Szombaton bemutatják az új Disney filmet
2012. szeptember 04. írta: redbandita

Szombaton bemutatják az új Disney filmet

Egy korábbi hírben már írtam Nektek, hogy szeptember 8-án mutatja be a Disney Channel, az új egész estés filmjét, a Let It Shine-t, vagy magyar címén Hadd Soul-jon-t. A történet a klasszikus Cyrano de Bergerac szerelmi történetet öltözteti modernkori ruhába, és három ízig-vérig modern tinédzser sorsát mondja el, akik felfedezik, hogy mennyire fontos hűnek maradniuk önmagukhoz. Amerikában a film premierje bombasiker volt, 2012 legnézettebb Disney Csatornás filmje lett. Most szeretném Nektek egy kicsit bemutatni a sztorit és magukat a főszereplőket.

Hadd soul-jon 3.jpg

A film Atlantában, Georgiában játszódik, ahol Cyrus DeBarge és a legjobb barátja, Kris McDuffy újra találkoznak gyerekkori barátjukkal, Roxanne Andrews-zal (Roxie), aki ígéretes zenei tehetségként robbant be a köztudatba, és dalíró versenyt hirdet a városban. Cyrus, aki Truth néven dalokat szerez, szívhez szóló dalszöveget ír Roxie-ról megnyeri a versenyt, azonban nagy döbbenetére, a munkáját tévesen Krisnek tulajdonítják. Mivel nem mer szólni a tévedésről, Kris nemcsak a dalszövegért járó pénzt veszi fel, hanem végül Roxie szívét is kezdi meghódítani. Az igazi költőn múlik, hogy legyőzze az önbizalomhiányát, megragadja az alkalmat, hogy felszínre hozza saját valódi énjét, és megvalósítsa álmait. Mindeközben, Cyrusnak meg kell győznie prédikátor apját, hogy a hip-hop zene igenis hordozhat pozitív üzeneteket.

 A Hadd Soul-jont a kétszeres DGA győztes Paul Hoen (Camp Rock 2: The Final Jam, JONAS) rendezte, Eric Daniel és Don D. Scott (Barbershop, Barbershop 2: Back in Business) írta, és Danny Teeson (American Idol) és a Brandon Shaw társaság (So You Think You Can Dance) koreografálta. A filmet Atlantában és Mariettában, Georgiában forgatták.

A mozifilm 12 eredeti dalt tartalmaz, melyek olyan zenei producerek, dalszövegírók és előadók által is elismertek, mint a Rock Mafia, Toby Gad, David Banner, Antonina Armato, David Banner, Andy Dodd, In-Q, J-Doe, Glorious Foreman, Adam Hicks (Disney Csatorna ,,Limonádé”, és a ,,Király páros" sorozatának sztárja), Tim James, Steven Jones, Jay L'Oreal, Justin Mobley, Tocarra Phillips, Lindy Robbins, Thomas Armato Sturges, Dapo Torimiro, Anya Vasilenko, Jon Vella, Lambert "Stereo" Waldrip és Adam Watts.

PAUL HOEN Rendező

Paul Hoen a Disney Csatorna bombasikerű filmjének, a Hadd Soul-jonnak a rendezője. Hoen a nagy presztízsű DGA díjat (Directors Guild of America) is megnyerte a Disney Csatorna szintén saját gyártású filmjéért, a „Jump in!” –ért, főszerepben Corbin Bleu-val és Keke Palmerrel. A film premierje 8,2 millió nézőt csalt a képernyők elé, ezzel a Disney Csatorna eddigi legnézettebb filmje címet is elnyerte. Szintén DGA-díjra jelölték a Rocktábor 2: A záróbuli című vígjátékért, amely 2010 legnézettebb és legjobb kábel televíziós filmje lett a 9-14 éves kamaszok között. Hoen dolgozott többek között a „Párduclányok 3.” (The Cheetah Girls One World)”, a szintén DGA-ra jelölt „Apurablók” (Dadnapped), az ,,Életre kelt napló” (Read It and Weep), a „Kesztyűcsere” (Eddie’s Million Dollar Cook-Off), valamint a "Gyónás gyilkosság után (Tru Confessions) című produkciókon is. Egyéb Disney Csatornás filmek is kötődnek a nevéhez, mint például a népszerű sorozat a ,,Jonas" és a ,,Zeke és Luther". Hoen két másik DGA díjra is jelölték a 2002-es „Even Stevens" és az ABC 2005-ös családi, „David szíve”(Searching for David's Heart) című filmjéért, amelyért elnyerte a Humanitas díjat is.

A szereplők

KRIS MCDUFFY azaz Trevor Jackson

Trevor Jackson Kris McDuffy szerepében egy nagyon erős személyiséggel rendelkező srác, aki mellesleg fantasztikus táncos is és Cyrus legjobb barátja. Jacksont láthattuk már a televízióban a „Harry's Law," a ,,Cold Case" és az "Eureka” produkciókban is. Ráadásul olyan márkák országos reklámkampányaiban is szerepelt, mint a Microsoft, NBA, Target, Sony PSP, T-Mobile and American Family Insurance. Jackson Indianapolisban született, három évesen már tudta, hogy az embereket akarja szórakoztatni, és Midwestben szerepelt különböző produkciókban. Nagy lehetőség volt számára, hogy az Apollo Színház darabjában szerepelhetett. Innen az útja egyenesen a Broadwayba vezetett, ahol Simba szerepét alakította három évig a Disney-rajzfilm alapján készült Oroszlánkirály musicalben.

COCO JONES vagyis Roxanne Andrews

Coco Jones Roxanne Andrews szerepében, a Hadd Soul-jon Disney film zenei üdvöskéje. ones egy 13 éves tehetség, aki különleges hangi adottságainak köszönhetően popénekesnőként és rapperként is bemutatkozott már. Az 1998-as születésű fiatal énekesnőt a közönség 2009-ben zárta szívébe, amikor két NFL megnyitón is elénekelte az amerikai himnuszt. Coco a Disney Rádió "N.B.T." (Next BIG Thing) tehetségkutatójában tűnt fel, ahol a legtehetségesebbek lehetőséget kaptak, hogy stúdiófelvételt készítsenek és bemutatkozzanak a zenei ipar képviselőinek. Legutóbb a Disney Csatorna „So Random!” sorozatában tűnt fel, ahol bemutatta új single-jét, a „Stand Up”-ot. 2011 nyarán a Disney Rádió koncertsorozatába kapott meghívást, amelynek keretein belül Cody Simpsonnal együtt lépett fel a Hard Rock Cafeban illetve körbeturnézta Amerikát. Jelenleg első önálló albumán dolgozik.

TYLER JAMES WILLIAMS azaz Cyrus DeBarge

Tyler James Williams játssza a „Hadd Soul-jon” Disney film tehetséges, de önbizalomhiányban szenvedő rapperét, Cyrus DeBarge-t. Williams talán a legismertebb sztár a Disney Csatorna saját készítésű filmjében, hiszen olyan díjnyertes (Emmy, NAACP) sorozatokban játszott már, mint a "Everybody Hates Chris," (Mindenki utálja Christ!), amelyben alakításáért 2007-ben elnyerte a NAACP díjat, a Legjobb komikus színész kategóriában. A nagyközönség a "Sesame Street" (Szezám utca) gyerekszínészeként ismerte meg, amelyben már négyévesen szerepelt, de feltűnt a Law & Order (Esküdt Ellenségek) és a "Saturday Night Live" egyes részeiben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr754756419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása