr984824772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása